Δεν πέρασε η ενοποίηση της Super League 2 με τη Football League σε δύο ομίλους των 16 ομάδων

Ολοκληρώθηκε η τηλεδιάσκεψη του διοικητικού συμβουλίου της Ένωσης Super League 2 – Football League.

Κατα την διάρκεια του συμβουλίου τέθηκε σε ψηφοφορία η πρόταση για ενοποίηση της Super League 2 και της Football League σε μια κατηγορία με δύο ομίλους των 16 ομάδων.

Η πρόταση δεν πέρασε αφού δεν συγκεντρώθηκε η εκ του νόμου προβλεπόμενη πλειοψηφία τω 3/4. Συγκεκριμένα 10 ομάδες ψήφισαν υπέρ  της ενοποίησης των δύο κατηγοριών και πέντε κατά.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, παραμένει σε ισχύ η πρόταση για αναδιάρθρωση, με 18 ομάδες στη Super League, 16 ομάδες στη Super League 2 και 16 ομάδες στη Football League, πρόταση που έχει απορριφθεί από τη Super League 1.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο κατά τη σημερινή του συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης έλαβε τις εξής αποφάσεις:

1) Αποφάσισε ομόφωνα την αναδιάρθρωση των πρωταθλημάτων. Ετέθη πρόταση από ομάδες της Football League για ενιαία κατηγορία με την Super League 2 με δυο ομίλους των 16 ομάδων. Υπέρ της πρότασης ψήφισαν δέκα (10) ομάδες και πέντε (5) κατά. Η πρόταση δεν συγκέντρωσε την απαιτούμενη πλειοψηφία των 3/4 που θέτει ο νόμος 4684/20. Παραμένει σε ισχύ η προηγούμενη πρόταση περί τροποποίησης των προκηρύξεων με τις κατηγορίες διαχωρισμένες ως εξής: SL1 18 ομάδες, Super League 2 16 ομάδες και η Football League 16 ομάδες.

2) Αποφασίστηκε ως ημερομηνία δήλωσης συμμετοχής η 20ή Αυγούστου και έναρξη της αγωνιστικής περιόδου 2020-2021 η 4η Οκτωβρίου».

πηγή: soccerplus.gr