Ηρακλής Στασινός: Οι πέντε πρώτες ομάδες θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα με ίσες πιθανότητες

Το πρωτάθλημα στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας το Σάββατο (4/1) θα μπει πλέον στο β΄ μισό του.

Το sportime24.gr ζήτησε την γνώμη των προπονητών για την εικόνα του α΄ γύρου, αλλά και τον ανταγωνισμό που υπάρχει σε αυτό.

Ο προπονητής του ΠΑΣ Θύελλα 2015 κ. Ηρακλής Στασινός μίλησε στο sportime24.gr για τα όσα συνέβησαν στον πρώτο γύρο, τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, αλλά και για το κατά πόσο οι έδρες έχουν παίξει μέχρι τώρα καθοριστικό ρόλο.

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Ηρακλής Στασινός:

Για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος και τον ανταγωνισμό που υπάρχει

Ηρακλής Στασινός: Τελειώνοντας ο πρώτος γύρος μας έδειξε ότι οι πρώτες πέντε ομάδες του βαθμολογικού πίνακα θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα με ίσες πιθανότητες.

Για τις διαφορές μεταξύ των ομάδων στην βαθμολογία

Ηρακλής Στασινός: Οι διαφορές των ομάδων είναι μικρές και θεωρώ δύσκολο να ξεχωρίσει κάποια ομάδα έτσι ώστε να μη διεξαχθούν αγώνες μπαράζ στο τέλος του πρωταθλήματος.

Για το εάν είναι θετικό ή αρνητικό που η Α΄ κατηγορία έχει λίγες αγωνιστικές

Βλάσης Ναστούλης: Ο μικρός αριθμός αγωνιστικών της Α΄ κατηγορίας έχει τόσο θετικές όσο και αρνητικές επιπτώσεις στο πρωτάθλημα. Προσωπικά θα ήθελα ένα πρωτάθλημα 30 αγωνιστικών και όχι κάποιες ομάδες να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα σαν επιλαχόντες για να συμπληρωθεί απλά ο αριθμός. Το φαινόμενο αυτό παρατηρείται συχνά πλέον σε πολλές ΕΠΣ με αποτέλεσμα να μην βρίσκονται αγωνιστικά όλες οι ομάδες στο υψηλότερο επίπεδο , και επίσης να μη παρέχεται και το ανάλογο θέαμα.

Για το εάν μπορεί το πρωτάθλημα να είναι το ίδιο ανταγωνιστικό και στον β΄ γύρο

Ηρακλής Στασινός: Σίγουρα θα είναι ανταγωνιστικό. Η ανταγωνιστικότητα του γύρω ωστόσο θα εξαρτηθεί και από την ενίσχυση που θα έχουν οι ομάδες κατά τη μεταγραφική περίοδο.

Για την ύπαρξη πλέι οφ και πλέι άουτ αν είναι θετικό ή αρνητικό

Ηρακλής Στασινός: Η ύπαρξη πλέι οφ πλέι αουτ θεωρώ πως  είναι θετικό , προσδίδει ένα ιδιαίτερο χρώμα και ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα , ενώ συμβάλλει και στην καλύτερη οργάνωση της εκάστοτε ομάδος.

Για το κατά πόσο οι έδρες έχουν παίξει μέχρι τώρα καθοριστικό ρόλο

Ηρακλής Στασινός: Η έδρα είναι σίγουρα βασικό πλεονέκτημα μιας ομάδας που αγωνίζεται για τη νίκη , αυτό αποδεικνύεται και από το αήττητο της ομάδος μας εντός έδρας. Παρόλαυτά δεν αρκεί μόνο η έδρα αλλά θεμελιώδη ρόλο παίζει και η οργάνωση, η εμπειρία και η καθημερινότητα της κάθε ομάδας για να πετύχει τους στόχους της. Τέλος εύχομαι Χρόνια πολλά και καλή χρονιά σε όλες τις ομάδες και στους ανθρώπους του ποδοσφαίρου με υγεία.