ΕΠΟ: Αποφασίζει την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της ΕΠΟ αναμένεται να αποφασίσει την Παρασκευή την αναστολή των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων.
Όπως έχει ανακοινωθεί από την ΕΠΟ την Παρασκευή 30/09 και ώρα 10:00 θα γίνει η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των Ενώσεων – Μελών της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας στο ξενοδοχείο Grand Hyatt (Λεωφ. Συγγρού 115, Αθήνα). Εάν δεν υπάρξει απαρτία, η Συνέλευση θα συγκληθεί την επόμενη ώρα της ίδιας μέρας (11:00), με τον ίδιο τρόπο και τα ίδια θέματα ημερήσιας διάταξης.

Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης θα αποφασιστεί η αναστολή όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλήματων (και βέβαια της Γ’ Εθνικής κατηγορίας). Να τονιστεί πως το θέμα του Μητρώου των Σωματείων παραμένει ανοιχτό, όπως εξακολουθεί να υφίσταται και η αντιπαράθεση ΕΠΟ – Πολιτείας.

Η ελληνική Ομοσπονδία είχε πάρει προ ημερών θέση για το Μητρώο των Σωματείων αναφέροντας τα εξής: «Η ΕΠΟ δεν μπορεί να δεχθεί το Μητρώο επειδή παραβιάζει την Ολιστική Μελέτη, την οποία έχει υπογράψει ο Πρωθυπουργός. Επιπλέον, το Μητρώο αποτελεί ουσιαστικά μια περιττή διαδικασία αδειοδότησης, αφού υπάρχει η Ειδική Αθλητική Αναγνώριση, με την οποία νομιμοποιούνται όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία.

Το τοπίο είναι ξεκάθαρο: η ΕΠΟ δεν πρόκειται να αποδεχθεί διαδικασίες που παραβιάζουν τόσο το δικό της Καταστατικό, όσο και πολύ περισσότερο τα Καταστατικά των FIFA και UEFA».

πηγή: gazzetta.gr