Γ΄ Εθνική: Έρχεται βόμβα… 15-16 ομάδες σε κάθε όμιλο! Θα πέφτουν οι 10!

Μεγάλες αλλαγές έρχονται στο ποδόσφαιρο της Γ΄ εθνικής κατηγορίας το οποίο είναι άρρηκτα συνυφασμένο με τις εξελίξεις που αφορούν την επικείμενη αναδιάρθρωση της Β΄ εθνικής κατηγορίας.

Σύμφωνα με ανεπίσημες πληροφορίες του ioniansports.gr τα πράγματα θα γίνουν ακόμα πιο δύσκολα στη Γ΄ Εθνική τη νέα χρονιά.

Σε πρώτη φάση, θα γίνει ο καταρτισμός των ομίλων που ενδεχομένως θα γίνουν 8 + τον κρητικό όμιλο (9). Αυτό συνεπάγεται ότι κάθε όμιλος θα έχει 15-16 ομάδες. Στη δική μας περιοχή ο όμιλος (με βάση τα περσινά δεδομένα) θα είναι με 16 ομάδες που συνεπάγεται ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών. Αυτό όμως που θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα είναι το πόσες ομάδες θα πέσουν!

Η ΕΠΟ επεξεργάζεται σχέδιο μείωσης των ομάδων με στόχο τη σεζόν 2021-2022 να μείνουν μόνο 4 όμιλοι στη Γ΄ Εθνική κατηγορία. Επίσης, από τους πρωταθλητές των ομίλων θα ανέβουν μόνο οι τέσσερις στη διαδικασία των μπαράζ. Αυτό σημαίνει ότι στον όμιλο που θα είναι το Σούλι Παραμυθιάς και ενδεχομένως θα απαρτίζεται από 16 ομάδες θα πέσουν οι 10 τελευταίες και θα μείνουν μόνο οι 6 πρώτες στην κατηγορία!

Αν συμβεί αυτό, για να κρατηθεί η Παραμυθιά στην κατηγορία καθώς και όλες οι ομάδες θα πρέπει να κάνουν πρωταθλητισμό τη νέα χρονιά. Ο δικός μας όμιλος όπως σας έχει ενημερώσει το «theball» σίγουρα θα απαρτίζεται από τις ομάδες της Κέρκυρας (Λευκίμμη, ΟΦΑΜ), Θεσπρωτίας (Σούλι Παραμυθιάς)Ηπείρου (Θύελλα Κατσικάς), Πρέβεζας/Λευκάδας (Αχέρων Καναλακίου, Τηλυκράτης Λευκάδας, ΠΑΣ Πρέβεζα, ΠΑΣ Θύελλα Μοναστηρακίου), Άρτας (Αναγέννηση Άρτας), Αιτωλοακαρνανίας (ΑΕ Μεσολογγίου, Ναυπακτιακός Αστέρας, Αμβρακικός Λουτρού) και με βάσει τα περσινά δεδομένα στον όμιλο θα είναι και οι ομάδες από την Κοζάνη (Μακεδονικός Φούφα, ΦΣ Κοζάνη), τα Γρεβενά (Κτηνοτροφικός Αστέρας Καληράχης) και τη Φωκίδα (Φωκικός). Μένει να δούμε αν κάποιες από Κοζάνη, Γρεβενά και Φωκίδα ίσως πάνε σε άλλον όμιλο και έρθουν  προς τα εδώ κάποιες άλλες από Δυτ. Μακεδονία. Αναμένουμε λοιπόν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τι θα συμβεί μέσα στον Αύγουστο με το “μαχαίρι και το πεπόνι” να το έχει η Ε.Π.Ο.