Μέλκας: «Ήταν κρυφός πόθος η δεύτερη θέση»

Ο έμπειρος πορτιέρο, Ηλίας Μέλκας μίλησε στο liganews.gr και τον Παύλο Κερασιώτη 

Ο 30χρονος τερματοφύλακας της ΑΕ Καραϊσκάκης διανύει το τρίτο έτος θητείας του στην ομάδα της Άρτας, με ενδιάμεσο σταθμό την αλβανική Λουφτετάρι. Μιλώντας στο liganews.gr σχολίασε την κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό, το πως εξελίσσεται η χρονιά με την ΑΕ Καραϊσκάκης ενώ αναφέρθηκε και στην περσινή αναδιάρθρωση.

Ακόμη, ο Έλληνας γκολκίπερ σχολίασε το πρωτάθλημα της Super League και απαντά στο θέμα του συμβολαίου του, που λήγει στο φινάλε της περιόδου με την αρτινή ομάδα.

Αναλυτικά τόνισε:

Πως νιώθεις χωρίς αγώνες, χωρίς προπονήσεις, κλεισμένος στο σπίτι ελέω κορονοϊού;

«Όπως όλος ο κόσμος είμαι στο σπίτι. Στις τελευταίες προπονήσεις αποκόμισα ένα τραυματισμό και είμαι εις διπλούν κλεισμένος. Περνάω ώρες με την οικογένειά μου. Είμαστε διάσπαρτα τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Είναι ευκαιρία να δούμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα.

Στην αρχή όταν άκουσα για τον κορονοϊό μου φάνηκε ως ένα κακόγουστο αστείο. Το πήρα ένα καλό σημάδι ώστε να επιστρέψω από τον τραυματισμό. Όμως, είναι πολύ σοβαρό θέμα. Θέτει την προσοχή μου στο γενικό καλό και το πρόβλημα τραυματισμού περνάει σε δεύτερη μοίρα».

Θεωρείς επιτυχημένη την μέχρι τώρα πορεία της ΑΕ Καραϊσκάκης;

«Αν λάβουμε υπόψη τους στόχους που είχαμε θέσει στην αρχή της σεζόν, είναι επιτυχημένη.

Στην πορεία της χρονιά αναπροσαρμόσαμε τους στόχους και θεωρώ ότι έχουμε να δώσουμε και άλλα. Πρέπει να κλειδώσουμε την είσοδο στην εξάδα, εφόσον επιστρέψουμε στους αγωνιστικούς χώρους.

Για την περσινή αναδιάρθρωση και αν πέτυχε:

«Αυτό που βλέπω είναι ότι γίνεται συναρπαστικό πρωτάθλημα στην Super League 2 αλλά σίγουρα υπάρχουν και παρατράγουδα στην κατηγορία. Όπως η κατάσταση με τις δύο ομάδες που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις, την Καλαμαριά και την Κέρκυρα.

Να λάβουμε υπόψη και το οικονομικό σκέλος στο Πρωτάθλημα γιατί δεν είναι οι 800.000 χιλιάδες που ήταν να πάρουν αλλά 400.000. Είναι περισσότερα από τα 50-60 των προηγούμενων ετών»

Χρειάζεται μια εκ νέου αναδιάρθρωση;

«Καλό είναι να γίνει μια κατάσταση με ή χωρίς αναδιάρθρωση και να ισχύει για πάντα όπως σε όλα τα πρωταθλήματα. Να μην βασίζουμε σε αχαρτογράφητα νερά. Να ξέρουμε τις ομάδες πόσες ομάδες θα συμμετάσχουν, πόσες θα υποβιβαστούν και για τις τρεις κατηγορίες»

 Για το Πρωτάθλημα της Super League 2;

«Είναι δυνατό και αμφίρροπο Πρωτάθλημα. Ο ΠΑΣ Γιάννινα απολύτως δίκαια είναι στην κορυφή και πιστεύω θα πάρει την άνοδο. Είναι ένα σκαλοπάτι πάνω από τους υπόλοιπους.

Δυστυχώς για εμάς, κάναμε μια κοιλιά τις τελευταίες τρεις αγωνιστικές και μας άφησε εκτός διεκδίκησης για την 2-3 θέση. Ήταν κρυφός πόθος η δεύτερη θέση. Για αυτή την θέση, μια εκ των Απόλλωνα Σμύρνης, Λεβαδειακός και Χανιά θα την διεκδικήσουν»

Για την ΑΕ Καραϊσκάκη και το συμβόλαιο σου που λήγει το καλοκαίρι;

«Έχω δεθεί με την ομάδα. Νιώθω σαν μην έφυγα ποτέ. Σαν να είναι η τρίτη μου χρονιά στον σύλλογο. Εύλογα νιώθω ένα δέσιμο και με την κοινωνία της Άρτας.

Θα είμαι θετικό στην κουβέντα με την καινούρια διοίκηση, αν το επιθυμεί αλλά επειδή είμαστε επαγγελματίες αθλητές, μπορεί για χ, ψ λόγους να μην συνεχίσω και να κοιτάξω αλλού το μέλλον μου».

Τέλος το μήνυμα που στέλνεις ελέω κορονοϊού:

«Να παραμείνει ο κόσμος στο σπίτι. Για το ατομικό και το ευρύτερο καλό».

*Με τα χρώμα της ΑΕ Καραϊσκάκης έχει αγωνιστεί σε 56 ματς, πρωταθλήματος Β’ Εθνικής και Κυπέλλου Ελλάδας στο διάστημα που βρίσκεται στην ομάδα.