Ισόπαλοι στο «χιόνι» Α.Ε. Ποντίων και Θεσπρωτός (φωτογραφίες)

Ισόπαλοι με σκορ 2-2 αναδείχτηκαν Α.Ε. Ποντίων και Θεσπρωτός στο χιονισμένο γήπεδο της Κοζάνης.

Το παιχνίδι πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής του 3ου Ομίλου της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας.

Το www.top-sport.gr βρέθηκε στο «παγωμένο» ΔΑΚ Κοζάνης και έχει το ρεπορτάζ.

Μπροστά σε λιγοστό κόσμο και με το χιόνι να έχει κάνει την εμφάνισή του, η Α.Ε. Ποντίων φιλοξένησε την ομάδα του Θεσπρωτού, σ’ ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι ήθελαν πάση θυσία το «τρίποντο» της νίκης για να ξεφύγουν από τη ζώνη του υποβιβασμού, ενώ από την άλλη οι φιλοξενούμενοι έπαιζαν για δύο αποτελέσματα, με την ισοπαλία να τους αφήνει ικανοποιημένους.

Τόσο η πυκνή χιονόπτωση, όσο και ο κακός αγωνιστικός χώρος, δεν επέτρεψε σε καμία από τις δύο ομάδες να παίξουν το παιχνίδι τους, αφού οι προσπάθειες των ποδοσφαιριστών δυσκόλευαν όσο περνούσε η ώρα.

Η Α.Ε. Ποντίων ευτύχησε να ανοίξει το σκορ μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης με τον Burdujan, αλλά ο Θεσπρωτός βρήκε τον τρόπο όχι μόνο να ισοφαρίσει αλλά και να προσπεράσει στο σκορ. Αρχικά στο 45ο λεπτό ο Σταυρίδης έκανε το 1-1, ενώ στο 55ο λεπτό Φουντζουλας σκόραρε για το 1-2. Την «παρτίδα» για τους Πόντιους έσωσε ο Δημητριάδης στο 67ο λεπτό, ισοφαρίζοντας σε 2-2, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης, με τις ομάδες να μοιράζονται από έναν βαθμό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε δυναμικά από την πλευρά της Α.Ε. Ποντίων, αφού μέσα σε δεκαπέντε λεπτά δημιούργησε τέσσερις κλασσικές ευκαιρίες με τη μία να καταλήγει στα δίχτυα. Από το 30ο λεπτό και μετά όμως ο Θεσπρωτός πήρε μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, αλλάζοντας το ματς υπέρ του.

Οι παίχτες του κύριου Παπακώστα σημείωσαν συνολικά εφτά τελικές προσπάθειες στην εστία του Παππά έχοντας μάλιστα και δύο δοκάρια, ενώ από την άλλη ο Θεσπρωτός δημιούργησε μόλις τρεις καλές ευκαιρίες στην εστία του Κωφίδη, με τις δύο να καταλήγουν στα δίχτυα.

Στο 5ο λεπτό, μετά από εκτέλεση κόρνερ του Μετικάνου, ο Burdujan με κεφαλιά θα ανοίξει το σκορ για την Α.Ε.Π., κάνοντας το 1-0. Στο 11’ ο Μετικάνος και πάλι θα εκτελέσει κόρνερ, ε τον Σαββίδη να σηκώνεται ψηλότερα όλων, να πιάνει την κεφαλιά με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Στο 13’ ο Burdujan θα σπάσει την μπάλα στον Ντούκα, αυτός θα κάνει την σέντρα, με τον Παναγιωτίδη να πιάνει το σουτ μέσα από την περιοχή και την μπάλα να φεύγει ελάχιστα σε άουτ. Ένα λεπτό αργότερο, ο Λιάμης θα κάνει την σέντρα μέσα στη μεγάλη περιοχή, με τον Burdujan να πιάνει δυνατή κεφαλιά και τον Παππά να αποκρούει την μπάλα.

Η πίεση της Α.Ε. Ποντίων ήταν ασφυκτική, με τον Θεσπρωτό να μην έχει βρει ακόμα τα πατήματά του. Στο 37ολεπτό, οι φιλοξενούμενοι θα κάνουν την πρώτη τελική τους προσπάθεια, με τον Φουντζουλα να βγαίνει τετ α τετ, να κάνει το σουτ και την μπάλα να καταλήγει λίγο άουτ. Όσο το παιχνίδι έφτανε κοντά στην ανάπαυλα, τόσο περισσότερο είχε ανέβει ο Θεσπρωτός, πράγμα που πλήρωσε τελικά η Α.Ε.Π.

Έτσι στο 45ο λεπτό, ο Ευθυμίου θα εκτελέσει το κερδισμένο φάουλ της ομάδας του, με τον Σταυρίδη να κάνει την προβολή και να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Κωφίδη, ισοφαρίζοντας σε 1-1, στο καλύτερο σημείο της αναμέτρησης, σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος, ο αγωνιστικός χώρος ήταν ακόμα πιο βαρύς με τον ρυθμό να πέφτει και από τις δύο ομάδες. Ο Θεσπρωτός όμως βρήκε τον τρόπο να «παγώσει» ακόμα περισσότερο τους ήδη παγωμένους από το κρύο φιλάθλους της Α.Ε.Π., αφού στο 55ο λεπτό μετά από κάθετη μπαλιά του Ευθυμίου, ο Φουντζουλας με δυνατό αριστερό σουτ θα σκοράρει, κάνοντας το 1-2 μέσα σε έξαλλους πανηγυρισμούς.

Οι «Πόντιοι» δεν θα αργήσουν να απαντήσουν, αφού στο 67ο λεπτό έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Κοτζαντίσογλου, ο Δημητριάδης θα πιάσει δυνατή καρφωτή κεφαλιά, ισοφαρίζοντας σε 2-2 για την Α.Ε. Ποντίων. Από εκεί και πέρα ο Θεσπρωτός θα κλειστεί στα καρέ του, θέλοντας να κρατήσει το βαθμό της ισοπαλίας, ενώ οι «βυσσινή» θα απειλήσουν μετά από αρκετή ώρα και συγκεκριμένα στο 86ο λεπτό.

Ο Ρουμάνος Lucian Burdujan θα δεχτεί την μπάλα μέσα στην περιοχή, θα κοντρολάρει άψογα και αμέσως θα σουτάρει με τον Παππά να αποκρούει εντυπωσιακά την μπάλα, η οποία μάλιστα θα χτυπήσει και στο κάθετο δοκάρι. Η τελευταία φάση θα γίνει στις καθυστερήσεις για την Α.Ε.Π., με τον Λασωνίδη να πιάνει την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι.

Το τελευταίο «σφύριγμα» της αναμέτρησης θα μοιράσει από έναν βαθμό στις ομάδες, με την Α.Ε. Ποντίων να φτάνει τους 24 και να ισοβαθμεί πλέον στην 8η θέση με τον Εθνικό Φιλιππιάδας, με τα πράγματα όσο αναφορά την απραμονή να είναι εύθραυστα. Από την άλλη ο Θεσπρωτός έφτασε τους 29 βαθμούς και βρίσκεται στην 6ηθέση.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Α.Ε. Ποντίων: (Παπακώστας) Κωφίδης, Σαββόδης, Ντούκα (90’ Λασωνίδης), Δημητριάδης, Λιάμης (61’ Κοτζαντίσογλου), Αντωνιάδης, Χαματαϊ, Ηλίας (65’ Μπατμάς), Παναγιωτίδης (53’ Βλαδίκας), Μετικάνος, Μπουρντουζιάν

Θεσπρωτός: Παππάς, Κωνσταντίνου, Λαγός, Καρβούνης (90’ Γώγος), Σταυρίδης, Μήτσελος, Κωνσταντίνου Β., Τσανανίκας (38’ Ευθυμίου), Μπλέτσας, Μπίκας, Φουντζουλας (65’ Κατσέλης)

Διαιτητής: Μελτζανίδης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Κελεσίδης | Παπαδάκης (Ημαθίας)

Δείτε τις φωτογραφίες του www.top-sport.gr:

πηγή: www.top-sport.gr