Με χατ-τρικ του Παπαχριστόπουλου, ο Αίας Γαστούνης 4-0 τον Παναγρινιακό

Με μια εμφάνιση η οποία άγγιξε τα όρια της τελειότητας, τον Αίαντα  για ενενήντα λεπτά να δίνει ρεσιτάλ ολοκληρωτικού ποδοσφαίρου, η ομάδα της Ηλείας επικράτησε με 4-0 του Παναγρινιακού και έκανε το αποφασιστικό βήμα για την παραμονή. Ο σημερινός Αίας, όπως και εκείνος κόντρα στην Παναχαϊκή, δεν έχει να φοβηθεί τίποτα παρά μόνον τον κακό του εαυτό.

Του Σοφοκλή Φραγκογιαννόπoυλου

Ήταν ένα παιχνίδι οριακό και για τις δυο ομάδες, ένα παιχνίδι στο οποίο θα περίμενε κανείς να δει δυο ομάδες να παλεύουν για ενενήντα λεπτά. Αντ’ αυτού, είδε έναν Αίαντα να «σφυροκοπά» για 75 λεπτά την εστία του Παναγρινιακού. Να σημειώνει τέσσερα γκολ και να αξίζει να σημειώσει τουλάχιστον άλλα δυο. Να κάνει «φύλλο και φτερό» μια από τις καλύτερες άμυνες του Πρωταθλήματος. Να αποδιοργανώνει και να διαλύει ουσιαστικά μια από τις πιο οργανωμένες αγωνιστικά ομάδες.

 

Με χατ-τρικ του Παπαχριστόπουλου

Θα μπορούσε το σημερινό κείμενο να αρχίζει με τα κατορθώματα του Γιώργου Παπαχριστόπουλου. Να «προσωποποιήσουμε» τρόπον τινά τον θρίαμβο αυτόν κατά τα πρότυπα της αγγλοσαξονικής δημοσιογραφίας. Ωστόσο η απίστευτη εμφάνιση του Παπαχριστόπουλου, του σέντερ φορ-αποκάλυψη στον δεύτερο γύρο, δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πράξη αν όλη η ομάδα του Αίαντα δεν δούλευε υποδειγματικά γι’ αυτόν, να τον τροφοδοτήσει σωστά και αυτός να κάνει τη δουλειά. Μια-δυο φορές που δεν τροφοδοτήθηκε σωστά, ο Αίας έχασε χρυσές ευκαιρίες να πετύχει κι άλλα γκολ, έχοντας βρει στο πρόσωπο του Παπαχριστόπουλου τον σκόρερ, τον σέντερ φορ που έψαχνε όλη τη σεζόν, όχι μόνο σε όλη την Ελλάδα αλλά και την… ευρωπαϊκή ήπειρο.

 

Επιθετική «αλεγκρία» με μαέστρο Ριτσούλι!

Ο Αίας είχε σε μεγάλη μέρα όλα του τα επιθετικά όπλα, αλλά κυρίως τους δυο ακραίους επιθετικούς. Σταθάτος και Ζοάο Κλαούντιο, έκαναν απίθανα πράγματα, με τον δεύτερο να ενθουσιάζει την εξέδρα με τις περίτεχνες και φαντεζί ενέργειές του, την αλεγκρία στο παιχνίδι του. Απίθανα κατεβάσματα της μπάλας, ασίστ για γκολ, επιτάχυνση πάνω στη γραμμή. Φαντασία και ουσία μαζί, για έναν παίκτη που έμοιαζε περισσότερο να χορεύει gumbe,  την παραδοσιακή μουσική της Γουϊνέα, παρά να παίζει ποδόσφαιρο. Μια εμφάνιση που δικαιολογεί το γιατί η Σαμπντόρια τον είχε τόσα χρόνια στις τάξεις των αναπτυξιακών της ομάδων.

Δυο γκολ σε κάθε ημίχρονο

Ο Αίας, μπήκε πολύ δυνατά από το πρώτο λεπτό και άρχισε να σφυροκοπά την εστία του Παναγρινιακού. Σημείωσε δυο γκολ με τον Παπαχριστόπουλο, θα μπορούσε να σημειώσει άλλα δυο τουλάχιστον, ωστόσο ο τερματοφύλακας των Αγρινιωτών Κοντογιάννης ήταν εκεί και διατήρησε το σκορ σε χαμηλά επίπεδα. Ο Αίας ωστόσο ήταν σήμερα ασυγκράτητος. Μπήκε το ίδιο δυνατά και στην επανάληψη, διατήρησε την ίδια ένταση, άλλαξε ίσως τον προσανατολισμό του, επιζητώντας περισσότερο να χτυπήσει στις αντεπιθέσεις, έχοντας το σκορ με το μέρος του. Μετά από ασίστ του Σταθάτου ο Δούλος με «κεραυνό» στο παραθυράκι έκανε το 3-0 και λίγο αργότερα, πάλι ο Σταθάτος, κέρδισε το πέναλτι το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Παπαχιστόπουλος.

 

Αλλαγές μετά το 4-0

Ο Αίας χειροκροτήθηκε από τον κόσμο του για τη σημερινή εμφάνιση, όπως όμως χειροκροτήθηκαν και οι νεαροί που μπήκαν προς το τέλος. Ένας από αυτούς ήταν και ο 16χρονος Παπασωτηρίου, ο οποίος αγωνίστηκε στον άξονα της μεσαίας γραμμής, αφήνοντας πολύ καλά δείγματα παρά το νεαρό της ηλικίας του και την έλλειψη αγωνιστικού ρυθμού. Κινήθηκε στα μεσοδιαστήματα και με πείσμα κυνήγησε να διορθώσει ένα λάθος του. Εκτός από τον Παπασωτηρίου, αγωνίστηκαν και οι Λαγανόπουλος, Μαργαρίτης, δυο ακόμα παίκτες οι οποίοι έρχονται μέσα από τα «σπλάχνα» του Αίαντα, ο οποίος με αυτό τον τρόπο δείχνει ότι στηρίζει το ντόπιο στοιχείο.

 

Το ματς καρέ-καρέ

  • 6′: Σέντρα του Ζοάο Κλαούντιο στο πρώτο δοκάρι, πλασέ του Παπαχριστόπουλου, έβγαλε ο Κοντογιάννης.
  • 12′: Μπαλιά του Δούλου στην πλάτη της άμυνας, ο Παπαχριστόπουλος διεκδίκησε από τον Σωτηρόπουλο και με πλασέ έστειλε τη μπάλα χαμηλσ στη γωνία του Κοντογιάννη (2-0)
  • 13′: Αντεπίθεση του Αίαντα, πλασέ του Παπαχριστόπουλου, κόντραρε, νέο σουτ απο ιδανική θέση του Δούλου, νέα κόντρα στα σώματα
  • 16′: Κοντινό πλασέ του Παπαχριστόπουλου στα δίχτυα (2-0)
  • 34′: Πλασέ του Ζοάο Κλαούντιο, η μπάλα αλλοιώθηκε κε κόντρα και ο Κοντογιάννης έδιωξε σε κόρνερ. 38′: Σέντρα του Σταθάτου, κεφαλιά του Παπαχριστόπουλου, σε κόρνερ ο Κοντογιάννης.
  • 53′: Σουτ του προωθημένου Φραγκούλη δεν σνησύχησε ο Καραμανλής 60′: Ασίστ του Σταθάτου, βολίδα του Δούλου στα δίχτυα (3-0).
  • 68′: Σέντρα του Σταθάτου, κεφαλιά του Ζοάο Κλαούντιο, σε κόρνερ ο Κοντογιάννης.
  • 73′: Ανατροπή του Σταθάτου και πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Παπαχριστόπουλος στα δίχτυα (4-0).

 

Αίας: Καραμανλής, Στανής, Βασιλικόπουλος (86′ Λαγανόπουλος) Ρίλντι, Βατσής, Τσακοπιάκος (86′ Μαργαρίτης), Σταθάτος (84′ Θεοδωρόπουλος), Δούλος (75′ Παπασωτηρίου), Παπαχριστόπουλος (75′ Βράπι), Ζοάο Κλαούντιο, Ντελγκάδο.

Παναγρινιακός: Κοντογιάννης, Καλοκαίρης, Τσοπανάς, Σωτηρόπουλος, Φραγκούλης, Καντάνης (70′ Πατίλας), Τσάκνης, Σκιαδάς, Κατσής (82′ Παναγιωτόπουλος), Μήλιος (70′ Βαλαβανίδης, Κούσης (64′ Καππάς).

πηγή: ilia.news