Κούβελος: “Μας στήριξε η ΔΟΕ με πρόγραμμα για υπανάπτυκτες χώρες”

Λίγες ώρες μετά την τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, Ισίδωρος Κούβελος, μίλησε στο ραδιόφωνο των παραπολιτικών και αποκάλυψε πως η Ελλάδα τα κατάφερε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος αλλά χάρη στη στήριξη της ΔΟΕ μέσω προγράμματος αλληλεγγύης που για υπανάπτυκτες χώρες.

“Το επίτευγμα των αθλητών μας έγινε χωρίς την παραμικρή βοήθεια από το κράτος. Δεν δόθηκε ούτε ένα ευρώ για την ολυμπιακή προετοιμασία. Δεν καλύφθηκαν ούτε τα λειτουργικά έξοδα της Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα καταφέραμε χάρη στις χορηγίες ιδιωτών για τους αθλητές και αλλά και στήριξη από την ΔΟΕ μέσω προγράμματος αλληλεγγύης που δίνεται σε υπανάπτυκτες αφρικανικές χώρες”, υποστήριξε αρχικά ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής και στη συνέχεια δήλωσε υπερήφανος για τις προσπάθειες και τα κατορθώματα των Ελλήνων αθλητών.

“Έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό εν μέσω κρίσης. Ο ερασιτεχνικός αθλητισμός έδωσε απάντηση σ΄αυτούς που τον έχουν αγνοήσει τα τελευταία χρόνια. Η μικρή πονεμένη Ελλάδα βρίσκεται στην 26η θέση των μεταλλίων έχοντας αφήσει πίσω της υπερδυνάμεις. Οι αθλητές μας έδειξαν χαρακτήρα και μεγαλούργησαν”.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ

Ο τελικός πίνακας μεταλλίων στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο 2016

Πηγή: contra.gr