Με επιτυχία η προπονητική ημερίδα με ομιλητές Μεταξά και Υφαντίδη (video+photos)

Σε μια κατάμεστη αίθουσα στο ξενοδοχείο Epirus Palace πραγματοποιήθηκε χθες η προπονητική ημερίδα του Συνδέσμου Προπονητών Ιωαννίνων όπου κύριοι ομιλητές ήταν ο προπονητής του ΠΑΣ Γιάννινα Ηρακλής Μεταξάς και ο ψυχολόγος και επιστημονικός συνεργάτης των σχολών UEFA της ΕΠΟ Αχιλλέας Υφαντίδης.

Με επιτυχία η προπονητική ημερίδα με ομιλητές Μεταξά και Υφαντίδη (video+photos)

Πριν την έναρξη των ομιλιών ο Ανέστης Ζώης έδωσε τιμητική πλακέτα στον Ηρακλή Μεταξά και ο Βασίλης Σιαφάκας στον Αχιλλέα Υφαντίδη.

Στην ημερίδα βρέθηκαν προπονητές από όλη την Ήπειρο, Άρτα, Πρέβεζα, Θεσπρωτία. Ο Ηρακλής Μεταξάς είχε όλο το τεχνικό επιτελείο μαζί του τον βοηθό του Θανάση Στάικο, τον προπονητή τερματοφυλάκων Σλόμπονταν Σουίτσα, τον Νίκο Γκορτζή καθώς και τους προπονητές των ομάδων Κ 19 και Κ 17 Χρήστο Αγγέλη και Γιάννη Λώλη.

Την ΕΠΣ Ηπείρου εκπροσώπησε στη ημερίδα ο Αντιπρόεδρος Παναγιώτης Γκόλιας.

Την έναρξη των ομιλιών στην ημερίδα έκανε ο Αχιλλέας Υφαντίδης ο οποίος ανέπτυξε το θέμα «ο νέος ορισμός του ταλέντου στον αθλητισμό». Μέσα από παραδείγματα ο κ. Υφαντίδης ανέλυσε τι είναι στη σημερινή εποχή το ταλέντο και πως πρέπει να το αξιοποιούν τόσο οι προπονητές αλλά και πως το ίδιο το ταλέντο να αντιλαμβάνεται κάποια πράγματα.

Στη συνέχεια στο βήμα ανέβηκε ο Ηρακλής Μεταξάς όπου η ομιλία του είχε ως θέμα «μοντέρνο ποδόσφαιρο εκτιμώντας το παλιό».

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Μεταξάς έδωσε τα εύσημα στους ποδοσφαιριστές του λέγοντας ότι «το ότι βρίσκομαι εδώ σήμερα οφείλεται σε αυτά τα παιδιά».

Στη συνέχεια ο προπονητής του ΠΑΣ ανέλυσε με τον δικό του τρόπο και με παραδείγματα τις σκέψεις του σχετικά με το μοντέρνο ποδόσφαιρο σε σχέση με το παλιό τονίζοντας ότι δεν είναι κακό ένας προπονητής να αντιγράφει-«κλέβει» τα συστήματα και το πρόγραμμα προπονήσεων από κάποιων άλλο φέρνοντας αρκετά παραδείγματα προπονητών που το έχουν κάνει, αρκεί όπως είπε να μπορεί να τα εφαρμόσει ή να τα εξελίξει στην ομάδα του. Ο κ. Μεταξάς προέτρεψε τους προπονητές και όσοι είναι βοηθοί προπονητών να ακούνε και έφερε ως παράδειγμα τον βοηθό του Θανάση Στάικο.

Στο τέλος της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Σύνδεσμο Προπονητών για την πρόσκληση και τόνισε ότι θα πρέπει να γίνονται συχνά αυτές οι ημερίδες όπου θα μπορούν οι προπονητές να ανταλλάσουν απόψεις για το ποδόσφαιρο.

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ
πηγή+φωτογραφίες: passports.gr