Ζαρντίμ: «Σας περιμένω τη Δευτέρα στην Λευκάδα, στην μεγάλη γιορτή!»

Συνέντευξη

στο Γιάννη Θειακό

Έναν χρόνο νωρίτερα ο Λεονάρντο Ζαρντίμ, πλαισιωμένος από κορυφαίους Έλληνες προπονητές, βρέθηκε στην Λευκάδα για να διδάξει τα μυστικά της προπονητικής σε προπονητές από την Δυτική Ελλάδα και όχι μόνο. Την ίδια στιγμή έδειξε και στους μικρούς άσσους του «Οδυσσέα Νυδριού» πως να παίζουν σωστό ποδόσφαιρο. Σε λίγες ώρες ο κορυφαίος Πορτογάλος τεχνικός θα φτάσει στο νησί μας, για να πάρει μέρος και αυτός στον μεγάλο φιλανθρωπικό αγώνα που θα διεξαχθεί στο γήπεδο «Πλάτωνας Γρηγόρης» στην πόλη της Λευκάδας. Στην αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στον «Λευκαδίτικο Λόγο» λίγο πριν πετάξει από το Πριγκιπάτο για το Ιόνιο, μίλησε με κολακευτικά λόγια για την Ελλάδα, την Λευκάδα, τους Έλληνες και έστειλε το δικό του μήνυμα ώστε να γεμίσει το γήπεδο και να βοηθήσουμε όλοι μαζί τον δικό μας «ΦΑΡΟ» που χρόνια τώρα στηρίζει άπορες οικογενειες με παιδιά στο νησί μας.

Κύριε Ζαρντίμ ακριβώς ένα χρόνο μετά θα βρεθείτε ξανά στην Λευκάδα. Ποιές οι αναμνήσεις σας από το προηγούμενο καλοκαίρι και την επίσκεψη σας στο νησί μας;

Έχω σπουδαίες αναμνήσεις. Η Ελλάδα είναι μια χώρα που αγαπώ πολύ, ταυτίζομαι με τον πολιτισμό της και τον ελληνικό λαό. Είμαι πολύ χαρούμενος που έρχομαι πίσω στη Λευκάδα.

Πέρυσι ήταν ένα σεμινάριο προπονητικής κάτι πρωτοποριακό για τον τόπο μας. Εφέτος πρόκειται για ένα φιλανθρωπικό παιχνίδι ανάμεσα στην ομάδα του Monaco 2004 με κάποιες σημαντικές προσθήκες και τους Greek All stars που έχουν παίξει στο παρελθόν στην Εθνική μας ομάδα.

Ανυπομονείτε να βρεθείτε  στον πάγκο;

Ναι, θα συναντήσω δύο ομάδες πρωταθλητών, τους πρωταθλητές της Ελληνικής Ομάδας στο Euro του 2004 στην Πορτογαλία που θυμόμαστε πολύ καλά και αυτή την εκπληκτική ομάδα της Μονακό, η οποία διένυσε μια σπουδαία πορεία στο Champions League του 2004.

Η τοπική κοινωνία ανυπομονεί για ένα τόσο μεγάλο φιλικό παιχνίδι καθώς θα δει αστέρια του παγκόσμιου ποδοσφαίρου από κοντά. Φυσικά είναι και φιλανθρωπικό ο χαρακτήρας του παιχνιδιού καθώς όλα τα έσοδα από τα εισιτήρια θα δοθούν σε οικογένειες που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Πόσο σημαντικό είναι για εσάς να παίρνετε μέρος σε τέτοιες ενέργειες;

Ναι φυσικά. Στο ποδόσφαιρο, υπάρχει μια πτυχή του ανταγωνισμού όπου τα αποτελέσματα είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Το ποδόσφαιρο έχει και άλλες αρετές, όπως αυτές του θεάματος και της ψυχαγωγίας που είναι επίσης πολύ σημαντικές. Οι άνθρωποι ανυπομονούν να έρθουν να δουν τα είδωλα τους και αυτόν τον αγώνα μεταξύ μεγάλων παικτών. Είναι επίσης για καλό σκοπό, το ποδόσφαιρο έχει επίσης αυτή την ευθύνη.

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στον κόσμο της Λευκάδας λίγες ώρες πριν από τον αγώνα;

Είμαι πολύ χαρούμενος που επιστρέφω στη Λευκάδα. Ελπίζω ότι θα υπάρξει μεγάλη υποστήριξη για τον αγώνα και φυσικά για αυτήν την διοργάνωση. Θα είναι μια όμορφη γιορτή. Σας περιμένω όλους στο γήπεδο στην μεγάλη γιορτή του ποδοσφαίρου!

Η Μονακό του 2004 είναι μια ομάδα που θα θέλατε να έχετε προπονήσει στην καριέρα σας;

«Όλες οι ομάδες της Μονακό στο παρελθόν είχαν πάντα καλή ποιότητα. Αυτή η ομάδα του 2004 έχει πολλά ταλέντα και έφτασε στον τελικό του Champions League. Φυσικά, θα ήθελα να έχω μερικούς από αυτούς τους παίκτες στην ομάδα μου αλλά λίγο νεότερους».

Τέλος επιστρέφεται στην Ελλάδα σε έναν τόπο που έχετε αγαπηθεί και έχετε ζήσει ωραίες στιγμές. Τι θυμάστε έντονα από τους Έλληνες που θα συναντήσετε σύντομα ξανά;

«Διατηρώ επαφή με πολλούς φίλους στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι μια χώρα με σπουδαίο πολιτισμό, πραγματικά ταυτίζομαι με αυτή τη χώρα. Υπάρχουν όμορφα νησιά, καλό φαγητό και ένας τέλειος καιρός. Προτείνω την Ελλάδα ως προορισμό. Είναι μια χώρα και ένας λαός που εκτιμώ πολύ.

πηγή: lefkadapress.gr