Θωμάς Κάρτσακλας: “Για μένα δεν υπάρχει λογική στην επιλογή του Φαν Σιπ στην Εθνική”

Τις αντιρρήσεις του για την επιλογή του νέου προπονητή της Εθνικής Ανδρών, αλλά και συνολικά τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίζεται η συγκεκριμένη ομάδα, εκφράζει σε συνέντευξη στη «Live Sport» ο πρόεδρος της ΕΠΣ Πρέβεζας – Λευκάδας, θωμάς Κάρτσακλας.

Μεταξύ άλλων ο Κάρτσακλας υποστηρίζει τα εξής:

«Η ομοσπονδία κατέληξε σε έναν προπονητή αμφιβόλου αξίας και η απόφαση προκαλεί μόνο απορίες. Μακάρι να πεχύχει τους στόχους της η Εθνική με τον Φαν’τ Σιπ, όμως το βιογραφικό που κουβαλάει δεν πείθει κανέναν. Εκτίμησή μου είναι ότι δεν θα δώσει στην ομάδα τα στοιχεία που χρειάζεται για να επιστρέφει στις μεγάλες επιτυχίες»,

«Είναι ξεκάθαρο ότι η ΕΠΟ λειτουργεί με προχειρότητα και χωρίς κανέναν προγραμματισμό σε ένα τόσο σημαντικό κεφάλαιο, όπως είναι η εθνική ομάδα. Από την εποχή Σκίμπε πήγαμε στην περίοδο Αναστασιάδη και καταλήξαμε σε έναν Ολλανδό τεχνικό που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαιρο. Μα, η Εθνική μας ό,τι έχει πετύχει το πέτυχε στηριζόμενη στην εξαιρετική αμυντική λειτουργία της. Για μένα δεν υπάρχει λογική σε αυτήν την επιλογή, χωρίς να θέλω να ασκήσω αντιπολίτευση στη διοίκηση Γραμμένου. Άλλωστε την έχω στηρίξει με πράξεις.Όμως, οφείλω να σχολιάσω αρνητικά την πρόσληψη του νέου ομοσπονδιακού προπονητή».

-Έγινε μεγάλη συζήτηση και για τους δύο τεχνικούς διευθυντές που προσελήφθησαν. Ποια είναι η άποψή σας;

«Η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι πρώτα συμφωνείς με τον τεχνικό διευθυντή και αυτός σου κάνει την εισήγηση για τον προπονητή. Πρέπει μεταξύ τους να υπάρχει άριστη συνεργασία για να έχεις στην πορεία θετικά αποτελέσματα. Η ΕΠΟ έκανε το αντίθετο. Πρώτα συμφώνησε με τον προπονητή και μετά με τους τεχνικούς διευθυντές. Άλλο βέβαια κι αυτό. Προσωπικά. δεν έχω ακούσει σε άλλη ομοσπονδία, σε παγκόσμια κλίμακα. Και άλλοι παράγοντες Ενώσεων έχουν παράπονα από τις επιλογές της ΕΠΟ. Ας βγουν να μιλήσουν Υπάρχει μία άτυπη συμφωνία ώστε να περνούν οι αποφάσεις χωρίς πολλά παρατράγουδα Τι κατάφερε η ΕΠΟ με τη φυγή από το Καραϊσκάκη; Κατάφερε να μην έχει έδρα η ομάδα μας Κανένας παράγοντας της ΕΠΟ δεν έχει κάνει μία αξιόλογη πρόταση για το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο να δουλεύουν δύο τεχνικοί διευθυντές. Τι να πω; Αυτή η κατάσταση δεν είναι δείγμα υγείας. Κάτι δεν πάει καλά».

– Γιατί η ΕΠΟ οδηγήθηκε στην πρόσληψη των Κωνσταν τινίδη, Φύσσα-, «Αυτό που αντιλαμβάνομαι, αν και μπορεί να κάνω λάθος, είναι ότι προσπαθούν να κρατήσουν ισορροπίες μέσα στην ΕΠΟ για να κρατήσουν τις θέσεις τους. Υπάρχει δηλαδή μία άτυπη συμφωνία μεταξύ των συμβούλων, έτσι ώστε να περνούν όλες οι αποφάσεις χωρίς πολλά παρατράγουδα. Με αυτόν τον τρόπο κρατούν και τις θέσεις τους στην Εκτελεστική Επιτροπή. Δεν πρέπει όμως να μπερδεύουμε την Εθνική σε αυτά τα μη αγωνιστικά θέματα. Οι παρατάξεις στην ομοσπονδία και οι επαγνελματικές ομάδες πρέπει να μείνουν έξω από τη Γαλανόλευκη. Όλα έχουν ένα όριο και η Εθνική αφορά όλους τουςΈλληνες».

soccerplus.gr