Το αφιέρωμα του soccerbase στον Αριστοτέλη Καραγιαννίδη

Αριστοτέλης Καραγιαννίδης

Το soccerbase.info επιλέγει κάθε μέρα και ένα διαφορετικό ποδοσφαιριστή και παραθέτει την ιστορία του σε αριθμούς, από την πλούσια βάση δεδομένων του soccerbase.gr. Σήμερα: Αριστοτέλης Καραγιαννίδης.
Είναι πολλές οι περιπτώσεις ποδοσφαιριστών, που λόγω καρδιακών προβλημάτων αναγκάζονται να αποσυρθούν από το ποδόσφαιρο. Ωστόσο ο Τέλης Καραγιαννίδης θέλει να εξαντλήσει τις πιθανότητές του να μείνει κοντά στο αγαπημένο του ποδόσφαιρο. Με δύο επεμβάσεις στην καρδιά και τον κίνδυνο για τη ζωή του να είναι σοβαρός, προσπάθησε να μετατρέψει την εφιαλτική σεζόν σε μια ανώδυνη παρένθεση. Ανάλογη, αλλά πολύ πιο επικίνδυνη από αυτή του Σαμ Κεντίρα, είναι η περίπτωση του Τέλη Καραγιαννίδη, που όμως ασφυκτιά μακριά από το ποδόσφαιρο.
Ο Τέλης ξεκίνησε από την ακαδημία του Α.Ο. Ανατολής. Στα 15 χρόνια του είχε την επιλογή ομάδας τοπικού ή να μείνει στην Ανατολή και την Δ’ Εθνική. Επέλεξε να μείνει, αλλά την πρώτη σεζόν παίζει μόλις ένα παιχνίδι και τη δεύτερη κανένα μέχρι που ανέλαβε προπονητής ο Αλέκος Σιχλοιμίρης, που του δίνει ευκαιρίες και διακρίνεται.

Η επόμενη σεζόν ξεκινάει σε άλλη βάση, ενώ ο παλιός τερματοφύλακας Βασίλης Καλούδης τον συμβουλεύει να κόψει το μαλλί, να βγάλει το σκουλαρίκι και να κάνει μια σοβαρή χρονιά!
Ο Βασίλης είχε δίκιο και ο Τέλης κάνει ένα φοβερό εξάμηνο με 15 αγώνες και τέσσερα γκολ σαν στόπερ ή αμυντικός μέσος. Γρήγορα ΠΑΣ Γιάννινα, Εθνικός και Αιγάλεω κινούνται για την απόκτησή του. Ο Καραγιαννίδης επιλέγει Αιγάλεω, αλλά η ομάδα είναι παρακμή. Στα 18 και τα 19 του χρόνια βρίσκεται σε άσχημο περιβάλλον, αλλά αυτό τον δυναμώνει.
Μετά από ενάμισι χρόνο επιστρέφει στα μέρη του με τη Δόξα Κρανούλας και συνεχίζει με ομάδες Γ’ Εθνικής, καλύπτοντας όλα το νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας. Ρόδο, Ρούβα, Τηλυκράτη, πάλι Δόξα Κρανούλας και Κασσιώπη.
Με την τελευταία πανηγυρίζει άνοδο στη Φούτμπολ Λιγκ και με τη συγχώνευση βρίσκεται στην Κέρκυρα, όπου ο Μιχάλης Γρηγορίου τον καθιερώνει σαν στόπερ και τον βοηθάει στην ατομική του βελτίωση.
Συμβάλλει στην άνοδο στη Σούπερ Λιγκ, όπου περιμένει για ευκαιρίες που δεν έρχονται. Θέλοντας να παίξει όμως αποφασίζει να επιστρέψει στη μικρότερη κατηγορία με τον Πιερικό. Το καλοκαίρι του 2015 γυρίζει στην Κέρκυρα ελπίζοντας να παίξει στη Σούπερ Λιγκ, αλλά η ομάδα υποβιβάζεται με δικαστικές αποφάσεις.
Ξεκινάει βασικός, αλλά ένας τραυματισμός στο γόνατο και ένα σπασμένο χέρι του στερούν μεγάλο μέρος της σεζόν. Τελικά η ομάδα ανεβαίνει, αλλά η επιστροφή του Γρηγορίου τον ωθεί να φύγει για τη φιλόδοξη ΑΕ Καραϊσκάκης. Η ομάδα βγαίνει δεύτερη και η διοίκησή της αποφασίζει να ρίξει το μπάτζετ. Ο Τέλης έχει πρόταση από τη Δόξα Δράμας και συμφωνεί την ημέρα που γίνεται γνωστό ότι θα παίξουν μπαράζ η ΑΕ Καραϊσκάκης με τη Δόξα Δράμας. Μπαράζ δεν γίνεται, οι ομάδες ανεβαίνουν μαζί και ο ψηλός αμυντικός αποφασίζει να γυρίσει στην ΑΕ Καραϊσκάκης, όπου έχει δεθεί πλέον, για να παίξει στη Φούτμπολ Λιγκ.
Η σεζόν 2017-18 για τον Καραγιαννίδη και την ομάδα του είναι εξαιρετική. Κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του 30 αγώνες, και ανανεώνει το συμβόλαιό του. Όμως μέσα στα καλά, η ζωή παίζει παράξενα παιχνίδια.
Λίγες μέρες πριν ξεκινήσει το πρωτάθλημα, και αφού έχει παίξει ένα ματς Κυπέλλου, νιώθει αδιαθεσία μετά την προπόνηση. Μεταφέρεται στο νοσοκομείο Άρτας, γίνονται οι πρώτες εξετάσεις και μεταφέρεται στο νοσοκομείο Ιωαννίνων. Η διάγνωση αποκαλύπτει ένα σοβαρό καρδιολογικό πρόβλημα. Τελικά πηγαίνει στις Βρυξέλλες, όπου υποβάλλεται σε δύο επεμβάσεις.
Αναρρώνει και γυρίζει στο γήπεδο αποφασισμένος. Και μόλις 70 μέρες μετά την τελευταία επέμβαση δοκιμάζει! Στις 24 Μαρτίου οι Αρτινοί τον βλέπουν να μπαίνει αλλαγή στο 84′ του αγώνα με τον Ηρακλή και καταχειροκροτείται. Κάνει ολιγόλεπτες συμμετοχές και στις 17 Απριλίου ξεκινάει βασικός με τον Κισσαμικό. ωστόσο μόλις στο 18ο λεπτό έχει σύμπτωμα ανάλογο με του περασμένου Σεπτέμβρη και βγαίνει εσπευσμένα από το παιχνίδι.
Πλέον οι γιατροί του απαγορεύουν να ξαναπαίξει, μέχρι να βρεθεί το πρόβλημα. Στην τελευταία αγωνιστική ο γιατρός του με ένα χάπι του επιτρέπει να παίξει για ένα ημίχρονο. Παίζει 54 λεπτά και ολοκληρώνει μια πολύ δύσκολη χρονιά, με ένα αγώνα ζωής, από όπου βγήκε νικητής.
Και ελπίζει ότι την επόμενη σεζόν θα είναι σε θέση να αγωνιστεί και να χαρεί το παιχνίδι του. Ήδη μπαίνει σε νέο κύκλο εξετάσεων. Δεν θα διστάσει να κάνει και νέα επέμβαση αν δει το πρόβλημα να συνεχίζεται. Ο στόχος του είναι να συνεχίσει να παίζει.Το soccerbase.gr έχει καταγράψει μια μια τις παρουσίες του και σας παρουσιάζει την καριέρα του και με αριθμούς από το 2008 ως και σήμερα, που αγωνίζεται στις επαγγελματικές και εθνικές κατηγορίες.