Δημητρίου: Ίσως να είμαι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ

Η κυβέρνηση με την ΕΠΟ πρέπει να κάτσουν στο ίδιο τραπέζι για το θέμα των εκλογών της ομοσπονδίας, δήλωσε στην ΕΡΑ Σπορ το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Δημητρίου.

Μεταξύ άλλων, σε απόδοση του soccerplus, είπε:

Oι εκλογές πρέπει να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια τον Ιούνιο. Οποιαδήποτε αλλαγή του εκλογικού συστήματος πρέπει να περάσει από την γενική συνέλευση της ΕΠΟ, αλλιώς δεν μπορεί ν’ αλλάξει. Επί Σαρρή το εκλογικό σώμα είχε διευρυνθεί από 55 σε 180 αλλά FIFA και UEFA επανέφεραν τη μία ψήφο όπως συμβαίνει και σε αυτές. Μια ψήφο έχει η Αγγλία, μία και τα νησιά Φερόε.

Δεν ξέρω πόσες παρατάξεις θα είναι υποψήφιες. Γίνονται διεργασίες. Μέχρι το τέλος του μήνα θα έχει ξεκαθαρίσει. Αν προταθώ από αρκετές ΕΠΣ και ομάδες της Σούπερ Λίγκας για πρόεδρος δε θα πω όχι. Δεν αποκλείω να είμαι υποψήφιος πρόεδρος της ΕΠΟ στις επόμενες εκλογές.

Η διαιτησία έχει δημιουργήσει προβλήματα στο ποδόσφαιρο. Ξένοι διαιτητές πρέπει να έρχονται μόνο σε πολύ σημαντικούς αγώνες. Ο Παπαπέτρου τα πήγε υπέροχα στην Τούμπα. Δεν είμαι ευχαριστημένος από την ΚΕΔ, πρέπει να δουλέψουν καλύτερα. Από την τριάδα των ξένων μελών δεν είμαι θετικός για το έργο τους. Ο πρόεδρος της ΚΕΔ να είναι ξένος.

Δεν υπάρχουν σωματεία σφραγίδες στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Η πολιτεία πρέπει να ενδιαφερθεί για τα ερασιτεχνικά σωματεία. Τελευταία φορά που δόθηκε επιχορήγηση ήταν το 2004.