Ανακοίνωση του ΔΣ του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου

Το ΔΣ του ΠΑΣ Αχέρων Καναλακίου εξέδωσε πριν λίγο την παρακάτω ανακοίνωση

Στο δεύτερο συνεχόμενο χρόνο, που αγωνίζεται η ομάδα μας στο Πρωτάθλημα της Γ΄ Εθνικής και τέταρτο σε όλη του την ιστορία, είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν 49 χρόνια ίδρυσης, που αντιμετώπισε τέτοια “φιλοξενία”. Πρωτοφανή γεγονότα είχε να αντιμετωπίσει κατά τη διάρκεια και με τη λήξη του αγώνα, ο σύλλογος μας, κατά τη χθεσινή εκτός έδρας αναμέτρηση με την Πρέβεζα.

Όλα ξεκίνησαν από τα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου, αφότου η ομάδα μας μείωσε στο σκορ. Χωρίς καμία αιτία και αφορμή, οι φίλαθλοι της γηπεδούχου ομάδος δημιούργησαν “κλίμα τρομοκρατίας” στις κερκίδες, οι οποίες κόπασαν στα μέσα τις ανάπαυλας, και ξανά άρχισαν μετά το 2-2 της ομάδος μας, με τις κροτίδες και τους τραμπουκισμούς στον πάγκο μας να γίνονται όλο και εντονότερες και η διοίκηση της γηπεδούχου ομάδος να είναι άφαντη, και να μην κάνει κάτι για να ηρεμήσουν τα πνεύματα. Αυτό είχε και ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός ποδοσφαιριστή μας από κροτίδα και την μεταφορά με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο της Πρέβεζας. Με τη συνδρομή της αστυνομικής δύναμης που βρισκόταν στο γήπεδο και την ανοχή του συλλόγου μας τα πράγματα προς στιγμήν ηρέμησαν και τελείωσε ο αγώνας.

Στο τέλος της αναμέτρησης, το εχθρικό κλίμα εντάθηκε με τις “εστίες να ξεφυτρώνουν σα τα μανιτάρια” σε διάφορα σημεία του γηπέδου και των αποδυτηρίων, σε μία ανεξέλεγκτη κατάσταση, ειδικά όταν με πρωτοστάτη ΥΙΟ μέλους της διοίκησης του ΠΑΣ Πρέβεζα να προτρέπει 20/30 κουκουλοφόρους της γηπεδούχου ομάδας να κάνουν ΝΤΟΥ στην απέναντι κερκίδα τον φιλοξενούμενων, δηλαδή των φιλάθλων μας, όπου βρισκόταν εκείνη την στιγμή ΓΥΝΑΙΚΟΠΑΙΔΑ, ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΙ καθως και ΓΟΝΕΙΣ τον ποδοσφαιριστών, ευτυχώς αποφεύχθηκαν τα χειρότερα με το κλείσιμο της σιδερένιας καγκελόπορτας της κερκίδας από τους ψυχραιμότερους και την απόδραση τον ηλικιωμένων και των γυναικόπαιδων πηδώντας (ρίχνοντας) μέσα στο ταρτάν του γηπέδου, όπου τους προστάτεψαν οι αστυνομικοί και τους φυγάδευσαν στην πίσω έξοδο του γηπέδου.

Μπορεί εχθές να αποφεύχθηκαν τα χειρότερα, αλλά δεν χρειάζεται να θρηνήσουμε θύματα για να υπάρξει αντιμετώπιση και δράση από πλευράς πολιτείας η των υπευθύνων ανθρώπων διεξαγωγής αγώνα. Μένουμε στα λόγια τον ποδοσφαιριστών και τον δυο ομάδων όπου ειπώθηκαν πολλά πράγματα για όσο συνέβησαν στον αγώνα. Του αρχηγού του ΠΑΣ Πρέβεζα ΙΩΑΣΩΝΝΙΔΗ και του ποδοσφαιριστή μας ΖΔΡΑΒΟΥ καλό είναι να ληφθούν υπόψιν τα λόγια τους.

Μετά το τέλος του αγώνα ζητήθηκε από την διοίκηση μας και τον διαιτητή αγώνα το τηλέφωνο της ιατρού αγώνα, για να προσέλθει στο γήπεδο να επιβεβαίωση τον τραυματισμό του ποδοσφαιριστή μας. Κάτι το οποίο δεν έγινε ποτέ γνωστό από τα μέλη της διοίκησης του ΠΑΣ Πρέβεζα με την δικαιολογία ότι δεν το έχει κανείς και δεν ξέρουν που βρίσκεται. Ενώ η ίδιοι έχουν την ευθύνη να είναι στον αγωνιστικό χώρο για να ξεκινήσει ένας ποδοσφαιρικός αγώνας και πρέπει να έχουν τα τηλέφωνα της συγκεκριμένης ιατρού.

Ο ΠΑΣ Αχερων δεν θα μπει στην διαδικασία ανταπόδοσης παρόμοιας συμπεριφοράς η φιλοξενίας. Δεν ταιριάζει άλλωστε στο επίπεδο του. Από την άλλη πλευρά, δεν μπορούμε να δεχτούμε και να σκύψουμε το κεφάλι σε τέτοιου είδους τακτικές και θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για την προστασία του ΠΑΣ Αχέρων, των παικτών, των φιλάθλων και των διοικητικών παραγόντων του. Επιφυλασσόμεθα σε κάθε περίπτωση να προβούμε σε κάθε νόμιμη και αναγκαία ενέργεια προκειμένου να διαφυλάξουμε τα συμφέροντα της ομάδας μας.

ΕΚ του Δ.Σ Πας Αχέρων Καναλακίου.