«Δύο τα σενάρια για το ερασιτεχνικό»

Αρκετές ήταν οι ειδήσεις που έβγαλε η ζωντανή συνέντευξη στο PASsports.gr του προέδρου της ΕΠΣΗΠ και μέλους της ΕΕ της ΕΠΟ Κώστα Βρακά.

photo: intime.gr

Το «καυτό» θέμα ήταν η αναδιάρθρωση που θα γίνει στο ερασιτεχνικό και τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο τραπέζι.

Σενάριο ανόδου 10 ομάδων στην Α’

Ο κ. Βρακάς επιβεβαίωσε τα δύο σενάρια (αν και τόνισε ότι υπάρχουν και άλλα) που έχουν κυκλοφορήσει και  είναι τα εξής:

Σενάριο πρώτο:

Στην Α’ κατηγορία γίνονται δυο όμιλοι με 11 έως 12 ομάδες οι οποίες θα χωριστούν με γεωγραφικά κριτήρια. Υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας (Σερβιανά και Κόντσικα που είχε αποχωρήσει) και ανεβαίνουν από τους δυο ομίλους της Β’κατηγορίας οι πέντε πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο (Ζωοδόχος, Νεοχωρόπουλο, Ροδοτόπι, Σταυράκι,Πωγωνάτος, Βοτανικός, Ασβεστοχώρι, ΠΑΣ Πηγών Λούρου, Λογγάδες και Δροσοχώρι).

Σε αυτή την περίπτωση ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί με ένα μίνι πρωτάθλημα όπου θα συμμετέχουν οι τρεις πρώτες ομάδες από κάθε όμιλο, ενώ θα υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες από κάθε όμιλο.

Σενάριο δεύτερο:

Υποβιβάζονται οι δυο τελευταίες ομάδες (Σερβιανά-Κόντσικα) και ανεβαίνουν από τους δυο ομίλους της Β’κατηγορίας οι δυο πρώτες ομάδες (Ζωοδόχος, Νεοχωρόπουλο, Βοτανικός και Ασβεστοχώρι) και γίνεται το πρωτάθλημα με 18 ομάδες. Και στις δυο περιπτώσεις αν δεν δηλώσουν συμμετοχή στη Γ΄ Εθνική Κατσικά και Ανατολή να αυξηθεί ο αριθμός των ομάδων ή να μειωθεί αν κάποιες από τις ομάδες δηλώσουν αδυναμία να αγωνιστούν στο νέο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας.

Με βάση τα όσα είπε ο κ. Βρακάς ότι θέλει να υπάρχουν λιγότερα παιχνίδια επικρατέστερο είναι το πρώτο σενάριο κάτι που θα αποφασιστεί στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.

Για τη Β’ κατηγορία ο κ. Βρακάς επεσήμανε ότι θα είναι και τη νέα χρονιά με δυο ομίλους ενώ για τη Γ’ τόνισε ότι η σκέψη είναι να γίνει ένας όμιλος με όσες ομάδες δηλώσουν συμμετοχή.

Κύπελλο ΕΠΣΗΠ

Δεν θα μπει στην κλήρωση όποια ομάδα δεν έχει σκοπό να πάρει μέρος στο Κύπελλο Ελλάδας, διεμήνυσε ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ. Τόνισε ότι η απόφαση που πάρθηκε να βγει με κλήρωση η ομάδα που θα συμμετέχει στο Κύπελλο Ελλάδας ήταν ομόφωνη και αυτό έγινε διότι όπως είπε υπήρχε η διακοπή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων και ήταν αδύνατο να συνεχιστεί ο θεσμός του Κυπέλλου.

Διαιτησία, μικροί, ενίσχυση, έναρξη πρωταθλημάτων, γήπεδα

Για τον αν θα γίνει κάποια μείωση στο εξοδολόγιο των διαιτητών ο πρόεδρος της ΕΠΣΗΠ απάντησε ότι ήδη είναι το χαμηλότερο που υπάρχει σε όλες τις Ενώσεις της χώρας, αναφέροντας χαρακτηριστικά και το γεγονός ότι δεν αμείβονται οι διαιτητές στα Γιάννινα τις τελευταίες δυο αγωνιστικές.

Σε ερώτηση αν υπάρχει σκέψη για μείωση των παικτών κάτω των 20 ετών από δύο σε έναν ανέφερε πως υπάρχει και αυτό σαν σκέψη για να βοηθηθούν οι ομάδες.

Για το αν υπάρξει οικονομική ενίσχυση από την ΕΠΟ ή την ΕΠΣΗΠ προς τα ερασιτεχνικά σωματεία τόνισε πως αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα και ανέφερε ότι μακάρι να μπορούσε η ΓΓΑ μέσα από προγράμματα να δώσει χρήματα στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Ο κ. Βρακάς ανέφερε ότι η έναρξη του φετινού πρωταθλήματος θα γίνει τέλη Αυγούστου με αρχές Σεπτεμβρίου ενώ το σχέδιο ολοκλήρωσης των πρωταθλημάτων θα βασίζεται στο ότι δεν θα υπάρχει τη νέα χρονιά ο ιός.

Όσον αφορά το θέμα νέου γηπέδου και της ανακατασκευής του τάπητα στο Ενωσιακό δήλωσε καταρχήν απογοητευμένος από τις υποσχέσεις που πήρε προεκλογικά και ανέφερε ότι γίνονται προσπάθειες μέσω της Περιφέρειας ώστε να γίνει το γήπεδο στην περιοχή που έχει οριοθετηθεί δίπλα από το Ενωσιακό, ενώ για την αλλαγή του τάπητα στο “Στάθης Τσανακτσής” είπε ότι αυτό θα γίνει από ιδίους πόρους.

Αναφέρθηκε, επίσης και σε γενικότερα θέματα. Για το Κύπελλο Ελλάδος είπε ότι θα ολοκληρωθεί, εφόσον ξεκινήσει κανονικά και το πρωτάθλημα, ενώ για την ενδεχόμενη μεταφορά της έδρας της Εθνικής Ελλάδας ξεκαθάρισε πώς η απόφαση θα παρθεί ανάλογα με το αν τα παιχνίδια της για το Nations League διεξαχθούν με ή χωρίς κόσμο, ενώ για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΠΟ τον Αύγουστο δεν έδωσε μια σαφή απάντηση λέγοντας ότι θα το σκεφτεί.

ΘΑΝΑΣΗΣ ΜΥΡΙΟΥΝΗΣ-ΧΡ.ΚΑΛΥΒΑΣ-ΝΙΚ. ΓΙΩΤΙΤΣΑΣ

πηγή: passports.gr