Μιμηγιάννης: ”Τον στόχο τον κατακτά η ΟΜΑΔΑ”

Συνέντευξη εφ΄ όλης της ύλης παραχώρησε στο Aitosport.GR ο προπονητής της ΑΕ Μεσολογγίου Νίκος Μιμηγιάννης, για τους δυο μήνες παρουσίας του στο τιμόνι των κανονιέρηδων που είχε σαν αποτέλεσμα το πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική κατηγορία. Για την περσινή χρόνια και τον Ναυπακτιακό Αστέρα, αλλά και την συμφωνία του καλοκαιριού που μας πέρασε με τον Όμηρο Νεοχωρίου που δεν προχώρησε ποτέ..

Αναλυτικά η συνέντευξη:

Ερ. Κόουτς καλημέρα, πριν λίγα εικοσιτετράωρα η ΑΕ Μεσολογγίου η ομάδα σας στέφθηκε πρωταθλήτρια Αιτωλοακαρνανίας για την αγωνιστική περίοδο 2018-2019, ανεβαίνοντας ταυτόχρονα και στην Γ΄ Εθνική, ποια είναι τα συναισθήματα σας;

Απ. Ένα μεγάλο ευχαριστώ στην διοίκηση της ΑΕΜ που μου εμπιστεύτηκε την τύχη του συλλόγου στην πιο κρίσιμη καμπή του πρωταθλήματος. Επίσης στους παίκτες μου που κάτω από αντίξοες συνθήκες και πάρα πολλά προβλήματα κατάφεραν να κατακτήσουν το πρωτάθλημα.

Αισθάνομαι χαρά ανακούφιση ικανοποίηση γιατί η προσπάθεια που κάναμε είχε αίσιο τέλος και επανέφερε την ιστορική ομάδα της ΑΕΜ στην φυσική της θέση δηλαδή στις Εθνικές Κατηγορίες.

Ερ. Καλεστήκατε να αναλάβετε την ομάδα πριν 2 μήνες, έχοντας μπροστά σας έναν τελικό κυπέλλου και τα play – offs. Τι ήταν αυτό που μέτρησε ώστε να πείτε το ναι;

Απ. Αυτό που έπαιξε σημαντικό ρολό στην απόφαση μου ήταν το ειδικό βάρος της ομάδας, αλλά και γνωρίζοντας το ρόστερ ήξερα ότι ειχα να συνεργαστώ με αξιόλογους ποδοσφαιριστές.

Ερ. Ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τον βασικό συνδιεκδικητή και του πρωταθλήματος Όμηρο Νεοχωρίου, ποιες οι σκέψεις του Νίκου Μιμηγιάννη ενόψει και τον play – offs που θα ακολουθούσαν;

Απ. Ο χρόνος που είχα στην ομάδα πριν τον τελικό του κυπέλλου ήταν ελάχιστος λογικό ήταν να μην έχω πλήρη εικόνα για την ομάδα. Το αποτέλεσμα του κυπέλλου δεν με επηρέασε καθόλου για την συνέχεια γιατί είχα εμπιστοσύνη στους παίκτες μου και γνώριζα ότι έχουμε τεράστια περιθώρια βελτίωσης και όποιος είδε και τα δυο ματς η ΑΕΜ στο τελευταίο με τον Όμηρο δεν είχε καμιά σχέση με την ΑΕΜ του κυπέλλου, η διάφορα ήταν τεράστια.

Ερ. Το διάστημα που μεσολάβησε για τον τελικό των play – offs με τον Όμηρο, υπήρξε μια διαφορετική προσέγγιση και προετοιμασία της ομάδας για το συγκεκριμένο παιχνίδι;

Απ. Προετοιμαστήκαμε κατάλληλα γι αυτό το παιχνίδι τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά. Τα 2 προηγούμενα παιχνίδια με τον Όμηρο του κυπέλλου και του πρώτου μπαράζ με βοήθησαν πάρα πολύ να αναλύσω τον αντίπαλο. Πρώτων, πως λειτουργεί και στις τέσσερις φάσεις του ποδοσφαίρου, δεύτερων, ποιοι είναι οι παίκτες κλειδιά της ομάδας αυτής, ποια συστήματα η σχηματισμούς χρησιμοποιεί ποια ήταν τα δυνατά και αδύνατα σημεία της ομάδας αυτής, και με βάση τα δεδομένα που είχα έκανα την επιλογή και από πλευράς τακτικής προσέγγισης του παιχνιδιού αυτού αλλά και την επιλογή του συστήματος. Απόδειξη σε αυτά είναι ότι κάποιοι παίκτες μου έπαιξαν για πρώτη φορά με μένα προπονητή σε διαφορετικές θέσεις για συγκεκριμένους λόγους.

Ερ. Θεωρείται ότι τα play – offs στο πρωταθλήματα της Α΄ Κατηγορίας δίνουν μια διαφορετική αίγλη και κίνητρο στις ομάδες;

Απ. Όντως τα play offs κάνουν το πρωτάθλημα συναρπαστικό, δίνει κίνητρο και ο στις 4 ομάδες να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα και κρατάει αμείωτο το ενδιαφέρων των φίλαθλων.

Ερ. Την περσινή χρονιά τα πράγματα ήταν εντελώς αντίστροφα για σας, καθώς λίγες αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος με τον Ναυπακτιακό στην πρώτη θέση λύσατε την συνεργασίας. Πιστεύετε ότι αυτό που έγινε φέτος, ήταν κάτι που σας χρωστούσε μέσα σε εισαγωγικά η τύχη;

Απ. Το περσινό πρωτάθλημα ανήκει 90% σε μένα και στον συνεργάτη μου τον Γιώργο Μίχο, θα ήταν κάποιος αφελής να πίστευε το αντίθετο όταν αφήσαμε την ομάδα πρωταθλήτρια με 6 βαθμούς μπροστά και πανέτοιμη για τα μπαράζ.. Η ειρωνεία της τύχης είναι άλλη.. Ότι εγώ είχα συμφωνήσει με τον Όμηρο Νεοχωρίου το καλοκαίρι πριν καν τελειώσουν τα μπαράζ του πρωταθλήματος και για κάποιους λόγους άλλαξαν τα πλάνα της διοίκησης την τελευταία στιγμή.

Ερ. Υπήρξε στιγμή αυτούς τους δυο μήνες που φοβηθήκατε κάτι;

Απ. Εκείνο που με προβλημάτιζε ιδιαίτερα δεν ήταν το αγωνιστικό κομμάτι σε αυτό ήμουν σίγουρος ότι θα βελτιωθούμε, αλλά τα προβλήματα που ήταν πάρα πολλά και έπρεπε να τα διαχειριστώ κατάλληλα για την ομαλή λειτουργία της ομάδας.

Ερ. Αν και σίγουρα είναι πολύ νωρίς, η επόμενη μέρα τον Νίκο Μιμηγιάννη και την ΑΕΜ ποια είναι;

Απ. Είναι πολύ νωρίς να μιλάμε για την επόμενη μέρα μιας και έχουν μεσολαβήσει λίγα εικοσιτετράωρα από το τελευταίο παιχνίδι, τώρα πρέπει να απολαύσουμε τους κόπους αυτής της υπερπροσπάθειας και έχουμε πολύ χρόνο μπροστά μας να μιλήσουμε για την επόμενη μέρα.

Ερ. Κλείνοντας και αφού σας ευχαριστήσουμε και σας συγχαρούμε για την κατάκτηση του πρωταθλητής και την άνοδο στην Γ΄ Εθνική, θα θέλατε να συμπληρώσετε κάτι;

Απ. Εκείνο που έχω να συμπληρώσω είναι ότι μια ομάδα για να πετύχει τον στόχο δεν φτάνει μόνο η ποιότητα και το ταλέντο των ποδοσφαιριστών. Είναι κάποιες λέξεις που κάνουν την ομάδα, προσωπικότητα, γνώση, δουλεία, σεβασμός, εμπιστοσύνη, πειθαρχεία, αποφασιστικότητα, διάθεση, θέληση, μα το σπουδαιότερο απ αλλά είναι η πίστη για την επίτευξη του στόχου, η ποιότητα και το ταλέντο κερδίζει κάποια παιχνίδια τον στόχο τον κατακτά η ΟΜΑΔΑ.