Ηττα με 3-1 από Ολυμπιακό Βόλου η Αμβρακία Κωστακιών

Χωρίς να δυσκολευτεί ο Ολυμπιακός Βόλου επικράτησε με καλό ποδόσφαιρο κατά διαστήματα της Αμβρακίας Κωστακιών με σκορ 3-1 στο Πανθεσσαλικό και ανάγκασε για πρώτη φορά τους φιλάθλους του να φωνάξουν συνθήματα για την άνοδο. Οι ερυθρόλευκοι πέτυχαν το γρήγορο τέρμα που ήθελαν στο 17’ με τον Φλίγκο με εύστοχο πέναλτι και αφού χαλάρωσαν για κάποιο διάστημα, στη συνέχεια ξαναέβαλαν μπρος τις μηχανές τους και έφτασαν πάλι με τον Φλίγκο στο 2-0 στο 38’. Η μείωση του σκορ στο 44’ με πέναλτι του Νταλάκα έφερε μία μικρή ανησυχία, που διαλύθηκε στο 69’ με το θαυμάσιο τέρμα του Οικονόμου με απευθείας εκτελεσμένο φάουλ. Πάντως, η Αμβρακία ό,τι εντυπώσεις κέρδισε τηρουμένων των δυνατοτήτων της ήταν στο πρώτο μέρος, καθώς στην επανάληψη δεν μπόρεσε να είναι καθόλου ανταγωνιστική.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με 4-4-2, με τους Μπρίτος και Φλίγκο στην επίθεση, ενώ στο κέντρο βρίσκονταν οι Πότσι, Οικονόμου στον άξονα μαζί με τους Ευθυμιάδη και Σταύρου, που συνέκλιναν πολλές φορές προς τα μέσα από τα πλάγια. Στην άμυνα ήταν με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά οι Στουρνάρας, Τέλλος, Κωστόπουλος και Ιωαννίδης στην πρώτη του εμφάνιση. Όταν αποχώρησε ο Τέλλος λόγω τραυματισμού στο 53’, ο Ναστέφσκι που τον αντικατέστησε έπαιξε ως δεξί χαφ, ο Σταύρου γύρισε ως μπακ στην ίδια πλευρά και ο Στουρνάρας πήγε δίπλα στον Κωστόπουλο ως κεντρικός αμυντικός.

Η Αμβρακία είχε πέντε παίκτες στην άμυνα, τους Πέτσα, Σιδηρόπουλο και Μπάκα ως κεντρικούς αμυντικούς και τους Λύτο-Μπεζεβέγκη στα πλάγια. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής ήταν οι Βερλέκης και Ασπροποταμίτης και στα πλάγια οι Ραΐσης δεξιά και Παππάς αριστερά. Κλασικός προωθημένος ήταν, τέλος, ο Νταλάκας σε σύστημα 5-4-1.

Μπήκε φουριόζος ο Ολυμπιακός Β.

Στο 2’ το φάουλ του Ευθυμιάδη κόντραρε και πέρασε για λίγο κόρνερ με τον Βαρέλη να έχει κλείσει πάντως τη δεξιά του γωνία, ενώ στο 4’ ο Ιωαννίδης βγήκε μόνος σε θέση πλάγια αριστερά της περιοχής, αλλά ο Λύτος με γρήγορη κίνηση του έβαλε το τάκλιν την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει το σουτ. Στο 6’ ο Φλίγκος δεν μπόρεσε να απελευθερωθεί στο σημείο του πέναλτι και έδωσε προς τα πίσω στον Ιωαννίδη, που σούταρε εκτός περιοχής πάνω από τα δοκάρια.

Ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει φουριόζος και στο 17’ άνοιξε το σκορ. Ο Στουρνάρας έκανε τη γρήγορη κίνηση από τα δεξιά στην πλάτη της άμυνας μετά από ωραία ψηλοκρεμαστή μπαλιά από τον άξονα του Οικονόμου και πριν προλάβει να φτάσει να κάνει το κοντρόλ ανατράπηκε μέσα στην περιοχή καθαρά από τον Μπεζεβέγκη, που τον κράτησε αντικανονικά και τον έριξε στο έδαφος. Το πέναλτι ένα λεπτό μετά μετέτρεψε σε γκολ ο Φλίγκος, που έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία και από την άλλη τον Βαρέλη, σκοράροντας για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι (1-0).

Το διάστημα που ακολούθησε μέχρι το 30’ δεν ήταν αυτό που επιθυμούσαν οι φίλοι του Ολυμπιακού, οι οποίοι ανησύχησαν στο φαλτσαριστό σουτ του Βερλέκη μέσα από την περιοχή στο 28’ που πέρασε λίγο άουτ από το δεξί δοκάρι του Κατσούλη, αφού πρώτα η μπάλα έσκασε μπροστά στον τερματοφύλακα των γηπεδούχων.

Η φάση αυτή έφερε και τα πρώτα σφυρίγματα από την κερκίδα, με τον Ολυμπιακό να ξυπνά και να φτάνει σε δύο ευκαιρίες το δίλεπτο 32’-33’. Αρχικά ο Φλίγκος έκανε το συρτό σουτ εκτός περιοχής, που πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 33’ ο Στουρνάρας βρέθηκε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και τσίμπησε την μπάλα προ του τερματοφύλακα Βαρέλη. Ωστόσο, πριν φτάσει η μπάλα στον Σταύρου, που καραδοκούσε να σκοράρει, έδιωξαν οι αμυντικοί.

Τελικά στο 38’ ήρθε και το δεύτερο τέρμα των ερυθρολεύκων, με τον Μπρίτος να περνά κάθετα την μπάλα για τον Φλίγκο κι αυτός από κανονική θέση πλάσαρε ιδανικά τον αντίπαλο γκολκήπερ για το 2-0. Κι ενώ στο 42’ ο Σταύρου απείλησε με απευθείας εκτέλεση από το ημικύκλιο (απέκρουσε δύσκολα ο Βαρέλης), στο 44’ έγινε το 2-1.  Ο Παππάς έφυγε πολύ γρήγορα από τα αριστερά, άνοιξε το κοντρόλ φτάνοντας στην περιοχή, ωστόσο στο τελευταίο τσίμπημα της μπάλας που έκανε λίγο πριν τη γραμμή του άουτ, προσπαθώντας να ξεπεράσει τον Τέλλο, ο κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού βρήκε τα πόδια του. Ο Μαλούτας έδωσε το πέναλτι, που μετέτρεψε σε γκολ ο Νταλάκας, μειώνοντας για την Αμβρακία σε 2-1, που σκόραρε για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα.

Καθάρισε το ματς στο 69’

Στο 69’ ο Ολυμπιακός καθάρισε το παιχνίδι με ένα εκπληκτικό γκολ του Οικονόμου με απευθείας εκτέλεση φάουλ που πήγε στο αριστερό παραθυράκι. Ήταν πράγματι ένα εντυπωσιακό τέρμα για τον αρχηγό της βολιώτικης ομάδας, που είχε κερδίσει δευτερόλεπτα πριν ο ίδιος το φάουλ. Πάντως, στο προηγούμενο δίλεπτο, οι γηπεδούχοι ζήτησαν δύο φορές πέναλτι για μαρκαρίσματα πάνω σε Σταύρου και Φλίγκο, αλλά με γυμνό μάτι φάνηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα και σωστά ο Μαλούτας έδειξε να συνεχιστεί τίποτα.

Στο 64’ ο Ναστέφσκι έκανε μία απίθανη ντρίμπλα, αλλά η εκτέλεσή του εκτός περιοχής δεν ήταν και η καλύτερη δυνατή, με τον κόσμο να ενθουσιάζεται και να φωνάζει συνθήματα για την άνοδο.

Εννιά λεπτά μετά (73’) ο Φλίγκος πήρε την πάσα από τον Κωστόπουλο, ελίχθηκε στο ύψος του πέναλτι σε θέση μέσα δεξιά και έπιασε το συρτό σουτ, το οποίο απομάκρυνε σε κόρνερ ο Βαρέλης στην κλειστή του αριστερή γωνία. Στο 79’ ο Κωστόπουλος δοκίμασε το πόδι του από μακρινή απόσταση, στέλνοντας την μπάλα λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι. Τέλος στο 88’ ο Ναστέφσκι δεν κατάφερε να νικήσει τον Βαρέλη με εκτέλεση φάουλ, ούτε και ο Κωστόπουλος στο 89’, που σούταρε με το δεξί. Στη δεύτερη περίπτωση ο πορτιέρε των φιλοξενουμένων

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης, Κωστόπουλος, Τέλλος (53’ λ. τρ. Ναστέφσκι), Στουρνάρας, Πότσι, Ευθυμιάδης (73’ Στασινόπουλος), Οικονόμου, Φλίγκος (85’ Αναστασίου) Σταύρου, Μπρίτος

ΑΜΒΡΑΚΙΑ ΚΩΣΤΑΚΙΩΝ: Βαρέλης, Λύτος, Μπεζεβέγκης, Μπάκας, Πέτσας, Βερλέκης, Ραΐσης (80’ Νικολαΐδης), Ασπροποταμίτης (89′ Μπαλαδήμας), Σιδηρόπουλος, Νταλάκας, Παππάς (90’ Παπανίκου)

πηγή: magnesiasports.gr