Και η ΕΠΣ Ζακύνθου μιλά για 10 ομίλους στην Γ΄ Εθνική

Η μια ΕΠΣ μετα την άλλη πιέζει την ΕΠΟ για αλλαγή και αναδιάρθρωση της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας με την διεύρυνση των ομίλων από 8 που είναι σήμερα σε 10 με την είσοδο των δευτεραθλητών των κατά τόπους Ενώσεων.

Η ΕΠΣ Ζακύνθου μέσα από την πρόταση της κάνει λόγο για μείωση των εξόδων με τα ταξίδια και τις διανυκτερεύσεις από την στιγμή που οι ομάδες δεν θα έχουν έσοδα από την ίδια την ΕΠΟ. Η ΕΠΣ Ζακύνθου αυτή την στιγμή έχει στην Γ΄ Εθνική 2 ομάδες του ΑΟΚ και τον ΑΟ Τσιλιβή που θα δυσκολευτούν οικονομικά σε περίπτωση που τα ταξίδια θα είναι μακρινά και θα έχουν διανυκτέρευση.

ΠΡΟΤΑΣΗ Ε.Π.Σ ΖΑΚΥΝΘΟΥ ΓΙΑ την Γ.Σ. της Ε.Π.Ο 

Κοιν. ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ Ε.Π.Ο

         Κύριε  Πρόεδρε

Λαμβάνοντας  υπόψη   την  πρόσφατη   αναδιάρθρωση   για  το  Ελληνικό Ποδόσφαιρο επανερχόμεθα στην 5591/12-4-2019  αρχική μας πρόταση και σας προτείνουμε  τα  κάτωθι:

Σε  ότι  αφορά την  Γ΄ Εθνική  Κατηγορία   για την ποδοσφαιρική περίοδο  2019 – 2020, να δημιουργηθούν    δέκα  (10)  Όμιλοι των δέκα έξη (16)ομάδων, από Όμορους Νομούς,  προβιβάζοντας  και τις  δευτεραθλήτριες  ομάδες των Ε.Π.Σ.  ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019.

Η  πρόταση αυτή  έχει  σαν σκοπό   να  μειωθούν στο ένα τρίτο τα έξοδα, μετακίνησης-διατροφής-διανυκτέρευσης κλπ   των  σωματείων .Έτσι  δημιουργείτε π.χ. ο όμιλος Κρήτης, ο όμιλος Πελοποννήσου, ο όμιλος Δυτ. Ελλάδος και άλλοι όμιλοι με κοντινές αποστάσεις και αυθημερόν μετακινήσεις.

Παρακαλούμε όπως δείτε θετικά έστω και την ύστατη στιγμή, την πρότασή  μας, που  αφορά την βιωσιμότητα   των  σωματείων, δεδομένου ότι το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο δεν  έχει την ανάλογη οικονομική στήριξη της  Πολιτείας, για να μπορούν τα σωματεία να ανταπεξέλθουν στο δύσκολο  Πρωτάθλημα της Γ΄   Εθνικής Κατηγορίας. 

                   Μετά   τιμής

Ο   ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο ΓΕΝ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ                                ΜΑΛΙΟΥΦΑΣ  ΛΕΩΝΙΔΑΣ   ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ                                             

Πηγή: ioniansports