Κύκλωπες και Σπάρτακος πρωταθλητές Ελλάδας

Έπειτα από ένα μαγικό τριήμερο με πλούσιο θέαμα, εντυπωσιακές φάσεις και οργανωτική επιτυχία, ολοκληρώθηκε στο «Διαμάντι» του Κορινθιακού Κόλπου, το Ξυλόκαστρο, η τελική φάση του 17ου Πανελληνίου Πρωταθλήματος Beach Handball, η οποία ήταν ενταγμένη τόσο στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα BE ACTIVE που υποστηρίζεται και υλοποιείται στην Ελλάδα από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όσο και στο European Beach Tour 2016 της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Χάντμπολ.

Οι Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης στους Άνδρες και ο Σπάρτακος Goalbet στις Γυναίκες κατέκτησαν τους τίτλους, επικρατώντας στους τελικούς των ΓΑΣ Κιλκίς και ΑΟ Καστοριάς με 2-0 σετ.
Το χάλκινο μετάλλιο στους Άνδρες πήγε στην ΑΕΣΧ Πυλαίας και στις γυναίκες στον ΑΟ Άνοιξης.

Αραμπατζής και Κεπεσίδου οι πολυτιμότεροι
MVP του Πανελληνίου Πρωταθλήματος αναδείχθηκαν ο Βαγγέλης Αραμπατζής (Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης) και η Μάγδα Κεπεσίδου (Σπάρτακος Goalbet), που κατάγονται και οι δύο από την Αλεξανδρούπολη. Μάλιστα η Κεπεσίδου ολοκλήρωσε μια φανταστική χρονιά σε σάλα και beach handball, καθώς αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος με την Νέα Ιωνία και MVP στη σάλα, ενώ στο Beach Handball εκτός από το πρωτάθλημα και τον τίτλο του MVP, κατέκτησε και το ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα με τον Σπάρτακο!

Τις απονομές έκαναν ο Γενικός Γραμματέας Αθλητισμού Ιούλιος Συναδινός, ο βουλευτής Κορινθίας Γιώργος Ψυχογιός, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΧΕ Κώστας Σταματιάδης, το μέλος του ΔΣ της ΟΧΕ Κώστας Βιολιτζής, οι αντιδήμαρχοι Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης Μανώλης Αλογογιάννης, Δημήτρης Κάσιος, Παναγιώτης Καλύβας, η εκπρόσωπος της Ολυμπίας Οδού Α.Ε. Σοφία Στάμου και ο πρώην Ομοσπονδιακός προπονητής Beach Handball Τάσος Δανήλος.

Αποτελέσματα- συνθέσεις
AOA ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ- ΑΟ ΑΝΟΙΞΗΣ 2-0 (9-6, 10-1)
ΑΟΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Παπαβασιλείου 1, Γκάτσιου, Μανιά 10, Αναστασιάδου 4, Καραβέλη 2, Λάμπρου, Μακρή 2.
ΑΟ ΑΝΟΙΞΗΣ (Βαγγέλης Ιωάννου): Αλούρδα 2, Βασιλείου Α. 4, Βασιλείου Μ., Βλάχου, Δαμιανίδου 1, Σταμοπούλου.
Διαιτητές: Ρίζος- Σακκας.

ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ GOALBET- ΑΟΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2-0 (10-6, 12-10)
ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ: Καλοιδή 11, Σκάρα, Βασιλειάδου, Ποιμενίδου 3, Σμαρδέλη, Κεπεσίδου 4, Μούρνου 4, Μάστακα, Ράτσικα, Δημητρίου.
ΑΟΑ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ: Παπαβασιλείου 2, Γκάτσιου, Μανιά 2, Αναστασιάδου, Καραβέλη 6, Λάμπρου 6, Μακρή.
Διαιτητές: Βελάνη- Γρούμπας

ΑΟ ΑΝΟΙΞΗ- ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ 1-2 (18-17, 16-18, 6-8)
ΑΟ ΑΝΟΙΞΗΣ: Κότσιρας, Τουλούμης 7, Κεδέρης 6, Καραμαγκέλας 13, Βασιλείου 4, Παπαδόπουλος, Λουκιδέλης, Χήνος 12.
ΑΕΣΧ ΠΥΛΑΙΑΣ: Καραγκιοζόπουλος 12, Γιαννακίδης, Αλμπάνης 4, Παπαδόπουλος 11, Λυκόπουλος 14, Γιαννακίδης, Μωραϊτης, Δέσπος.
Διαιτητές: Ζήσης- Τσατσαρώνης

ΚΥΚΛΩΠΕΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ- ΓΑΣ ΚΙΛΚΙΣ 2-0 (22-20, 15-11)
ΚΥΚΛΩΠΕΣ: Θεοδώρου 7, Κοτσαμαρίκογλου 8, Χαραλαμπίδης 6, Αραμπατζής 10, Κωστόπουλος 6, Ταρές, Πιστόλας, Ξενοπανάγος, Κοβλακάς.
ΓΑΣΚ (Βασίλης Χαραλαμπάκης): Ασράφ, Λαζαρίδης 10, Παπαδόπουλος 4, Γεωργίου 2, Τριανταφύλλου 2, Δεληγιάννης 6, Δημάκης 6, Βραχιολίδης, Γρηγοριάδης 1, Ακριδόπουλος.
Διαιτητές: Συρεπίσιος- Μερτινιάν

Τελική κατάταξη
Άνδρες

1. Κύκλωπες Αλεξανδρούπολης
2. ΓΑΣ Κιλκίς
3. ΑΕΣΧ Πυλαίας
4. ΑΟ Άνοιξης

Γυναίκες
1. Σπάρτακος Goalbet
2. ΑΟΑ Καστοριάς
3. ΑΟ Άνοιξης

Πηγή: gazzetta.gr