Γ΄Εθνική: Η ΕΠΟ πάει για κατάργηση των μπαράζ παραμονής

Μια καλή είδηση έρχεται για τον Παμβουπρασιακό από το Πάρκο Γουδή. Και είναι οι πληροφορίες ότι  έρχεται προς την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, η πρόταση για κατάργηση των μπαράζ παραμονής ανάμεσα στους ενδέκατους της βαθμολογίας, μέσω τροποποίησης της προκήρυξης.

Όλο αυτό, θα γίνει εάν και εφόσον επικυρωθεί τυπικά ο υποβιβασμός δυο κατηγοριών του ΟΦ Ιεράπετρας και του Αλμωπού Αριδαίας από την Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ. Παίρνοντας τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής την απόφαση αυτή και βασιζόμενοι στο σκεπτικό ότι όταν συντάχθηκε η προκήρυξη της Γ΄ Εθνικής, δεν είχε ακόμα ξεκαθαρίσει το τοπίο στη Σούπερ Λιγκ 2, άρα ξεκίνησαν με την προοπτική ότι τη σεζόν 2024-25 θα έρθουν από εκεί προς τη Γ΄ Εθνική δέκα ομάδες, η ΕΠΟ αποφάσισε διεξαγωγή μπαράζ μεταξύ των 11ων κάθε ομίλου. Εφόσον θα έρθουν δυο ομάδες λιγότερες, χωρίς να θίγεται κανένα σωματείο, η διοίκηση της ΕΠΟ θα προχωρήσει σε τροποποίηση της προκήρυξης, καταργώντας τα μπαράζ αυτά, τα οποία κρίνει ότι δεν χρειάζονται πλέον.

Πρόκειται για μια σκέψη, η οποία επιβεβαιώνεται από υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Ομοσπονδίας  και είναι πολύ πιθανό να την δούμε να εφαρμόζεται προσεχώς. Με τα τωρινά δεδομένα, στη Γ΄ Εθνική παραμένουν 40 ομάδες, στις οποίες θα έρθουν να προστεθούν οκτώ από τη Σούπερ Λιγκ 2. Δηλαδή 48. Θα ανέβουν τέσσερις στη Σούπερ Λιγκ 2, οπότε μας μένουν 44. Θα προστεθούν 24 που θα ανέλθουν από τα τοπικά, μας κάνουν 68. Εάν σε αυτές προστεθούν και οι τέσσερις 11ες ομάδες, πάμε στις 72, άρα σε τέσσερις ομίλους των 18 ομάδων τη νέα σεζόν. Η νέα προκήρυξη, θα καταρτιστεί από τη νέα διοίκηση της ΕΠΟ, η οποία θα προκύψει από τις εκλογές του Ιουνίου, ωστόσο η νυν διοίκηση, φαίνεται ότι δεν εμποδίζεται να τροποποιήσει την παρούσα προκήρυξη.

Σοφοκλής Φραγκογιαννόπουλος

πηγή: patrisnews.com