Α. Χαραλαμπίδης: «Δικαιωμένος για την επιλογή μου»

Ο έμπειρος προπονητής Απόστολος Χαραλαμπίδης μίλησε στο Liga News για την επιτυχημένη σεζόν του Καραϊσκάκη στην Football League, που τη νέα σεζόν θα βρίσκεται στην Super League 2.

photo: intime.gr

O προπονητής του Καραϊσκάκη, Απόστολος Χαραλαμπίδης μίλησε στο Liga News για την φετινή πορεία της ομάδα του στην Football League, για το ξεχώρισε από το Πρωτάθλημα ενώ σχολίασε και τις αποχωρήσεις των ομάδων.

Παράλληλα, αναφέρθηκε στο ποιον παίκτη και προπονητή θα ψήφιζε ως MVP της σεζόν, στην αναδιάρθρωση αλλά και στο μέλλον του.

Ο Απόστολος Χαραλαμπίδης ανέλαβε τον Καραϊσκάκη στις 21 Ιανουαρίου αντικαθιστώντας τον Μανώλη Παπαματθαιάκη. Ο 50χρονος προπονητής κατάφερε να εξασφαλίσει μια θέση για την ομάδα του στο νέο Πρωτάθλημα της Super League 2, βάσει της αναδιάρθρωσης. H oμάδα της Άρτας τερμάτισε στην δέκατη θέση της βαθμολογίας της Football League με 40 βαθμούς.

Ο Χαραλαμπίδης κάθισε σε 18 αγώνες Πρωταθλήματος στον πάγκο του Καραϊσκάκη έχοντας πετύχει εφτά νίκες, πέντε ισοπαλίες ενώ ηττήθηκε και σε έξι παιχνίδια. Συνολικά συγκέντρωσε 26 βαθμούς με ενεργητικό 17 τέρματα και παθητικό 14.

Τα στατιστικά του έμπειρου προπονητή:

 

Matches W D L Goals Points
18 7 5 6 17:14 26

 

Αναλυτικά οι δηλώσεις του: 

Για την επιτυχημένη σεζόν του Καραϊσκάκη:

«Ήταν ένας δύσκολος αγώνας από την στιγμή που πήγα. Ανέλαβα την ομάδα με 14 βαθμούς και τον εντός έδρα αγώνα με τον Εργοτέλη. Είχαμε μια από τις καλύτερες άμυνες από την στιγμή που ήρθα στην ομάδα. Αντιμετωπίσαμε προβλήματα τραυματισμών από βασικούς παίκτες και αν δεν υπήρχαν αυτά θα είχαμε μια πιο εύκολη σωτηρία. Ο αγώνας ήταν τεράστιος και η επιτυχία μας πολύ σημαντική. Σίγουρα το ότι η ομάδα θα βρίσκεται στην Super League 2 είναι σημαντικό και για το νομό καθώς αναβαθμίζει το προϊόν στην Άρτα.  Αξίζουν συγχαρητήρια στην διοίκηση που ήταν σωστή στις υποχρεώσεις ενώ σημαντική ήταν και η βοήθεια του κόσμου. Αισθάνομαι δικαιωμένος για την επιλογή μου γιατί πέρασα κάποιες άσχημες στιγμές με άλλες ομάδες. Όταν υπάρχει διοικητική ηρεμία η δουλεία μου βγαίνει. Για τον Καραϊσκάκη είναι μεγάλη επιτυχία να βρίσκεται στην Super League 2 με τόσο μεγάλες και δυνατές ομάδες».

Για το Πρωτάθλημα της Football League:

«Πιστεύω ήταν ένα δύσκολο Πρωτάθλημα λόγω της αναδιάρθρωσης. Ο Βόλος είχε από την αρχή το προβάδισμα και το κράτησε. Για την δεύτερη θέση έγινε μάχη μέχρι την τελευταία αγωνιστική με τον Πλατανιά και τον Απόλλων Λάρισας. Ο Πλατανιάς είχε διάρκεια και κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη θέση. Ευχάριστη έκπληξη ήταν ο Απόλλων Λάρισας. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική επίσης κρίθηκαν όλα όσο αφορά και την παραμονή στην κατηγορία. Ήταν ένα ενδιαφέρον Πρωτάθλημα όμως ποιοτικά κατώτερο από το περσινό».

Για τις αποχωρήσεις των ομάδων στα μέσα της σεζόν:

«Σίγουρα είναι άσχημα πράγμα να αποχωρούν ομάδες από το Πρωτάθλημα. Είμαι ένας προπονητής που το έχω ζήσει αυτό. Ας ελπίσουμε ότι με την αναδιάρθρωση να μην υπάρχουν άλλα τέτοια φαινόμενα. Να υπάρχουν ομάδες υγιείς, με γεμάτα γήπεδα και ανταγωνιστικά Πρωταθλήματα. Ας είναι οι τελευταίες αποχωρήσεις ομάδων οι φετινές».

Τι ξεχωρίσατε από το φετινό Πρωτάθλημα:

«Μετά από πολλά χρόνια υπήρχε ανταγωνισμός σε όλα επίπεδα (άνοδος μέσω μπαράζ, παραμονή στην Football League). Το τελευταίο ανταγωνιστικό Πρωτάθλημα ήταν τη σεζόν 2012-2013. Πιστεύω αυτό ήταν το πιο ξεχωριστό κομμάτι στο φετινό Πρωτάθλημα, το ενδιαφέρον για όλες τις θέσεις μέχρι την τελευταία αγωνιστική».

Ποιον προπονητή και ποιον παίκτη θα ψηφίζατε ως MVP της σεζόν:

«Σίγουρα υπάρχουν και ξένοι και Έλληνες καλοί προπονητές. Αυτόν που θα ψήφιζα είναι ο Γιάννης Τάτσης του Πλατανιά, είχε μια σταθερή πορεία με την ομάδα και δίκαια θα ήταν ο MVP.  Στους ποδοσφαιριστές, οι ξένοι του Απόλλωνα Λάρισας ήταν καλοί παίκτες. Ο Ελευθεριάδης της Παναχαϊκής είχε μια σταθερή πορεία, ο Λουκίνα με τον Μιγκέλ βοήθησαν τον Πλατανιά. Πάντως, οι ξένοι του Απόλλωνα Λάρισας έκαναν την διαφορά»

Για την αναδιάρθρωση:

«Αν με την αναδιάρθρωση κάνουμε βήματα μπροστά ας γίνει. Να υπάρχει υγιές ποδόσφαιρο. Να μην αποχωρούν ομάδες και να γίνονται καλά Πρωταθλήματα. Το ποδόσφαιρο να πάει μπροστά».

Για το μέλλον του:

«Αρχικά πρέπει να ηρεμίσουμε και να ξεκουραστούμε γιατί κάναμε ένα τεράστιο αγώνα. Θα συζητήσουμε τις επόμενες ημέρες με τους ανθρώπους του Καραϊσκάκη. Η επιτυχία ανήκει και στους δύο. Υπάρχει καλό κλίμα. Ευχαριστώ τον κόσμο της Άρτας για την αγάπη που μου έδειξε, τους αισθάνθηκα σαν οικογένειά μου».

Συνέντευξη στον Παύλο Κερασιώτη  – liganews.gr