Στην ΕΠΟ η Football League!

Πρόθεση της Ομοσπονδίας να πάρει υπό την αιγίδα της τη Β’ Εθνική και τη νέα σεζόν να έχει δύο ομίλους

Μεγάλες αλλαγές σκέφτεται να κάνει η ΕΠΟ στα πρωταθλήματα της νέας σεζόν και κυρίως στη Football League. Το πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας έχει χάσει την αξιοπιστία του τα τελευταία χρόνια και η FIFA έχει παρατηρήσει τον αυξημένο αριθμό ύποπτων προς χειραγώγηση αγώνων που προκύπτουν από την Sportradar. Γι’ αυτό στην ΕΠΟ σκέφτονται να πάρουν υπό την αιγίδα τους τη Β’ Εθνική από τη νέα σεζόν και να έχουν την ευθύνη για τη διοργάνωσή του, σύμφωνα με πληροφορίες του liganews.gr. Εξάλλου, ανάλογες σκέψεις έγιναν και φέτος, όταν καθυστέρησε πολύ να ξεκινήσει η Football League, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων.

Πρόθεση για δύο ομίλους

Ο σχεδιασμός της ΕΠΟ έχει προχωρήσει και ένα βήμα πιο πέρα, καθώς θέλει να αυξήσει τις ομάδες που συμμετέχουν στη Football League και να γίνει το πρωτάθλημα σε δύο ομίλους. Γι’ αυτό, έχει ήδη επικοινωνήσει με τους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τους Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκης, ΑΟ Χαλκίς και Ιωνικό, προκειμένου να τους ρωτήσουν αν ενδιαφέρονται και έχουν τη δυνατότητα να ανέβουν στη Β’ Εθνική τη νέα σεζόν. Οι τέσσερις ομάδες απάντησαν θετικά και πλέον περιμένουν τις εξελίξεις.

Αν προχωρήσει αυτό το πλάνο από την ΕΠΟ, θα γίνει άμεσα και αναμένεται το τοπίο να έχει ξεκαθαρίσει ως τα μέσα Ιουνίου. Εξάλλου, το σχέδιο αυτό για τη Β’ Εθνική, που θα επιφέρει μικρές αλλαγές και στη Γ’ Εθνική, θα πρέπει να εγκριθεί στην ετήσια Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας, που αναμένεται να γίνει τέλη Ιουνίου.

πηγή: liganews.gr