Κύπελλο Ελλάδας: Καταγγελία ομάδων Γ’ Εθνικής κατά της ΕΠΟ

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής καταγγέλλουν πως τους ζητήθηκε η προκαταβολή του εξοδολογίου για τα ματς Κυπέλλου μια μέρα πριν από τους αγώνες.

Το Κύπελλο Ελλάδας άνοιξε την αυλαία του το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή των ομάδων της Γ’ Εθνικής, αλλά δεν έλειψαν τα… παρατράγουδα.

Η Συντονιστική Επιτροπή των ομάδων της Γ’ Εθνικής απέστειλε καταγγελία προς την ΕΠΟ για την αιφνιδιαστική όπως αναφέρουν απόφαση της Επιτροπής Διοργανώσεων για προκαταβολή του ποσού των 700 ευρώ ως εξοδολόγιο στα ταμεία της ΕΠΟ από την προηγούμενη των παιχνιδιών, καθώς σε αντίθετη περίπτωση η γηπεδούχος θα χάσει το παιχνίδι άνευ αγώνα.

Δείτε όσα αναφέρει η Συντονιστική Επιτροπή των ομάδων της Γ’ Εθνικής στην καταγγελία της προς την ΕΠΟ:

«Αφορμή για την παρούσα αλλά και σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, αποτέλεσε η αιφνιδιαστική απόφαση που πήρε η Επιτροπή Διοργανώσεων της ΕΠΟ με Πρόεδρο τον κ. Δανιήλ σχετικά με τους αγώνες κυπέλλου την Παρασκευή 27 Αυγούστου 2021, λίγες μόλις ώρες πριν την διεξαγωγή τους και ενώ ήταν γνωστό προ μηνός ότι θα διεξάγονταν αγώνες κυπέλλου στις 28 και στις 29 Αυγούστου.

Απόφαση σύμφωνα με την οποία θα πρέπει στους αγώνες κυπέλου να προκαταβάλλεται το ποσό των 700 ευρώ ως εξοδολόγιο στα ταμεία της ΕΠΟ από την προηγούμενη του παιχνιδιού και διαφορετικά ο αγώνας δεν θα διεξάγεται και η γηπεδούχος ομάδα θα χάνει το παιχνίδι άνευ αγώνα. Η απόφαση αυτή που ελήφθη στις 11 το πρωί της Παρασκευής, δεν κοινοποιήθηκε καν στις κατά τόπους Ενώσεις προκειμένου να μας ενημερώσουν, (κάτι που συνέβη πρώτη φορά), αλλά έγινε ενημέρωση μέσω των email που δηλώθηκαν από τις ομ’αδες, όμως η πλειονότητα των παραγόντων δεν έχουν άριστη σχέση με την σύγχρονη τεχνολογία και δεν ενημερώνονται άμεσα για την λήψη νέων μηνυμάτων μέσω email, φέρνοντάς μας προ τετελεσμένων και χωρίς καμία προηγούμενη ενημέρωση ότι επίκειται λήψη τέτοιας απόφασης.

Η εν λόγω απόφαση παραπέμπει σε λειτουργία οργάνων σε δικτατορικά καθεστώτα ή καθεστώτα Ουγκάντας και όχι σε λειτουργία οργάνων μιας ευνομούμενης χώρας. Κάθε ποδοσφαιρική ομάδα ειδικά στην Γ Εθνική δραστηριοποιείται σε μια κοινωνία μικρή επαρχιακή που όλοι γνωρίζονται μεταξύ τους. Φανταστείτε λοιπόν την στοχοποίηση και δυσφήμηση των παραγόντων–αιμοδοτών , οι οποίοι δίνουν τα πάντα για την ομάδα , αν από απροσεξία και επειδή κάποιος δεν άνοιξε το μέιλ του να κατέβαιναν στο γήπεδο να αγωνισθούν μπροστά στους φιλάθλους τους και να χάσουν το παιχνίδι στα χαρτιά άνευ αγώνα.

Οι δαπάνες για την συμμετοχή μας σε αγώνα κυπέλλου ανέρχονται στο ποσό των 1300 ευρώ περίπου (εξοδολόγιο 700 ευρώ ,300 ευρώ για την συμμετοχή στο κύπελλο, παρατηρητής διαιτησίας, γιατρός, αγορά εισητηρίων), ποσό υπέρογκο για έναν αγώνα. Γνωρίζεται τις δυσκολίες που βιώνουμε και λόγω της οικονομικής κρίσης και λόγω των ειδικών συνθηκών της εποχής – κορονοϊός. Εμείς οι παράγοντες -αιμοδότες των επαρχιακών σωματείων- βάλαμε πλάτη στις ομάδες μας, σε βάρος των οικογενειών μας, αλλά και των επαγγελματικών μας δραστηριοτήτων. Σεις όμως ως διοργανώτρια αρχή, δεν στέκεσθε δίπλα μας, δεν αφουγκράζεσθε τους προβληματισμούς μας , αδιαφορείτε παντελώς παρότι κατ‘ επανάληψη έχουμε αναφερθεί στο δυσβάσταχτο οικονομικό κόστος που καλούμαστε να καταβάλλουμε σε κάθε αγώνα. Στα περισσότερα παιχνίδια το εξοδολόγιο της διαιτησίας είναι υπέρογκο, όπως και η αμοιβή του παρατηρητή και της οικονομικής επιστασίας.

Δεν λειτουργείτε με οικονομικό ορθολογισμό, αλλά εξυπηρετείτε πελατειακά μικροπολιτικά συμφέροντα. Δεν λαμβάνετε υπόψην σας τις αποστάσεις αλλά στέλνετε παράγοντες σας, που έρχονται για να «βγάλουν» ένα καλό μεροκάματο, σε βάρος όμως των ομάδων .Για ποιο λόγο να πληρώνουμε για παρατηρητή διαιτησίας υπέρογκα ποσά (Πόρος 204 ευρώ , Τρίκαλα 104 ευρώ)για οικ. επιστασία 53 ευρώ , όταν μπορούν να ορισθούν παρατηρητές από όμορους νομούς και να μειωθεί η σχετική δαπάνη στο μισό;). Επανειλημμένα ζητήσαμε να συνάντηση προκειμένου να εκθέσουμε την ιδιαιτερότητα και τα προβλήματα της Γ Εθνικής και με τον με κ. Αυγενάκη και τον με κ. Ζαγοράκη και ενώ μας διαβεβαίωνατε ότι ήταν θέμα χρόνου η συνάντηση εν τούτοις μέχρι σήμερα ουδεμία σχετική ενημέρωση έχουμε.

Κύριε Πρόεδρε, έχουν εξαντληθεί και η υπομονή μας και οι αντοχές μας Δείτε πως μπορούν να θα διορθωθούν τα λάθη της ανωτέρω επιτροπής, ως και όλα όσα αποτελούν αντικείμενο της παρούσας καταγγελίας μας Σας καλούμε επίσης, να ορίσετε μια συνάντηση άμεσα εντός της επόμενης εβδομάδας, διαφορετικά θα συγκαλέσουμε στα μέσα Σεπτεμβρίου μια νέα συνάντηση όλων των σωματείων της Γ’ Εθνικής για να καθορίσουμε την περαιτέρω στάση μας».

onsports.gr