Μάκης Δήμας: Καλό θα ήταν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και να τελειώσουν

Ο προπονητής του ΠΑΣ Πρέβεζας, Μάκης Δήμας, μίλησε στο Lefkadasportnews.gr για τις δύσκολες στιγμές που περνάει η παγκόσμια κοινότητα και ο αθλητισμός με τον covid-19.

Ο νεαρός τεχνικός των “κιτρινόμαυρων”, τοποθετήθηκε για το πως περνάει μακρυά από το ποδόσφαιρο, το μέλλον του ποδοσφαίρου, αλλά και για το αν θα πρέπει να συνεχιστεί η σεζόν.

Πιο αναλυτικά ο Μάκης Δήμας:

Πως είναι η ζωή μακρυά από το ποδόσφαιρο και τι σου λείπει περισσότερο: “Η ζωή μακριά από το ποδόσφαιρο είναι πολύ πρωτόγνωρη και δύσκολη μπορώ πω. Καθώς όταν έχεις συνηθίσει από μικρό παιδί να αφιερώνεις χρόνο της ζωής σου καθημερινά σε αυτό που αγαπάς και ξαφνικά δεν μπορείς να το κάνεις είναι αρκετά δύσκολο. Μου έχει λείψει πολύ όπως και σε όλους μας πιστεύω.”

Πως γεμίζεις τον ελεύθερό σου χρόνο αυτό τον καιρό: “Αυτό τον καιρό έχω βρει περισσότερο χρόνο για την οικογένειά μου και αυτό με ικανοποιεί ιδιαίτερα. Διαβάζω αρκετά, αθλούμαι ατομικά, μέχρι και μαγειρεύω μερικές φορές. Αλλά περισσότερο παίζω με τα 2 παιδιά μου.”

Για την μετά covid-19 επόχή: “Πιστεύω όταν περάσουν όλα, δυστυχώς, δεν θα είναι όλα όπως πρίν. Έτσι, πιστεύω ειδικά για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως όλοι οι τομείς έτσι θα επηρεαστεί και το ποδόσφαιρο. Ειδικά οικονομικά.”

Θεωρείς ότι πρέπει να συνεχιστεί ή όχι η σεζόν: “Θεωρώ οτι καλό θα ήταν να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα και να τελειώσουν. Βέβαια προέχει η υγεία όλου του κόσμου και μετά οι αρμόδιοι να αποφασίσουν και να βρούν ένα τρόπο αν γίνεται να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις.”

Πως μπορούν οι αθλητές να κρατήσουν την φυσική τους κατάσταση: “Όσον αφορά, τώρα οι αθλητές θα πρέπει να βρίσκουν λίγο χρόνο να αφιερώνουν, είτε στο σπίτι, είτε με κάποια τρεξίματα σε ανοιχτούς χώρους για να διατηρούνται σε μια επιθυμητή κατάσταση. Προσωπικά έχω δώσει ένα πρόγραμμα στους ποδοσφαιριστές της ομάδας μας.”