Γ’ Εθνική: Σέντρα στις 10/9 – Πότε θα πέσει η αυλαία

Η Γ’ Εθνική θα ξεκινήσει όπως όλα δείχνουν στις 10/9 καθώς όλα είναι έτοιμα για τη σέντρα.

Αυτό ανέφερε κατά τη διαδικασία της κλήρωσης ο πρόεδρος Επιτροπής διοργανώσεων, Άγγελος Δανιήλ. Αρχικά ευχήθηκε σε όλες τις ομάδες να έχουν μια καλή σεζόν με υγεία και στη συνέχεια ανέλυσε το πλάνο της ΕΠΟ.

Σύμφωνα με αυτό η Γ’ Εθνική θα αρχίσει στις 10 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί 30 Απριλίου. Θα είναι ένα πρωτάθλημα 8 μηνών στο οποίο οι πρωταθλητές των ομίλων θα προβιβαστούν στην SL2.

Επίσης τονίστηκε ότι έχει προβλεφθεί να καλυφθούν κενά που ενδεχομένως δημιουργηθούν με ομάδες SL2, που θα προστεθούν στους ομίλους χωρίς να επηρεαστεί η κλήρωση.

Το φορμάτ για τη σεζόν 2023-2024

Την αγωνιστική περίοδο 2023-2024 το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε τέσσερις (4) ομίλους και θα προβιβάζονται στην ανώτερη κατηγορία οι πρωταθλήτριες ομάδες του κάθε ομίλου, δηλαδή τέσσερις (4) ομάδες.

Θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα συνολικά τριάντα (30) ομάδες, απευθείας θα υποβιβασθούν οι επτά (7) τελευταίες ομάδες του κάθε ομίλου, εάν και εφόσον ο αριθμός των ομάδων κάθε ομίλου θα είναι 18.

Επιπλέον θα υποβιβασθούν δυο (2) ομάδες που θα προκύψουν ως εξής: Μια (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 1ο και 2ο όμιλο και μία (1) ομάδα – η ηττημένη – που θα προκύψει από αγώνα μπαράζ μεταξύ των ομάδων που θα καταλάβουν την 11η θέση στον 3ο και 4ο όμιλο.

Οι πιο πάνω αγώνες μπαράζ θα διεξαχθούν σε ουδέτερα γήπεδα, θα είναι μονοί και αν στην κανονική διάρκεια λήξουν ισόπαλοι θα υπάρξει ημίωρη παράταση και αν στην ημίωρη παράταση δεν προκύψει νικητής θα ακολουθήσει διαδικασία των πέναλτι για την ανάδειξη του νικητή. Συνολικά θα υποβιβαστούν τριάντα (30) ομάδες.

πηγή: mikriliga.com