Έκλεισε και ανακοινώνεται από την Παναχαϊκή ο Κουλούρης

Το άλμα στην ποδοσφαιρική του καριέρα κάνει ο Ηλίας Κουλούρης. Ο πρώην ποδοσφαιριστής της Δόξας Νέας Μανολάδας, του Αίαντα και του Παμβουπρασιακού, θα συνεχίσει στη Super Leauge 2. Αντίστοιχο άλμα είχε κάνει βέβαια και πέρσι, πηγαίνοντας στα Τρίκαλα. Ωστόσο αυτή τη φορά τα πράγματα είναι διαφορετικά. Γιατί είναι άλλη η φανέλα της Παναχαϊκής,  η οποία βρίσκεται πλέον μια ανάσα από αυτόν.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Σύμφωνα με δημοσιεύματα από την Αχαΐα, ο παίκτης συμφώνησε με τον Πέτρο Σταθάκη, μετά από θετική εισήγηση του Σούλη Παπαδόπουλου, ο οποίος πήρε γεύση από τον Ηλία Κουλούρη πέρσι στο «Γρηγόριος Καλάκος» της Βάρδας, όταν και φέρεται να αναρωτήθηκε «πού ήταν αυτός;». Πέρα από τον Σούλη Παπαδόπουλο, άριστες εντυπώσεις για τον Κουλούρη, είχε αποκομίσει και ο Χρήστος Μικές, γενικός αρχηγός της Παναχαϊκής, ο οποίος έχει άριστες σχέσεις με τον φίλο και παλιό συμπαίκτη του στην Παναχαϊκή, Θόδωρο Ανδριόπουλο, προπονητή ο οποίος ουσιαστικά εκτίναξε το όνομα του Ηλία Κουλούρη στην ποδοσφαιρική αγορά, όταν με τον Αίαντα αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ της Ελλάδας στη Γ΄ Εθνική.

Για την Παναχαϊκή, είναι διπλή η επιτυχία, γιατί αποκτά έναν Αχαιό ποδοσφαιριστή, τον οποίο είχε πλευρίσει ο Τηλυκράτης Λευκάδας. Για τον Κουλούρη, είναι ίσως ένα προσωπικό όνειρο, να φορέσει τη βαριά φανέλα της Παναχαϊκής, ομάδας με την οποία μεγάλωσε, αλλά και να αγωνιστεί σε ένα από τα σημαντικότερα γήπεδα της χώρας, εκεί που αγωνίστηκαν οι Δαβουρλής, Λεβεντάκος, Στραβοπόδης, Γεωργάτος. Και βέβαια, η πρόκληση να μπορέσει να καθιερωθεί στη Σούπερ Λιγκ 2, στην ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, μια ομάδα της Αχαΐας. Για το ηλειακό ποδόσφαιρο, είναι ιδιαίτερη η σημειολογία, καθώς ο Κουλούρης είναι και μισός… Ηλείος, καθώς κατοικεί στα όρια των δυο νομών, ο πατέρας του Άγγελος έχει υπάρξει ποδοσφαιριστής της Δόξας Νέας Μανολάδας, ενώ ουσιαστικά ο Ηλίας, αναδείχθηκε μέσα από τις ομάδες της Ηλείας. Πρώτα από τη Δόξα του Γιώργου Λαγού και στη συνέχεια από τον Αίαντα του Θόδωρου Ανδριόπουλου.