Διακοφώτης: “Καμία απόφαση Δευτέρα η ΕΠΟ για υποβιβασμούς σε Γ’ Εθνική…”

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, Παναγιώτης Διακοφώτης, μίλησε στο Sport sto Noto Radio και τους Σωτήρη Γεωργούντζο, Κώστα Γιαννάκη για την επικείμενη αναδιάρθρωση και τις εκλογές της ΕΠΟ.

Αναλυτικά όσα είπε:

Για την αναδιάρθρωση: «Είμαστε σε αναμονή, περιμένουμε τι θα γίνει στις πιο πάνω κατηγορίες από τη Γ’ Εθνική για να μπορέσουμε και εμείς στη συνέχεια να κάνουμε τροποποίηση της προκήρυξης της Γ’ Εθνικής και συνάμα αναδιάρθρωση. Εμείς έχουμε εισηγηθεί την άνοδο και των οχτώ πρωταθλητών της Γ’ Εθνικής».

Για το ποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης υποστηρίζει: «Εχω εκφράσει την άποψή μου εδώ και αρκετό καιρό. Το ιδανικό για το ελληνικό ποδόσφαιρο είναι μία Β’ Εθνική σε δύο ομίλους. Με την προϋπόθεση όμως να αγωνίζονται περισσότεροι Ελληνες. Να περιορίσουμε τους αλλοδαπούς και τους κοινοτικούς. Να κάνουμε πιο πολλούς Ελληνες επαγγελματίες. Να δοθεί κίνητρο στην επαρχία και στα παιδιά των ακαδημιών να αγωνιστούν στις ομάδες της πόλης τους».

Για το πότε θα τελειώσει η αναδιάρθρωση: «Θα τελειώσει τέλη Ιουνίου. Εκτός αν η SL2 οριστικά αποφασίσει ότι δεν θα αγωνιστεί, επομένως θα μπούμε άμεσα στην τροποποίηση της προκήρυξης αυτής της κατηγορίας και συνάμα της Γ’ Εθνικής».

Για το ποιο σχέδιο αναδιάρθρωσης πιστεύει θα προχωρήσει: «Θα παίξουν ρόλο πολλοί παράγοντες. Εξαρτάται από το αν θα στηρίξει η πολιτεία την αναδιάρθρωση και πώς θα τη στηρίξει. Διάβασα ότι υπάρχει πλάνο να υπάρχει ένα ποσοστό στις επαγγελματικές κατηγορίες από τις στοιχηματικές εταιρίες. Όλα αυτά θα τα χειριστεί η κυβέρνηση».

Για το πότε θα γίνουν οι εκλογές και αν οι ΕΠΟ θέλει να διεξαχθούν τον Ιούλιο: «Ποτέ δεν έχουμε εκφράσει εμείς ότι θέλουμε τις εκλογές το καλοκαίρι. Ηταν κάτι που είχε ζητήσει η FIFA και η UEFA να γίνουν οι εκλογές μέχρι τα τέλη Ιουλίου. Εμείς προσωπικά δεν έχουμε κανένα πρόβλημα αν γίνουν τελικά το καλοκαίρι ή το φθινόπωρο. Φαντάζομαι επειδή έχουν επικαλεστεί την πανδημία θα πάμε το φθινόπωρο. Επίσημα περιμένουμε μέσα στην εβδομάδα την απόφαση της FIFA και της UEFA».

Για το αν υπάρχει διαφωνία με τον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη για την ημερομηνία των εκλογών: «Εμείς σαν ΕΠΟ δεν έχουμε κανένα πρόβλημα».

Για το ποιος θα κερδίσει τις εκλογές κι αν θα υπάρξει άλλη υποψηφιότητα: «Δεν ξέρω αν θα υπάρχει άλλη υποψηφιότητα. Πιστεύω όμως ότι θα κερδίσει η νυν διοίκηση».

Για το αν θα είναι επικεφαλής ξανά ο κ. Γραμμένος ή κάποιο άλλο όνομα όμως ο κ. Αντωνίου: «Αυτό δεν το γνωρίζω. Δεν έχει συζητηθεί κάποιο όνομα. Περιμένουμε την απόφαση του κ. Γραμμένου. Φαντάζομαι σαν παράταξη θα πάρουμε κάποιες αποφάσεις συλλογικά».

Για το αν είναι αδικία να υποβιβαστεί η Καλαμάτα, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα: «Είναι αδικία αν υποβιβαστούν ομάδες. Είχαμε μία αναδιάρθρωση από τον κ. Βασιλειάδη που δεν βοήθησε. Νομίζω δεν πρόσφερε τίποτα στο ποδόσφαιρο το δικό μας. Πρέπει να δώσουμε κίνητρο στην επαρχία και σε παιδιά που χάνονται».

Για την ΕΡΤ: «Η ΕΡΤ πρέπει να στηρίξει την πιο κάτω κατηγορία για να μπορεί ο φίλαθλος της επαρχίας να βλέπει την ομάδα του».

Για το πόσες ομάδες είναι βιώσιμες από τη SL2 και τη FL: «Φαντάζομαι πως είναι 25-26. Αλλωστε, υπάρχουν παράγοντες που προσπαθούν για το κάτι καλύτερο και επενδύουν μόνοι τους, με τα δικά τους χρήματα».

Τέλος, ο επί οχτώ χρόνια πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου, κ. Διακοφώτης τόνισε ότι η Ενωση έχει ξανά εκλογές το 2022 και ότι θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία της.

Απόδοση SoccerPlus