Γλέντι ανόδου στην Παραμυθιά Θεσπρωτίας

Οι προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες στις κατά τόπους Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων για να ανεβούν στη Γ’ Εθνική, είναι μια σκληρή δοκιμασία, αλλά έχουν τις δικές τους ξεχωριστές χάρες. Γιατί ξεσηκώνονται πόλεις και χωριά, αναζωογονείται ποδοσφαιρικά η περιφέρεια και κάθε περιοχή προσπαθεί να ενισχύσει την ομάδα της για να ανεβεί στην ανώτερη κατηγορία. 

Όταν επιτυγχάνεται ο στόχος, ανοίγουν σαμπάνιες, στήνονται χοροί και γλέντια, ο κόσμος χαίρεται, ξεφεύγοντας για λίγο από τα προβλήματα της καθημερινότητας. Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπους του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, στους οποίους πλεονάζει το φιλότιμο, η αγάπη για τον τόπο και την ομάδα τους. Η μοναδική κατηγορία που έχει κάποια λάμψη λόγω ονόματος, την οποία μπορούν να πλησιάσουν ακόμα και μικρές περιοχές της επαρχίας είναι η Γ’ Εθνική. Από εκεί και πάνω υπάρχει για τις περισσότερες απαγορευτικό. Η Β’ Εθνική είναι επαγγελματική και είναι δύσκολο, όχι μόνο σε χωριά αλλά και σε πρωτεύουσες νομών να κάνουν αυτό το εγχείρημα.
Την περασμένη Τετάρτη είχαμε από τη στήλη μας, το πρώτο μέρος του αφιερώματος για την πρωταθλήτρια ομάδα της ΕΠΣ Θεσπρωτίας που είναι το Σούλι Παραμυθιάς. Θα δώσουμε συνέχεια στο θέμα αυτό, καθώς με το τέλος των πλέι οφ, σε ειδική εκδήλωση στην όμορφη πόλη της Παραμυθιάς, έγινε η απονομή του Κυπέλλου και των μεταλλίων από την τοπική Ένωση προς την  πρωταθλήτρια ομάδα. Εκδήλωση που παρακολούθησαν πολλοί κάτοικοι της περιοχής, με επικεφαλής την Δήμαρχο Σταυρούλα Μπραΐμη -Μπότση και φυσικά την πρόεδρο του συλλόγου Έρρικα Ντούμα.
Η Δήμαρχος Σταυρούλα Μπραΐμη –Μπότση σε χαιρετισμός της προς τους παίκτες τόνισε και τα εξής: «Όλη η πόλη και όλος ο Δήμος ήταν μαζί σας. Θερμά συγχαρητήρια σε όλους για τη μεγάλη επιτυχία. Να συνεχίσετε αυτές τις επιτυχίες και στη μεγαλύτερη κατηγορία που θα αγωνιστείτε, διατηρώντας το αθλητικό ήθος που σας διακρίνει. Αυτό που γίνεται τώρα, μετά από τόσα χρόνια, ξεπερνά το απλό αθλητικό γεγονός. Η Δημοτική αρχή θα είναι δίπλα σας. Είμαστε περήφανοι για σας και μέσα από τους αγώνες σας θα προβληθεί και ο Δήμος Σουλίου».
Τα συγχαρητήρια και τις ευχές για καλή πορεία τη νέα σεζόν, μετέφερε στους παίκτες του Σουλίου και τη διοίκηση η Αντιπεριφερειάρχης Αντιγόνη Φίλη που τόνισε και τα εξής: «Είστε πρωταθλητές και σας ευχόμαστε καλή πορεία στη Γ’ Εθνική. Είμαστε περήφανοι για εσάς, καθώς δεν εκπροσωπείτε μόνο τον Δήμο Σουλίου, αλλά και όλη την Περιφέρεια. Συγχαίρω τη διοίκηση, την πρόεδρο, τους παίκτες, το τεχνικό τιμ και όλους όσους βοήθησαν  να έρθει αυτή η επιτυχία. Καλή πορεία και στη Γ’ Εθνική».
Με λίγα λόγια καρδιάς μίλησε η πρόεδρος του Σουλίου Έρρικα Ντούμα, που συνέδεσε το όνομά της με την μεγαλύτερη επιτυχία που είχε η ομάδα στην ιστορία της. Απευθυνόμενη στους παίκτες και στον κόσμο τόνισε:  «Με κάνατε πολύ περήφανη. Αφιερώνουμε αυτό το πρωτάθλημα σε όλο τον φίλαθλο κόσμο της Παραμυθιάς. Ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου τον κόσμο, αλλά για τους παίκτες πρέπει να πω: Μπράβο σας, έχετε ψυχή».
Ακολούθησε η απονομή των μεταλλίων στους παίκτες, στον προπονητή Λεωνίδα Βέρμπη, τους συνεργάτες του Παναγιώτη Ευαγγέλου, Κώστα Αντωνόπουλο. Η μεγάλη στιγμή ήταν όταν οι αρχηγοί της ομάδας Νίκος Ντόκος και Δημήτρης Ντούμας σήκωσαν το Κύπελλο του τίτλου και της ανόδου, που τους απένειμε ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θεσπρωτίας Γιάννης Παππάς. Στα αποδυτήρια η σαμπάνια έρρεε άφθονη, ενώ το γλέντι της ανόδου συνεχίστηκε μέχρι πρωίας σε κλαμπ της περιοχής. Ας κρατήσουν μέχρι εδώ οι χοροί. Σύντομα θα πρέπει να δουν την επόμενη μέρα που θα είναι δύσκολη, γιατί άλλο είναι το τοπικό πρωτάθλημα Θεσπρωτίας και άλλο η Γ’ Εθνική. Μπορούν όμως να τα καταφέρουν, αν βοηθήσει η πόλη και δεν μείνει η διοίκηση μόνη της, έχοντας μπροστά της να βγάλει μεγάλες υποχρεώσεις, κυρίως οικονομικές.

Βαγγέλης Γυφτόπουλος-Εφημερία ΦΩΣ

Photo: Λευτέρης Τζώρτζης