Έρχονται εκπλήξεις από τον υφυπουργό…

Σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της επόμενης περιόδου θα διεξαχθεί σε 4 Ομίλους των 18 ομάδων

Εδώ και ένα μήνα περίπου, η «Π» είχε αποκαλύψει τις φήμες που είχαν αρχίσει να κυκλοφορούν τότε, περί μιας νέας, μίνι αναδιάρθρωσης που ετοιμάζεται να φέρει στο ελληνικό ποδόσφαιρο η Πολιτεία.

Αυτή τη φορά, οι πληροφορίες αφορούσαν το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής και συγκεκριμένα τον υποβιβασμό λιγότερων ομάδων σε σχέση με ό,τι αναφέρει η προκήρυξη της ΕΠΟ.

Είναι γνωστό ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, «βγάζει σπυράκια» όταν ακούει για την Ομοσπονδία και κάνει ό,τι περνάει από το χέρι του για να δείξει ότι το αυτοδιοίκητο δεν σημαίνει και ασυδοσία.

Δεν είναι τυχαίο που όλες οι ομάδες της Κατηγορίας είναι ενήμερες ότι έρχονται εξελίξεις και ότι δεν θα ισχύσει ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται σύμφωνα με την προκήρυξη. Γι’ αυτό και κάποιες αναθάρρησαν και συνεχίζουν να το παλεύουν.

Ο κ. Αυγενάκης ετοιμάζει να φέρει μεγάλες αλλαγές με το νομοσχέδιο που ετοιμάζει και το οποίο θα γίνει γνωστό το επόμενο διάστημα. Είναι φανερό ότι δεν υπολογίζει σε τίποτα την ΕΠΟ και δεν είμαστε καθόλου σίγουροι αν και στην Ομοσπονδία γνωρίζουν τι έρχεται…

Υπενθυμίζουμε ότι στις 15 Ιουνίου 2021, από το βήμα της Βουλής ο Λευτέρης Αυγενάκης είχε εξαγγείλει την αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών μέσω της συγχώνευσης της Super League 2 και της Football League, ενώ τότε είχε ανακοινώσει τη δημιουργία των β’ ομάδων των μεγάλων ΠΑΕ.

Και τότε έλεγαν όλοι ότι δύσκολα θα αλλάξει κάτι. Τρεις ημέρες αργότερα, η αναδιάρθρωση των επαγγελματικών Κατηγοριών αποτέλεσε νόμο του κράτους και όλα προχώρησαν όπως ήθελε η κυβέρνηση.

Επίσης, σύμφωνα με την ισχύουσα προκήρυξη, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής της επόμενης περιόδου θα διεξαχθεί σε 4 Ομίλους των 18 ομάδων, αλλά για να πούμε την αλήθεια, μετά τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, δεν το βλέπουμε και πολύ πιθανό… Ισως και μέσα στον Μάρτιο γίνει η μεγάλη αποκάλυψη.

πηγή: pelop.gr