Η ΑΕΚ απέκτησε «σπίτι»!

Είναι τυπικό το θέμα της συμφωνίας μεταξύ της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ και της ΟΧΕ για την παραχώρηση του γηπέδου, το οποίο πέραν τον εθνικών ομάδων θα έχουν την δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν και άλλες ομάδες, στην περίπτωση που οι φυσικές τους έδρες δεν ανταποκρίνονται στις ανάγκες ενός αγώνα.

Είναι γνωστό ότι η ΑΕΚ θα παραχωρήσει το τάραφλεξ για την ανακατασκευή του γηπέδου, το οποίο αναμένεται να είναι έτοιμο τον προσεχή Δεκέμβριο.

Η ανακοίνωση της ΟΧΕ:

«Σημαντική η σημερινή ημέρα για το ελληνικό χάντμπολ. Οχτώ χρόνια μετά τα εγκαίνια του Μίκρα 3 (Σπίτι του Χάντμπολ) στη Θεσσαλονίκη και η Αθήνα αποκτά το δικό της «Σπίτι» για το άθλημα, την αίθουσα «Γ. Κασιμάτης» στο ΟΑΚΑ.

Η συμφωνία ανάμεσα σε Ομοσπονδία Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος και την Διοίκηση του ΟΑΚΑ, επισημοποιήθηκε σήμερα μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Την ΟΧΕ εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Κώστας Γκαντής και ο Γενικός Γραμματέας Κώστας Σταματιάδης, ενώ εκ μέρους του ΟΑΚΑ «παρών» ήταν ο Συντονιστής Γενικός Διευθυντής Βασίλης Βελέντζας.
Η συμφωνία περιλαμβάνει την παραχώρηση του γηπέδου χάντμπολ στην ΟΧΕ για τα επόμενα πέντε χρόνια από Δευτέρα έως Παρασκευή και ώρες 17:00-21:00, καθώς και τα Σαββατοκύριακα.

Το γήπεδο θα χρησιμοποιούν για προπονήσεις και αγώνες οι Εθνικές Ομάδες, τα αναπτυξιακά κλιμάκια, καθώς και σύλλογοι.
Πλέον θα ξεκινήσουν άμεσα οι απαραίτητες εργασίες ανακατασκευής του χώρου και στην συνέχεια θα «τρέξει» η διαδικασία αδειοδότησής του για επίσημους αγώνες.

Αυτό ήταν ένα πρώτο σημαντικό βήμα για την αντιμετώπιση του χρόνιου γηπεδικού προβλήματος στην Αθήνα.

Παράλληλα η ΟΧΕ θα συνεχίσει τις προσπάθειες της και τις συνομιλίες με την πολιτεία και τους αρμόδιους φορείς, ώστε το χάντμπολ να αποκτήσει μόνιμη πρόσβαση σε μία μεγάλη αθλητική εγκατάσταση στην Αττική.

Μπορείτε να δείτε την αίθουσα στην παρακάτω διεύθυνση:
http://www.mypanorama.gr/mp/oaka/2-09-oaka-aithousa-kassimatis.php»

Πηγή: gazzetta.gr