Δημητρίου: «Αυτά που ακούγονται είναι ράδιο αρβύλα»

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων της ΕΠΟ, μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής και Πρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών, Παναγιώτης Δημητρίου μίλησε στο ilia.news.

Ένα πρόσωπο το οποίο δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να θέσει υποψηφιότητα ώστε να είναι ο επόμενος Πρόεδρος της ΕΠΟ, πρώτος σε ψήφους στις προηγούμενες εκλογές της ΕΠΟ και “ισόβιος” Πρόεδρος στην ΕΠΣ Αθηνών, μιλάει σήμερα για τα φλέγοντα θέματα που αφορούν το ηλειακό ποδόσφαιρο, αρχικά τις ομάδες της Γ΄ Εθνικής, Παμβουπρασιακό και Αίαντα, αλλά εν συνεχεία και τις υπόλοιπες ομάδες των τοπικών κατηγοριών.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου, έδειξε ξεκάθαρη πρόθεση να κρατήσει κλειστά τα χαρτιά του, ωστόσο και από τα λεγόμενά του, προέκυψε ότι η ΕΠΟ ακόμα δεν έχει αποφασίσει για τα όρια ηλικίας, ούτε για την ημερομηνία έναρξης. Συνεπώς και οι προπονητές δεν γνωρίζουν τι ηλικίας παίκτες να αναζητήσουν, ούτε και να κάνουν προγραμματισμό για την ημερομηνία έναρξης της προετοιμασίας.

Ο Παναγιώτης Δημητρίου τόνισε:

-Για πιθανή έναρξη του Πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής στα τέλη Αυγούστου:

«Δεν έχει καν τεθεί ένα τέτοιο θέμα. Αυτά που ακούγονται είναι ράδιο αρβύλα. Δεν βρίσκω τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά αν δεν συνεδριάσουν τα αρμόδια όργανα, δεν μπορώ να σας απαντήσω».

-Για τα όρια ηλικίας των ποδοσφαιριστών στη Γ΄ Εθνική και αυτό που ακούγεται για μικρούς γεννηθέντες το 2000;

«Είναι και αυτό ένα θέμα το οποίο αφορά στα αρμόδια όργανα. Αυτά θα αποφασίσουν. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μια χρονική συγκυρία στην οποία καλούμαστε να πάρουμε σημαντικές αποφάσεις».

-Για την πρόταση της ΕΠΣ Αχαΐας να καλύπτονται οι κενές θέσεις από τους δευτεραθλητές των Ενώσεων;

«Μπορεί εγώ να είμαι Πρόεδρος της Επιτροπής Διοργανώσεων, έχω όμως άλλα έξι μέλη. Συνεπώς μια ψήφο έχω και εγώ, μια ψήφο και εκείνοι ο καθένας ξεχωριστά. Δεν μπορώ εγώ να καθορίσω με την ψήφο μου τις αποφάσεις και δεν θα ήθελα να προκαταλάβω τις αποφάσεις. Θα καταθέσω την άποψή μου εντός της Επιτροπής και εν συνεχεία στην Εκτελεστική. Για να περάσει οποιαδήποτε πρόταση, πρέπει στο τέλος να εγκριθεί από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ».

-Για τον αριθμό των ομίλων στη Γ΄ Εθνική;

«Δεν βλέπω τον λόγο για να μην είναι ο ίδιος. Βέβαια μπορεί να γίνει και ένας παραπάνω. Αφήστε να δούμε πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή».

-Για την καταληκτική ημερομηνία δηλώσεων συμμετοχής;

«Πιστεύω ότι στα τέλη Ιουλίου, θα είναι η καταληκτική ημερομηνία»

 -Για τους όρους επανεκκίνησης του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου, το υγειονομικό πρωτόκολλο κ.λπ;

«Αυτό είναι καθαρά θέμα της Κυβέρνησης. Θα έχουμε κάποιες συναντήσεις με τα αρμόδια θεσμικά πρόσωπα. Γνώμη μου είναι ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα ξεκινήσει και θα ξεκινήσει και με θεατές στις εξέδρες. Δεν καταλαβαίνω γιατί ας πούμε στα τοπικά Πρωταθλήματα, εκεί που όλοι κι όλοι πάνε πενήντα θεατές, δεν θα μπορούν να πάνε ούτε τώρα. Το ίδιο και στη Γ΄ Εθνική. Βεβαίως ναι, σε κάποια ντέρμπι, ίσως μιλάμε για κάτι άλλο, ωστόσο ούτε η χωρητικότητα των γηπέδων, ούτε η προσέλευση των θεατών στη Γ΄ Εθνική είναι τόσο μεγάλη για να δημιουργείται κάποιο θέμα».

-Για το θέμα του μητρώου αθλητικών σωματείων;

«Έχουμε κάνει και εμείς σαν ΕΠΣ Αθηνών, αλλά και μαζί με κάποιες άλλες Ενώσεις, κάποιες επιστολές προς τον Υφυπουργό Αθλητισμού, ώστε να απολοποιηθεί η διαδικασία. Επίσης η ΕΠΟ θα έχει κάποιες συναντήσεις αυτές τις μέρες με την πολιτική ηγεσία. Πιστεύω ότι θα βρεθούν οι πιο ενδεδειγμένες λύσεις».

-Για το αν οι εκλογές στην ΕΠΟ πρέπει να γίνουν πριν ξεκινήσουν τα Πρωταθλήματα;

«Είναι πάγια θέση μου οι εκλογές στην Ομοσπονδία να γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια τον Ιούνιο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πήγαμε τώρα Οκτωβριο. Όπως και βέβαια δεν μπορώ να γνωρίζω τελικά τι θα γίνει».

-Για το αν το πλειοψηφικό ρεύμα της νυν διοίκησης της ΕΠΟ διατηρείται και αν θα έχει εκφραστή στις επικείμενες εκλογές;

«Μην με ρωτάτε τώρα αυτά τα πράγματα. Δεν θέλω να σχολιάσω κάτι σχετικά με τις επικείμενες εκλογές…».