Έκτακτη συνάντηση Μπαλτάκου με Ινφαντίνο – Στο τραπέζι και η Super League 2

Οι εξελίξεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο με όσα γίνονται τις τελευταίες μέρες και ακολούθησαν τον χαρτοπόλεμο ανάμεσα στον πρόεδρο της Super League, τον αντίστοιχο της ΕΠΟ και τις ομάδες είναι ραγδαίες.

Αποτέλεσμα αυτού, την Τετάρτη να υπάρξει έκτακτο ταξίδι και συνάντηση του προέδρου της ΕΠΟ, Τάκη Μπαλτάκου, με τον ισχυρό άνδρα της FIFA, Τζιάνι Ινφαντίνο.

Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν στο Παρίσι και ανάμεσα στα όσα συζήτησαν, είναι πως δεν αποκλείεται να υπάρξει παρέμβαση από τη FIFA και την UEFA το επόμενο διάστημα, ακόμα και με τον ορισμό διοικούσας επιτροπής, ώστε να μπει ένα τέλος στα προβλήματα που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Θυμίζουμε πως στο παρελθόν FIFA/UEFA είχαν παρέμβει, ορίζοντας διοικούσα επιτροπή. Κάτι που δεν αποκλείεται να γίνει και τώρα αν συνεχιστούν τα ίδια προβλήματα και δεν βρεθεί λύση.

Ο ορισμός διοικούσας επιτροπής βέβαια δεν σημαίνει πως αυτόματα ο Μπαλτάκος θα αποτελέσει παρελθόν από την ΕΠΟ, καθώς μπορούν οι δύο ομοσπονδίες να θελήσουν να παραμείνει ο ίδιος ως πρόεδρος και απλά να υπάρχουν κάποιοι συνεργάτες ή επιτηρητές. Όλα τα ενδεχόμενα είναι φυσικά ανοικτά και το επόμενο διάστημα θα ξεκαθαρίσει τι ακριβώς θα συμβεί.

Από εκεί και πέρα, στη συνάντηση των Μπαλτάκου – Ινφαντίνο μεταξύ άλλων είναι πιθανόν να έγινε συζήτηση και για το Μουντιάλ του 2030 και την ενδεχόμενη υποψηφιότητα της Ελλάδας μαζί με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο.

Και φυσικά για τα προβλήματα που υπάρχουν αναφορικά με τη διαιτησία στην Ελλάδα και τα παράπονα των ομάδων αλλά και τη δεύτερη τη τάξει ποδοσφαιρική κατηγορία (Super League 2) που ταλανίζεται από οικονομικά προβλήματα.

Πηγή: Sport24