Γ’ Εθνική: Μπέρδεμα με τις μεταδόσεις – Τι ισχύει

Σύγχυση δημιουργήθηκε με τα τηλεοπτικά της Γ’ Εθνικής κατηγορίας καθως η προκήρυξη αναφέρει ότι τα «τηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στις ομάδες».

Σύγχυση δημιουργήθηκε με τα τηλεοπτικά στη Γ’ Εθνική κατηγορίας καθώς η προκήρυξη αναφέρει ότι τα «τηλεοπτικά δικαιώματα ανήκουν στις ομάδες».

Αυτό ισχύει ΜΟΝΟ όταν η ομάδα έχει συνάψει χρηματική συμφωνία με κάποιο μέσο (τηλεόραση, ιντερνετικό κανάλι κλπ) και το ποσό υπερβαίνει τα 1000 ευρώ με αποτέλεσμα αυτό το συμφωνητικό να έχει κατατεθεί στην ΕΠΟ.

Αν αυτό δεν συμβεί η είσοδος στους αγώνες της Γ’ Εθνικής γίνεται με σχετική άδεια από την ένωση της γηπεδούχου ομάδας, χωρίς το γηπεδούχο σωματείο να έχει δικαίωμα να απαγορεύσει την είσοδο για λήψη στιγμιότυπων ή ζωντανής μετάδοσης του αγώνα, όπως άλλωστε αναφέρεται και στον ΚΑΠ καθώς η Γ’ Εθνική κατηγορία βρίσκεται στο φάσμα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Άρα από τη στιγμή που δεν υπάρχει κατατεθειμένο συμφωνητικό στην ΕΠΟ (άνω των 1000 ευρώ), τηλεοπτικό συνεργείο που έχει την άδεια της τοπικής ΕΠΣ μπορεί να εισέλθει και να μεταδώσει κανονικά τον αγώνα και κάθε άλλη ενέργεια απαγόρευσής του είναι παράνομη.

πηγή: insport.gr