Έναρξη συνεργασίας με τον διπλωματούχο προπονητή-αναλυτή ποδοσφαίρου-στατιστικολόγο Κωνσταντίνο Τσακιρίδη

Ο ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ  ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας του με τον διπλωματούχο προπονητή UEFAC, UEFAB της ΕΠΟ, αναλυτή ποδοσφαίρου, στατιστικολόγο Κωνσταντίνο Τσακιρίδη για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2019-2020. Ο 26χρονος Κωνσταντίνος γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 13/11/1993, είναι διπλωματούχος προπονητής UEFAC, UEFABτης ΕΠΟ και πιστοποιημένος Αναλυτής SoccerPerformanceAnalysisτου ΑΠΘ(Εφαρμογή νέων τεχνολογιών και μεθόδων στη βιντεοανάλυση για την αξιολόγηση της ανάλυσης απόδοσης των ποδοσφαιριστών),Πιστοποιημένος στο πρόγραμμα Ανάλυσης και Στατιστικής LongoMatchLevel1, Σεμινάριο Επιμόρφωσης HowtobuildaMatchAnalysisProcessτου JoaoNunoFonseca, 2019 καιαναλαμβάνει καθήκοντα αναλυτή στην ομάδα μας, ως άμεσος συνεργάτης του προπονητή Σάκη Παπαβασιλείου.

Ο Κωνσταντίνος είναι πτυχιούχος του ΤΕΙ Ηπείρου και διαθέτει Proficiencyστην αγγλική γλώσσα, καθώς και πιστοποίηση στις Νέες Τεχνολογίες. Ξεκίνησε από νεαρή ηλικία την προπονητική του καριέρα κι αφού πρώτα είχε αγωνισθεί ως ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής. Ξεκινώντας από τις Αναπτυξιακές Ηλικίες πρώτος του σταθμός η Ακαδημία Ποδοσφαίρου του Α.Ο. ΚΙΛΚΙΣΙΑΚΟΥ, κατόπιν συνέχισε στην Ακαδημία Ποδοσφαίρου του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Κιλκίς συνεργαζόμενη Ακαδημία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθώς υπήρξε και προπονητής της Μικτής Ομάδας Παίδων Κ-14 στο πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΣ Κιλκίς και τελευταία να συνεργάζεται με την Ακαδημία Ποδοσφαίρου ΑΤΕΡΜΩΝ F.C. ως αναλυτής ποδοσφαίρου των τμημάτων της Ακαδημίας.

Έχει παρουσιάσει εισηγήσεις στο ΤΕΦΑΑ του ΑΠΘ σε προπονητές και φοιτητές με θεματολογία «Η διδασκαλία των προγραμμάτων της Ανάλυσης και σχεδίασης προπόνησης, Μοντέλα διαχείρισης και ανάλυσης δεδομένων». Παρακολούθησε Εργαστήριο Μεθοδολογίας Αναπτυξιακών Ηλικιών Προπονητικής CoachingWorkshopTrainingCourseτης AtleticodeMadridinAthens 2019.

Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του ΠΙΕΡΙΚΟΥ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με τον σύλλογο, σ’ αυτό το ξεχωριστό κομμάτι της ανάλυσης ποδοσφαίρου.