Έναρξη εργασιών για την εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στον Σύβρο

Έναρξη εργασιών για την εγκατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στον Σύβρο, προϋπολογισμού 67.748,00€
Ο δήμαρχος Λευκάδας Χαράλαμπος Καλός υπέγραψε εργολαβική σύμβαση με τον ανάδοχο του έργου: «ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΓΗΠΕΔΟΥ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΥΒΡΟΥ ΓΙΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΕΧΝΗΤΟΥ ΧΛΟΟΤΑΠΗΤΑ ΔΗΜΟΥ ΛΕΥΚΑΔΑΣ», με προϋπολογισμό 67.748,00, και με χρηματοδότηση από τη ΣΑΤΑ.
Το έργο αφορά την βελτίωση του γηπέδου ποδοσφαίρου της Κοινότητας Σύβρου, με την κατασκευή της υποδομής για την εγκατάσταση συνθετικού χλοοτάπητα, την κατασκευή περιμετρικού καναλιού απορροής ομβρίων και την εγκατάσταση αυτόματου συστήματος διαβροχής, ώστε να πληροί τις σύγχρονες προδιαγραφές.
Πριν την εφαρμογή του συνθετικού χλοοτάπητα, που θα γίνει από την Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας θα πραγματοποιηθούν χωματουργικές εργασίες για την διαμόρφωση των απαιτούμενων ρύσεων για την απορροή των ομβρίων, καθώς και επιφανειακό περιμετρικό αποστραγγιστικό δίκτυο. Στον αγωνιστικό χώρο θα εγκατασταθεί αυτόματο αρδευτικό δίκτυο για την διαβροχή του συνθετικού χλοοτάπητα, ώστε να πληροί τις προδιαγραφές της FIFA για τη συντήρηση και τη χρήση.
Η εν λόγω παρέμβαση θα συμβάλλει στην αισθητική αναβάθμιση του χώρου, στην αύξηση του επιπέδου ασφαλείας των αθλούμενων, και θα αποτελέσει έναν χώρο αναψυχής και άθλησης των δημοτών.
ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΕΥΚΑΔΑΣ