Πρόταση για άνοδο μόνο 2 ομάδων (εκ των 8 Ομίλων) από τη Γ’ στη Β’ Εθνική!

Ήταν ήδη πολύ δύσκολη (με τα ως τώρα νέα δεδομένα), πάει να γίνει κι ακόμα πιο δυσκολότερη!

Ο λόγος; Για την άνοδο από τη Γ’ Εθνική στη Β’ Εθνική.

Ήδη, όπως έχει περιγραφεί στα προηγούμενα ρεπορτάζ, με τις ισχύουσες διατάξεις της ΕΠΟ από το προσεχές πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, οι πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης της κανονικής περιόδου ΚΑΘΕ ομίλου, δηλαδή οχτώ (8) ομάδες θα σχηματίσουν δύο (2) όμιλους των τεσσάρων (4) ομάδων ο καθένας, με αυστηρά γεωγραφικά κριτήρια.

Κι έπειτα, θα διεξαχθούν διπλοί αγώνες (εντός – εκτός έδρας) μεταξύ των 4 ομάδων κάθε τέτοιου ομίλου. Συνολικά θα διεξαχθούν έξι (6) αγωνιστικές σε κάθε όμιλο.
Οι δύο πρώτες ομάδες της τελικής βαθμολογικής κατάταξης κάθε ομίλου των μπαράζ προβλέπεται ότι θα προβιβαστούν στη Β’ Εθνική Κατηγορία. Συνολικά δηλαδή θα προβιβαστούν τέσσερις (4) Ομάδες.
Οι υπόλοιπες ομάδες των μπαράζ θα παραμείνουν στη Γ’ Εθνική κατηγορία για την περίοδο 2018 – 2019.

Δηλαδή, έτσι κι αλλιώς, θα ανεβαίνουν στη Β΄ Εθνική, μετά από αγώνες μπαράζ, μόνο οι 4 ομάδες και θα έχουμε το πρωτοφανές για πρωτάθλημα Πανελλήνιας Κατηγορίας να μην κερδίζουν άνοδο οι …μισές πρωταθλήτριες ομάδες της Γ’ Εθνικής!!!

* Την Τρίτη (20/6) το Δ.Σ. της Football League, μετά και τη δήλωση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Βασιλειάδη, ότι δεν σκέφτεται καν τη δημιουργία 2 ομίλων στη δεύτερη κατηγορία (και καμιά αύξηση τους δηλαδή), αποφάσισε να κάνει τον σχεδιασμό του για πρωτάθλημα 18 ομάδων την αμέσως προσεχή περίοδο, 2017-18.

Ενώ στη συνέχεια, αποφάσισαν να προτείνουν τη μείωση των ομάδων σε 16 για την αγωνιστική περίοδο 2018-19.

Αυτό σημαίνει πως με βάση την πρόταση τους, από το προσεχές πρωτάθλημα που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο: θα προβιβαστούν δύο ομάδες στη Super League, ενώ δύο θα υποβιβαστούν από την μεγάλη κατηγορία, και θα υποβιβαστούν 4 στη Γ’ Εθνική, αλλά από τη Γ’ Εθνική θα πάρουν το εισιτήριο για τη Β’ μόνο δύο ομάδες!

Δηλαδή, από τους 8 Ομίλους που θα γίνει η Γ’ Εθνική στη νέα σεζόν, να μην ανέβουν ούτε οι μισές πρωταθλήτριες των Ομίλων, δηλαδή ούτε 4 ομάδες (όπως δηλαδή προβλέπουν τα τωρινά ισχύοντα). Αλλά μόνο δυο!

Μάλιστα, υπάρχει και η σκέψη, εάν ευδοκιμήσει το συγκεκριμένο πλάνο, να γίνει περαιτέρω μείωση σε 14 ομάδες.

* Σε κάθε περίπτωση, την τελική απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ. Η οποία μπορεί π.χ. να πει “δεν θα πέσουν 4 ομάδες από τη Β’ Εθνική αλλά 6, έτσι ώστε να ανέβουν τουλάχιστον 4 από τη Γ’ Εθνική”.

Με την ελπίδα, όλα αυτά να ξεμπερδέψουν έγκαιρα (μέσα στα …τρεχάματα που ξαναέχει η Ομοσπονδία για τα εκλογικά της και τη νέα διοίκηση της, κ.τ.λ., που ακόμα εκκρεμούν).

πηγή: iliaoikonomia.gr