Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ - 14/12/2025
Ισόπαλος (1-1) ο Τηλυκράτης στην Λαμία
Συντάκτης: Sportime24


Ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) είχε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Τυληκράτη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, φάσεις και ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος».
Ισόπαλο αποτέλεσμα (1-1) είχε η αναμέτρηση του ΠΑΣ Λαμία με τον Τυληκράτη, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής του 3ου ομίλου της Γ’ Εθνικής, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό, φάσεις και ένταση μέχρι το τελευταίο λεπτό στο ΔΑΚ «Αθανάσιος Διάκος».
Δυνατό ξεκίνημα από τον Τυληκράτη
Ο Τυληκράτης μπήκε πιο επιθετικά στο παιχνίδι και μόλις στο 6’ δημιούργησε την πρώτη καλή στιγμή, όταν μετά από σέντρα του Γεωργιάδη ο Μορφάκης σούταρε, με την μπάλα να κοντράρει στα σώματα των αμυντικών του ΠΑΣ Λαμία. Τρία λεπτά αργότερα, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ και απομάκρυνση της άμυνας, ο Κεχαγιάς επιχείρησε σουτ έξω από την περιοχή, στέλνοντας την μπάλα πάνω από τα δοκάρια του Στάγκου.
Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να απειλούν και στο 16’ ο Κεχαγιάς δοκίμασε εκ νέου την τύχη του με σουτ στην κίνηση, χωρίς όμως να βρει στόχο.
Ανέβασε ρυθμό η Λαμία και πίεσε
Η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία για τη Λαμία ήρθε στο 37’, όταν ο Διαμαντής έκανε ωραία ενέργεια από τα δεξιά, πέρασε τον αντίπαλό του και γύρισε την μπάλα στην περιοχή, όμως η άμυνα του Τυληκράτη πρόλαβε να απομακρύνει πριν ο Φράγκος εκτελέσει από πλεονεκτική θέση.
Στο 39’ οι γηπεδούχοι έφτασαν ξανά κοντά στο γκολ, με τον Φυτόπουλο να εκτελεί φάουλ και τον Τρούμπουλο να παίρνει την κεφαλιά, η οποία κόντραρε σε αντίπαλο και κατέληξε κόρνερ, περνώντας ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Από την εκτέλεση του κόρνερ με πάσα, ο Ντότης σούταρε απευθείας, με τον Γαλάνη να αποκρούει με δυσκολία.
Προβάδισμα για τη Λαμία στο ξεκίνημα του β’ μέρους
Με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, η Λαμία κατάφερε να πάρει προβάδισμα. Στο 48’ ο Δημήτρης Τσιάκας, μετά από εξαιρετική ατομική ενέργεια από τα αριστερά, πέρασε δύο αντιπάλους και με δεξί σουτ στην κλειστή γωνία νίκησε τον Γαλάνη, γράφοντας το 1-0.
Οι «κυανόλευκοι» συνέχισαν να πιέζουν, χάνοντας ευκαιρίες στο 50’ με κεφαλιά του Βρέττα από φάουλ του Φυτόπουλου και στο 55’ με σουτ του ίδιου παίκτη που κατέληξε στα σώματα.
Η απάντηση του Τυληκράτη και το εντυπωσιακό γκολ ισοφάρισης
Ο Τυληκράτης δεν έμεινε αμέτοχος και στο 59’ ο Περιστέρης κινήθηκε ανάμεσα στα στόπερ της Λαμίας, σούταρε, αλλά ο Στάγκος αντέδρασε σωστά. Δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος παίκτης έκανε το γύρισμα από δεξιά για τον Σδράβο, ο οποίος με προβολή στο πρώτο δοκάρι έστειλε την μπάλα άουτ.
Η ισοφάριση ήρθε στο 64’ με εντυπωσιακό τρόπο. Ο Περιστέρης εκτέλεσε απευθείας φάουλ από μακρινή απόσταση και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα, «παγώνοντας» το ΔΑΚ, για το 1-1.
Φινάλε με χαμένες ευκαιρίες και για τις δύο ομάδες
Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα οι δύο ομάδες αναζήτησαν το νικητήριο γκολ. Στο 80’ ο Σδράβος σέντραρε και βρήκε τον Περιστέρη σε καλή θέση, όμως το σουτ του δεν ήταν καλό. Στο 85’ ο Ζαλοκώστας δοκίμασε σουτ που πέρασε άουτ.
Στις καθυστερήσεις η Λαμία άγγιξε τη νίκη. Στο 90+2’ ο Νίκος Ματθαίου εκτέλεσε απευθείας φάουλ, με τον Γαλάνη να πραγματοποιεί σπουδαία επέμβαση, ενώ στη συνέχεια ο Ραφαήλ Μαργαρίτης έχασε μεγάλη ευκαιρία από κοντά. Η τελευταία φάση του αγώνα ήρθε στο 90+7’, όταν σε νέα εκτέλεση φάουλ του Ματθαίου, ο Τσιάκας πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα πάνω από τα δοκάρια.
πηγή: lamiasports.com




















