Κατέκτησε το Super Cup η Καστοριά

Η Καστοριά ήταν πανάξια η νικήτρια του 4ου SUPER CUP της Ε.Π.Σ. Καστοριάς, αφού κέρδισε τον Παναργειακό με σκορ 3-0. Με την αναμέτρηση αυτή, “άνοιξε η αυλαία” της ποδοσφαιρικής σεζόν 2022-2023.

Μπροστά σε περίπου 1000 θεατές που βρέθηκαν στις κερκίδες του Δ.Α.Κ. Καστοριάς, οι δύο ομάδες “μονομάχησαν” για το τρόπαιο, το οποίο κατέληξε δίκαια στην Καστοριά, αφού εκτός από τα τρία γκολ είχε και δύο δοκάρια.

Πριν την έναρξη του αγώνα, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του Μεγάλου Προέδρου της ΠΑΕ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ, κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ.

Επίσης οι ποδοσφαιριστές και οι διαιτητές εμφανίστηκαν στο γήπεδο με μαύρο περιβραχιόνιο, κρατώντας καρτέλες και φορώντας μπλουζάκια με αναγραφόμενο το κεντρικό σύνθημα κατά της βίας και του ρατσισμού, γιατί αυτό είναι το ποδόσφαιρο που θέλουμε, χωρίς βία, χωρίς κοινωνικούς αποκλεισμούς και οπαδικές διαμάχες.

Η Καστοριά είχε την υπεροχή και πρωτοβουλία των κινήσεων, ωστόσο, όμως έλειπε η ουσία και η αποτελεσματικότητα στην τελική προσπάθεια.

Από την άλλη πλευρά ο Παναργειακός κοίταξε κατάματα τον αντίπαλο του και θα μπορουσε να διεκδικήσει κάτι καλύτερο απο το παιχνίδι, αν ο Βασιλείου αξιοποιούσε την μεγάλη ευκαιρία που του δόθηκε λίγο πριν την λήξη του αγώνα.

Στο 3΄, ωραία προσπάθεια για τους φιλοξενουμένους από τα αριστερά, η σέντρα όμως του Καρανάσιου Σπ., πέρασε ανεκμετάλλευτη. Στο 4΄η Καστοριά άνοιξε το σκορ. Ο Σαββόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια και σέντρα από τα αριστερά και ο Tarelli με κεφαλιά πάνω στην γραμμή έκανε το 1-0.

Στο 7΄, μετά από ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, οι γηπεδούχοι κέρδισαν κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο. Στο 8΄σουτ του Χασάι, έξω από την περιοχή, μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο Σιώμος.

Στο 17΄γέμισμα του Δινάδη από το κέντρο του γηπέδου, ο Κοσμίδης δεν συγκράτησε την μπάλα κι αυτή κατέληξε κόρνερ. Το κόρνερ εκτελέστηκε από τους φιλοξενούμενους ο Κοσμίδης έκανε έξοδο και κέρδισε επιθετικό φάουλ.

Στο 20΄η σέντρα του Tarelli από τα δεξιά κατέληξε άουτ.

Στο 21΄ωραία κάθετη πάσα του Σβίρου από τα δεξιά, η μπάλα κατέληξε στον Τσολάκη, αλλά το σουτ που επιχείρησε πέρασε άουτ.

Στο 23΄ο Παναγιωτίδης πάσαρε στον Σαββόπουλο, ο οποίος διέσχισε όλο το γήπεδο, απέφυγε ένα αμυντικό, μπήκε μέσα στην περιοχή, πλάσαρε, αλλά απέκρουσε ο Σιώμος.

Στο 26΄ένα κόρνερ για την Καστοριά πέρασε ανεκμετάλλευτο.

Στο 27΄ ωραίος συνδυασμός Tarelli και Σβίρου από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε από σέντρα στον Τσολάκη, που πλάσαρε, αλλά ο Σιώμος απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 32΄ ο Χασάι συνδυάστηκε περίφημα με τον Σαββόπουλο, αυτός έκανε την σέντρα, την οποία μπλόκαρε ο Σιώμος.

Στο 35΄ το σου του Tarelli, έξω από την περιοχή απέκρουσε με τα πόδια ο Σιώμος και στην επιστροφή της μπάλας ο Μαντώς έκανε σέντρα, η οποία εξουδετερώθηκε εύκολα από την άμυνα του Παναργειακού.

Στο 38΄ωραία σέντρα του Σβίρου από τα δεξιά, ο Tarelli πλάσαρε άουτ

Στην επανάληψη η Καστοριά προσπάθησε να πετύχει γρήγορα ενα δεύτερο γκολ και να “καθαρίσει” το παιχνίδι.

Στο 48΄ ο Σαββόπουλος έκανε ωραία προσπάθεια από το κέντρο, πάσαρε κάθετα στον Τσολάκη, αλλά η φάση πέρασε ανεκμετάλλευτη.

Στο 54΄, ωραία προσπάθεια του Σαββόπουλου, από τα αριστερά, έσπασε στον Μανακίτσα, ο οποίος έπιασε σουτ έξω από την περιοχή, αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ.

Στο 58, ο Σιώμος εξουδετέρωσε εύκολα την σέντρα του Tarelli.

Στο 63΄ ο Tarelli έκανε ωραία κάθετη μπαλιά, ο Τσολάκης πλάσαρε μέσα από την περιοχή, αλλά η μπάλα βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Σιώμου και κατέληξε άουτ.

Στο 65΄μετά από κόρνερ του Tarelli, η κεφαλιά του Σαββόπουλου κατέληξε άουτ.

Στο 67΄το σουτ του Παναγιωτίδη, μετά από κόρνερ του Χασάι, κατέληξε άουτ.

Στο 79΄ένα φάουλ έξω από την περιοχή για τους φιλοξενούμενους, εξουδετερώθηκε από τους αμυντικούς της Καστοριάς.

Στο 82΄, μετά από ωραία προσπάθεια του Tarelli από τα δεξιά και σέντρα, ο Σαββόπουλος πλάσαρε, αλλά η μπάλα βρήκε το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 85’ ο Βασιλείου έχασε μοναδική ευκαιρία για να φέρει το παιχνίδι στα ίσα, αφού βγήκε τετ α τετ με τον Κοσμίδη, αλλά η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ.

Στο 86΄ο Tarelli σχεδόν από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής έπιασε δυνατό σουτ κι έκανε το 2-0.

Στο 87΄το σουτ του Κυριζάκη έφυγε ψηλά άουτ από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Σιώμου.

Στο 88΄ μετά από γέμισμα του Γκέγκα από το κέντρο, ο Κυριζάκης με ωραία κεφαλιά, μέσα από την περιοχή, κρέμασε τον Σιώμο κι έγραψε το τελικό 3-0.

Στο 90΄το σουτ του Δινοβίτση, έξω από την περιοχή, απέκρουσε εκπληκτικά ο Σιώμος.

Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Μπακάλη και των βοηθών του κ.κ. Δημητριάδη και Κοκαλένιου, άπαντες της Ε.Π.Σ. Καστοριάς.

Τέταρτος διαιτητής ήταν ο κ. Στυλιάδης της ίδιας ένωσης.

Οι συνθέσεις:

ΚΑΣΤΟΡΙΑ: Κοσμίδης, Σβίρος, Ελευθεριάδης, Γκέγκας, Μανακίτσας (67΄Δινοβίτσης), Μαντώς (67΄Μηλιάτης ), Χασάι (75΄Κυριζάκης), Παναγιωτίδης, Τσολάκης (67΄Κυριακού), Tarelli (89΄Νάκος), Σαββόπουλος Ευαγ.

ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ: Σιώμος, Βασιλείου, Γκαλίτσας (72΄Μάτσιας), Αγγέλκος (72΄Ταχτατζής), Δινάδης, Χαραλαμπίδης, Μπόδας (84΄Χαραλαμπίδης), Καρανάσιος Αθ., Καρανάσιος Σπ., Ρόμπος (60΄Μήλιος).