Θα αυξηθεί το παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα

Δεν κάνει πίσω η Επιτροπή ποδοσφαίρου της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας όσον αφορά την διεύρυνση των ομίλων από 8 σε 10!

Και αυτό φάνηκε στην συνεδρίαση του Σαββάτου, εκεί όπου το προεδρείο έμεινε αμετακίνητο στην θέση του για 8 ομίλους και 116 ομάδες!

Όπως δείχνουν τα πράγματα πολύ δύσκολα θα αλλάξει κάτι με την αναδιάρθρωση της Γ΄ Εθνικής. Τα παράπονα μεγαλώνουν και γιγαντώνονται αλλά η Επιτροπή της Γ΄ Εθνικής προφανώς δεν μπορεί να αφουγκραστεί την σκληρή πραγματικότητα που οδηγεί στον αφανισμό των ομάδων. Η μόνη πρόταση που ίσως περάσει είναι το χρηματικό παράβολο συμμετοχής στο πρωτάθλημα να αυξηθεί από 500 στα 750 ευρώ και τα ‘έξτρα αυτά χρήματα των 116 ομάδων να πάνε στις νησιώτικές ομάδες που τα έχουν ανάγκη! Δηλαδή μια σταγόνα στον ωκεανό!

Στην συνεδρίαση πήρε μέρος και ο γραμματέας της ΕΠΣ Ζακύνθου Χαρ. Ραυτόπουλος ο οποίος τόνισε την ανάγκη για διεύρυνση των ομίλων από 8 σε 10 και το μοίρασμα των ομίλων με καθαρά γεωγραφικά κριτήρια όπου οι ομάδες θα έχουν κοντινά ταξίδια και δεν θα επωμίζονται αυτό το δυσβάστακτο οικονομικό βάρος των διανυκτερεύσεων και του φαγητού! Ο κος Ραυτόπουλος προσπάθησε με επιχειρήματα να βάλει στο τραπέζι την συζήτηση για την ενδεχόμενη αλλαγή στην Γ΄ Εθνική και παρ΄ ολη την πίεση από τους εκπροσώπους των Ενώσεων της νησιωτικής Ελλάδας αλλά και της Αχαΐας δε μπόρεσε να περάσει το συγκεκριμένο θέμα!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι στην Γενική Συνέλευση στις 28 Ιουνίου θα υπάρξουν δεκάδες φωνές διαμαρτυρίας από τους εκπροσώπους των Ενώσεων που ζητούν αλλαγή και αναδιάρθρωση αυτής της Κατηγορίας που όπως και να έχει είναι πλέον η Δ΄ Εθνική!

Πηγή:ioniansports.gr