Αυγενάκης για Super League 2: «Επιστρέφουν στα γήπεδα, και αυτομάτως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν»

Ολοκληρώθηκε στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού με τίτλο «Διατάξεις για τη θωράκιση του θεσμικού πλαισίου του αθλητισμού και τον εξορθολογισμό της αθλητικής νομοθεσίας».

Επί του συνόλου του νομοσχεδίου, «ναι» ψήφισαν οι βουλευτές της συμπολίτευσης, απείχαν οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «παρών» δήλωσαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και του ΜέΡΑ25, ενώ οι βουλευτές του ΚΚΕ και της Ελληνικής Λύσης ψήφισαν «όχι».

Δεκτή έγινε επίσης η τροπολογία με τίτλο «παροχή δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι σε εν ενεργεία διαιτητές ποδοσφαίρου – Συμμετοχή διαιτητών στα καταστατικά όργανα της ΕΠΟ * Ανάθεση διενέργειας διαγωνισμού στο ΤΑΙΠΕΔ για την αξιοποίηση των ΝΠΔΔ “ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΑΣΙΛΙΤΣΑΣ” και “ΕΘΝΙΚΟ ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΣΕΛΙΟΥ”». (ΝΔ: ναι, ΣΥΡΙΖΑ: αποχή, ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: «παρών», ΚΚΕ «όχι», Ελληνική Λύση: «παρών», ΜέΡΑ25: «όχι»).

Μιλώντας κατά το κλείσιμο της συνεδρίασης, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, αναφέρθηκε στο ζήτημα της Super League 2, ενόψει της αυριανής συνεδρίασης του αρμόδιου οργάνου της:

«Θα αναμένουμε την απόφαση τους. Εμείς έχουμε ξεκαθαρίσει ότι, επιστρέφουν στα γήπεδα τους, και αυτομάτως ξεκινάει η συζήτηση, για να μπορέσουν να απολαύσουν κι αυτοί την ενίσχυση από το ταμείο του κράτους, τον μόνιμο μηχανισμό στήριξης». Όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά, «εδώ είμαστε, για να αντιμετωπίσουμε με γενναιότητα, με ηρεμία και με διαφάνεια, και κυρίως με κριτήρια, το ζήτημα της Super League 2: Επιστρέφουν στα γήπεδα, και αυτομάτως είμαστε έτοιμοι να τρέξουμε τα πάντα που τους αφορούν».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ