Επανέρχονται οι “μικροί” στη Γ΄ Εθνική

Ανακοινώθηκε από την ΕΠΟ η προκήρυξη του πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής σύμφωνα με την οποία επανέρχεται ο θεσμός της υποχρεωτικής παρουσίας παικτών κάτω των 21 ετών.

Στην επερχόμενη σεζόν μόνο στη 18άδα, αλλά από την μεθεπόμενη χρονιά θα είναι υποχρεωτική η συμμετοχή τους σ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

Δείτε παρακάτω τα κυριότερα και πιο ενδιαφέροντα σημεία της νέας προκήρυξης:

Τα σωματεία έχουν την υποχρέωση να υποβάλλουν δήλωση συμμετοχής στην Ε.Π.Ο., έως την Δευτέρα 13 Αυγούστου 2018 και ώρα 15:00.

Ημερομηνία έναρξης ορίζεται η Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018.

Είναι υποχρεωτική σε κάθε αγώνα η συμμετοχή 7 ποδοσφαιριστών που δικαιούνται να αγωνίζονται στις Ελληνικές Εθνικές Ομάδες.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών, που δεν δικαιούνται να αγωνίζονται στις ελληνικές εθνικές ομάδες.

Για την αγωνιστική περίοδο 2018–2019 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα (18άδα), δύο (2) ποδ/στών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1997 και εντεύθεν και δεν θα δύνανται να συμπληρωθούν οι θέσεις τους στην (18άδα) από ποδοσφαιριστές μεγαλύτερης ηλικίας.

Σε περίπτωση που οποιοδήποτε σωματείο δεν τηρήσει την συγκεκριμένη υποχρέωση, θα του επιβάλλεται πρόστιμο χιλίων (1.000) ευρώ ανά αγώνα.

Για την αγωνιστική περίοδο 2019 – 2020 είναι υποχρεωτική η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η συμμετοχή σε όλη την διάρκεια του αγώνα , δύο (2) ποδ/στών ηλικίας κάτω των είκοσι ένα (21) ετών, γεννηθέντες την 01.01.1998 και εντεύθεν.

Επιτρέπεται η αναγραφή στο φύλλο αγώνα και η χρησιμοποίηση έως τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών ηλικίας άνω των τριάντα τριών (33) ετών. Για το πρωτάθλημα της περιόδου 2018–2019 εντάσσονται σε αυτήν την κατηγορία οι γεννηθέντες πριν από την 01.01.1986.

Στους αγώνες του πρωταθλήματος της Γ ́ Εθνικής κατηγορίας επιτρέπεται, σε όλη την διάρκεια του αγώνα, η αντικατάσταση μέχρι τεσσάρων (4) ποδοσφαιριστών (άρθρο 16 του Κ.Α.Π.).

Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με την ανάλογη ομάδα ( Κ-14 ή Κ-16 ή Κ-18), στο πρωτάθλημα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.

Προβιβάζονται στη Β’ Εθνική τέσσερις ομάδες ύστερα από διαδικασία αγώνων κατάταξης.

Οι όμιλοι και ο αριθμός των ομάδων που υποβιβάζονται θα ανακοινωθούν μετά την ολοκλήρωση των δηλώσεων συμμετοχής.

Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί σε οκτώ (8) ομίλους. Σε κάθε περίπτωση κατά την οποία τα σωματεία που δικαιούνται συμμετοχή στην εν λόγω κατηγορία δεν λάβουν μέρος ή προκύψει μικρότερος αριθμός σωματείων από τον αναμενόμενο, η Ε.Π.Ο. διατηρεί το δικαίωμα να τροποποιήσει τον αριθμό των ομίλων.

Από τις τοπικές ΕΠΣ θα προβιβαστούν στη Γ’ Εθνική για την περίοδο 2019-2020 όλες οι πρωταθλήτριες των Ενώσεων και οι δευτεραθλήτριες των ιδρυτριών.

patragoal.gr