«Διπλό» τίτλου για Τηλυκράτη στην Ηγουμενίτσα

Ο πρωτοπόρος Τηλυκράτης σταμάτησε το αήττητο σερί επτά αγώνων του Θεσπρωτού.

Το πλατανόφυλλο που ερχόταν με κεκτημένη ταχύτητα και φόρα από την νίκη της περασμένης Κυριακής κόντρα στην Λευκίμμη, πλήρωσε δύο στιγμές ολιγωρίας και αδράνειας και γνώρισε την ήττα με σκορ 2-1 στο Δημοτικό Στάδιο της Πόλης.

Ο Θεσπρωτός μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και απείλησε σε 2-3 περιπτώσεις την εστία του Καραγκούνη.

Ωστόσο, οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που σε μια εντελώς ανύποπτη φάση πήραν κεφάλι στο σκορ στο 14ο λεπτό με μακρινό σουτ του Φέτση που αιφνιδίασε τον Παππά.

Οι γηπεδούχοι μετά το αρχικό μούδιασμα επανέκτησαν τα ηνία του αγώνα και στο 38ο λεπτό άγγιξαν την ισοφάριση αλλά ο Πέντσας δεν μπόρεσε να έρθει σε επαφή με την μπάλα εξ’επαφής. Η πίεση που άσκησε ο Θεσπρωτός στο τελευταίο δεκάλεπτο απέφερε καρπούς με την λήξη του ημιχρόνου.

Στο 45ο λεπτό ο Καραγκούνης απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ το φάουλ του Μπίκα. Ο Κωνσταντίνου εκτέλεσε το κόρνερ και ο Σταυρίδης με καρφωτή κεφαλιά στην καρδιά της άμυνας νίκησε τους αμυντικούς και τον Καραγκούνη κάνοντας το 1-1 εν μέσω έξαλλων πανηγυρισμών.

Στην επανάληψη, οι δύο ομάδες προσπάθησαν κυρίως να διαφυλάξουν τα μετόπισθεν και λιγότερο να διεκδικήσουν ένα δεύτερο γκολ με αποτέλεσμα οι φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι ελάχιστες.

Ο Θεσπρωτός απείλησε στο 67ο λεπτό με μακρινό σουτ του Ευθυμίου το οποίο πέρασε άουτ.

Ο Τηλυκράτης στο 74ο λεπτό ευτύχησε να πετύχει δεύτερο γκολ σε ένα πολύ κομβικό σημείο του παιχνιδιού με κοντινό πλασέ του Γραμματικόπουλου ύστερα από σέντρα του Περιστέρη από αριστερά και αδυναμία των αμυντικών να απομακρύνουν την μπάλα.

Η ομάδα του Δημήτρη Μουρούτη είχε ένα τέταρτο για να κυνηγήσει την ισοφάριση, αύξησε την πίεση αλλά με εξαίρεση το 85ο λεπτό και την κεφαλιά του Αλέξη Μητσέλου από την μικρή περιοχή που έφυγε πάνω από τα δοκάρια, δεν μπόρεσε να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Καραγκούνη.

Διαιτητής: Πουλημάς (Κέρκυρα)

Βοηθοί: Θανασιάς, Γιώτης (Ηπείρου)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ (Δημήτρης Μουρούτης): Παππάς, Σταυρίδης, Κωνσταντίνου Βαγγ. Πάνος, Καρβούνης, Κωνσταντίνου Βασ. (78΄ Τσακανίκας), Ευθυμίου, Γώγος (72΄ Μητσέλος), Πέντσας, Μπίκας, Κατσέλης Γ. (82΄ Φούντζουλας)

ΤΗΛΥΚΡΑΤΗΣ ΛΕΥΚΑΔΑΣ (Ανδρέας Παντζιαράς): Καραγκούνης, Τσελάι (87΄ Μπουρδούβαλης), Καταγής Σ. (89΄Γεωργάκης, Παναγιωτόπουλος, Ιασωνίδης, Πετράκος, Περιστέρης (84΄ Βασίλας), Κτενάς, Γραμματικόπουλος, Γκίκα (79΄ Μπαλογιάννης), Φέτσης.

πηγή: thesprotikospalmos.gr