Τούτσης: «Ηθελα καλό κλίμα και νομίζω ότι είμαστε σε καλό σημείο»

Ο Κώστας Τούτσης είναι ένας έμπειρος προπονητής, ο οποίος ωστόσο για πρώτη φορά αναλαμβάνει έναν μεγάλο σύλλογο όπως η ΑΕΚ. Για το αν το γεγονός του προκαλεί πίεση τόνισε: «Η πίεση μπορεί να προέρχεται είτε από τη διοίκηση, είτε από τον κόσμο.

Στην περίπτωση μας μπορώ να πω ότι δεν υπάρχει καμία πίεση από πλευράς διοίκησης. Αυτό που συμφωνήσαμε εξ αρχής να γίνει είναι να νοικοκυρέψουμε το τμήμα, οικονομικά, οργανωτικά και αγωνιστικά, ώστε να πατήσει γερά τα επόμενα χρόνια. 

Είναι γεγονός βέβαια ότι εγώ πιέζομαι από μόνος μου. Θέλω η προσπάθεια να έχει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ξέρω σε ποια ομάδα είμαι τόσο χαντμπολικά όσο και αναφορικά με την ιστορία του συλλόγου και στόχος είναι όλοι μαζί να δουλέψουμε για το καλύτερο δυνατό».

Η νίκη κόντρα στον πρωτοπόρο της βαθμολογίας της Handball Premier στην κανονική διάρκεια, Διομήδη ξεπέρασε και τα πιο αισιόδοξα σενάρια και δίνει φτερά στο Δικέφαλο για να πετάξει πιο ψηλά: «Ούτε ο Διομήδης έχει καμία σχέση με την περσινή ομάδα, ούτε και η ΑΕΚ όμως. Ωστόσο, η ομάδα του Άργους εξακολουθεί να δουλεύει με την ίδια φιλοσοφία και έχει πολύ καλό υλικό, δουλεύοντας σε επαγγελματικά πρότυπα.

Εμείς προσπαθήσαμε εδώ και ένα μήνα να δέσουμε τους ξένους και τους νέους παίκτες με αυτούς που βρήκαμε στην ομάδα. Αυτό που ήθελα να πετύχω ήταν η δημιουργία καλού κλίματος και νομίζω ότι είμαστε σε καλό σημείο. Θέλω η ομάδα να δέσει και οι παίκτες να αποκτήσουν μεταξύ τους οικειότητα. 

Η ομάδα έχει αγωνιστικό προφίλ και αυτό που μένει να κάνουμε είναι να βρούμε και αγωνιστικό ρυθμό. Το τελευταίο φυσικά, επιτυγχάνεται στην πορεία.

Η νίκη της πρεμιέρας μπορεί να μην σημαίνει πολλά βαθμολογικά, όμως σίγουρα μας έχει τονώσει ψυχολογικά, αφού δείξαμε πολύ καλά στοιχεία. Ταυτόχρονα όμως δημιούργησε και μεγαλύτερη διάθεση για δουλειά. Υπάρχει ποιότητα την οποία πρέπει να δουλέψουμε για να γινόμαστε καλύτεροι μέρα με τη μέρα. 

Μία ομάδα είναι δύσκολο να έχει σταθερή πορεία όλο το χρόνο, αυτό λοιπόν, το σημαντικό είναι λοιπόν να υπάρχει σεβασμός και εμπιστοσύνη μεταξύ όσων την απαρτίζουν, ώστε να ξεπερνιούνται όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα οι κακές στιγμές και να έχουμε στο τέλος θετικό απολογισμό». 

Πηγή: gazzetta.gr