Λεουτσάκος: «Αν διευρυνθεί η Γ΄ Εθνική, ίσως ανέβουν και οι δευτεραθλητές των Ενώσεων!»

Στο πλευρό του Γιώργου Βασιλειάδη όσον αφορά την αναδιάρθρωση στέκεται ο Λεωνίδας Λεουτσάκος

photo: intime.gr

Ο πρόεδρος της Ένωσης Β’ Εθνικής αναγνώρισε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει «πολύ καλή και σοβαρή δουλειά», σημειώνοντας ότι «η αναδιάρθρωση είναι προς την εξυγίανσή του και προς την σωστή κατεύθυνση».

Παράλληλα, έκανε και μια αποκάλυψη λέγοντας ότι δεν αποκλείεται να διευρυνθεί η Γ’ Εθνική, όμως αν γίνουν αλλαγές, αυτές θα αφορούν τους δευτεραθλητές των Ενώσεων, που ίσως να ανέβουν έτσι στην νέα Γ’ Εθνική και όχι τις ομάδες που φέτος έπεσαν από αυτή.

Αναλυτικά τα όσα είπε στο «Sport Sto Noto Radio»:

Για πιθανές αλλαγές στη Γ’ Εθνική: «O κύριος Βασιλειάδης δήλωσε σήμερα (χθες) πως η ΕΠΟ μπορεί να κάνει αλλαγές στην Γ’ Εθνική, ίσως και να διευρυνθεί αυτή, όμως αυτές οι αλλαγές βάση του ΚΑΠ αν θα γίνουν θα αφορούν τους δευτεραθλητές των Ενώσεων, που ίσως να ανέβουν έτσι στην νέα Γ’ Εθνική και όχι τις ομάδες που φέτος έπεσαν από την Γ’ Εθνική».

Για το έργο του Γιώργου Βασιλειάδη: «Ο κύριος Υφυπουργός Αθλητισμού κάνει πολύ καλή και σοβαρή δουλειά στο ελληνικό ποδόσφαιρο και φυσικά η αναδιάρθρωση είναι προς την εξυγίανσή του και προς την σωστή κατεύθυνση, ενώ η κάλυψη από την ΕΡΤ της Super League και της Β’ Εθνικής επέδωσε τα αναμενόμενα, τόσο σε τηλεθέαση, όσο και σε οικονομικά έσοδα. Στόχος μας πάντα η εξυγίανση και η καθαρότητα της Football League, κάνουμε και θα κάνουμε τα πάντα για αυτό. Επί 3,5 χρόνια τώρα που είμαστε στη διοίκηση της Football League, έχουμε αυξήσει πολύ τα έσοδα των ΠΑΕ, ενώ αυξήθηκε και μ. ο. φέτος των θεατών που παρακολούθησαν τους αγώνες. Δυστυχώς όμως το στοίχημα είναι παντού στο ποδόσφαιρο…».

Για τη διοργάνωση της νέας κατηγορίας, της Football League: «Τόσο την Σούπερ Λίγκα 2 όσο και την νέα Football League θα τις αναλάβει να τις διοργανώσει , βάση της απόφασης πάντα της ΕΠΟ, η Football League, εμείς δηλαδή και αυτό ότι πλέον και να γίνει δεν θα αλλάξει. Η νέα λοιπόν Football League θα έχει 1.800.000 ευρώ συνολικά και για τις 14 ομάδες έσοδα από τα τηλεοπτικά δικαιώματα της ΕΡΤ3, που θα μοιραστούν ίσα στις 14 ομάδες, ενώ θα βγούμε χρήματα και από ένα δυνατό χορηγό που θα δώσει και το όνομά του στο νέο αυτό πρωτάθλημα».

Για την Καλαμάτα: «Εύχομαι όλα τα ιστορικά σωματεία της χώρας μας, με πολύ κόσμο, να είναι ψηλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Μακάρι και η Σπάρτη να επιστρέψει ψηλά, ξεκινώντας όμως τώρα από πολύ χαμηλά ξανά, με υγεία, όπως τότε επί Δημήτρη Γιαννακόπουλου θυμίζω, ίσως και από το τοπικό της Λακωνίας. Η Καλαμάτα κανονικά πρέπει να είναι στη Σούπερ Λίγκα, με την ιστορία και τον κόσμο που έχει, εύχομαι όμως φέτος να καταφέρει και να ανέβει μία κατηγορία πιο πάνω. Μάλιστα, στη ρεβάνς με τον Διογόρα Ρόδου θα είμαι και εγώ στο γήπεδο του Μεσσηνιακού…».

*απόδοση : trikalascore.gr