Απόλλων Πόντου – ΑΕ Καραϊσκάκης 2-1

Νίκη για τον Απόλλωνα επί του Καραϊσκάκη, στην 27η αγωνιστική του πρωταθλήματος.

photo: intime.gr

Τρεις βαθμούς από τη δεύτερη θέση και τα μπαράζ απέχουν οι «κοκκινόμαυροι», μετά και την εντός έδρας επικράτησή τους επί των Αρτινών.

Οι Θεσσαλονικείς σκόραραν με τους Σουντουρά (27′) και Κυβελίδη, με τους φιλοξενούμενους να μειώνουν στο δεύτερο μέρος στο τελικό 2-1 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζιώρα (56′).

Μάλιστα, ο Καραϊσκάκης ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς τραυματίστηκε ο Χούσος στο 76′ και είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές από τον Απόστολο Χαραλαμπίδη.

Το ματς:

Η πρώτη φάση του αγώνα ήρθε από τον Καραϊσκάκη, όταν στο τρίτο λεπτό, το σουτ του Βουκμίροβιτς κατέληξε άουτ. Στο 23′ οι Αρτινοί είχαν δοκάριόταν μετά στην εκτέλεση φάουλ από τον Καπία από καλο σημείο, η μπάλα βρήκε την εξωτρική πλευρά της αριστερής δοκού και πέρασε άουτ. Ο Απόλλων απάντησε στο 27′, κάνοντας το 1-0. Συγκεκριμένα, ύστερα από πάσα στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενούμενων, ο Σουντουρά πλάσαρε ιδανικά τον Μέλκα και άνοιξε το σκορ. Στο 36′, ο Καραϊσκάκης είχε εκ νέου δοκάρι, μετά τη σέντρα σουτ του Βουκμίροβιτς από δεξιά, η μπάλα βρήκε την πάνω πλευρά της οριζόντιας δοκού. Στο 43′ οι Θεσσαλονικείς έγραψαν και το 2-0, με τον Κυβελίδη να νικάει τον Μέλκα από κοντά.

Στη διεκδίκηση αποτελέσματος μπήκε με άμεσα στο δεύτερο μέρος ο Καραϊσκάκης, ο οποίος μείωσε σε 2-1 στο 56′, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τζιώρα. Οι Αρτινοί συνέχιζαν να πιέζουν, για να φτάσουν στην ισοφάριση, με τον Απόλλωνα όμως να κρατάει το υπέρ του σκορ. Στο 76′ ο Κραϊσκάκης συνέχισε το παιχνίδι με 10 παίκτες, καθώς τραυματίστηκε ο Χούσος και είχαν πραγματοποιηθεί όλες οι αλλαγές από τον Απόστολο Χαραλαμπίδη. Στο 82′ οι Θεσσαλονικείς είχαν δοκάρι και δεν μπόρεσαν να «κλειδώσουν» τη νίκη.

Σκόρερ: 27′ Σουντουρά, 43′ Κυβελίδης – 56′ (πεν.) Τζιώρας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΟΝΤΟΥ (Καλαϊτζίδης): Πολίτης, Σουντουρά, Μπρίτο, Τσουμάνης (46 Αγτζίδης), Κυβελίδης (84′ Δημητριάδης), Καλογέρης, Αμαραντίδης, Χασομέρης, Μπάμπης (90′ Θεολόγου), Σαμαράς Βλάχος
ΑΕ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ (Χαραλαμπίδης): Μέλκας, Καπίας (52′ Καψάλης), Καραγιαννίδης, Παντίδος, Παναγιώτου, Παπανίκου, Ψιάνος (46′ Ροντρίγκεθ), Βουκμίροβιτς, Κάκκο (46′ Χούσος), Αλεξιτς, Τζιώρας

Διαιτητής: Τσακαλίδης (Χαλκιδικής)
Βοηθοί: Γούτας (Χαλκιδικής), Κοκμοτός (Δωδεκανήσου)

πηγή: liganews.gr