«Ζώνη» στους 38 βαθμούς-Παίζεται ουσιαστικά μια θέση

Δεν άλλαξαν οι συσχετισμοί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα, με την Παναχαϊκή να κερδίζει στα χαρτιά το παιχνίδι με τον Αμβρακικό και να παραμένει στο +5 από τον Τηλυκράτη. Έστω κι αν έχει ένα παιχνίδι περισσότερο από τον αντίπαλό της, έχει πλέον τον πρώτο λόγο. Είναι ηλίου φαεινότερο ότι εδώ που φτάσαμε, οποιαδήποτε από τις δυο ομάδες στραβοπατήσει θα χάσει και το Πρωτάθλημα, με την Παναχαϊκή να έχει το «περιθώριο» ακόμα και για μια ισοπαλία.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπουλου

Με δεδομένο ότι τα πράγματα στην κούρσα του τίτλου είναι πολύ πιο απλά, με την Παναχαϊκή να χρειάζεται από δω και πέρα μόνο νίκες, καθώς οποιοδήποτε στραβοπάτημα ενδέχεται να της στοιχίσει, το ενδιαφέρον εστιάζει στη ζώνη της παραμονής. Εκεί όπου πέντε ομάδες, μαζί με τον Αμβρακικό, άλλες περισσότερο και άλλες λιγότερο, μοιάζει σχεδόν βέβαιο ότι θα πάρουν την άγουσα για τα τοπικά πρωταθλήματα.

Ζώνη στους 38 βαθμούς

 

Μετά και τα χθεσινά αποτελέσματα, ο Παμβουυπρασιακός αποχαιρετά την κατηγορία μετά από δέκα χρόνια. Θα λέγαμε, ότι ακολουθεί και τον Εθνικό Σκουλικάδου, ο οποίος μπορεί μεν να κέρδισε, έχοντας όμως να παίξει το Σάββατο στην Πάτρα απέναντι στην Παναχαϊκή και τελευταία αγωνιστική να κάνει ρεπό, είναι μάλλον απίθανο να μπορέσει να πλησιάσει τους 38 βαθμούς που είναι και το όριο παραμονής. Μπορεί αυτή τη στιγμή ο Εθνικός να βρίσκεται για πρώτη φορά πάνω από τη ζώνη, ευνοούμενος στην ισοβαθμία σε σχέση με τον Διαγόρα, ωστόσο η ομάδα της Πάτρας έχει το προβάδισμα. Ειδικά αν καταφέρει να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα την Κυριακή στο Αγρίνιο, θα βρίσκεται πολύ κοντά στην παραμονή του. Αντίθετα, με νίκη ο Πανγρινιακός, θα ελπίζει αυτός σε αντίθεση με τον Διαγόρα. Το «πάνω-χέρι» στην παραμονή έχουν πάρει ο Αίας και ο Αχέρων, δυο ομάδες οι οποίες με 30 βαθμούς, ψάχνουν ακόμα δυο νίκες και δυο ισοπαλίες, έχοντας και το μεταξύ τους παιχνίδι στη Γαστούνη. Η ηλειακή ομάδα, με νίκη την Κυριακή στην Άρτα, θα ψάχνει στα τέσσερα εναπομείναντα ματς πέντε βαθμούς. Τέσσερα ματς, δυο στη Γαστούνη με Αχέροντα και Διαβολίτσι και δυο εκτός έδρας, με Παμβουπρασιακό και Τηλυκράτη. Την ίδια ώρα ο Αχέρων, έχει τρεις βαθμούς στο «τσεπάκι» με τον Αμβρακικό και ψάχνει ακόμα πέντε,  στα παιχνίδια με Τηλυκράτη και Διαγόρα στο Καναλάκι, Αίαντα και Ναυπακτιακό εκτός έδρας. Βεβαίως όταν λέμε όριο των 38, μιλάμε για μαθηματική εξασφάλιση, διότι δεν αποκλείεται αυτό να κατέβει και πιο κάτω, δηλαδή στους 35-36 βαθμούς.

πηγή: ilia.news