Μουρούτης: «Η καλύτερη ομάδα να πάρει την άνοδο»

Στον “ΒΟΛΟΣ 98.6 FM” και στην εκπομπή “Clasico” φιλοξενήθηκε ο προπονητής του Θεσπρωτού όπου μίλησε για το παιχνίδι του Πανθεσσαλικού, όσο και γι’ αυτό της Ηγουμενίτσας της προσεχούς Κυριακής.

photo: intime.gr

O Δημήτρης Μουρούτης τόνισε πως ο επαναληπτικός αγώνας είναι πιο δύσκολος από τον πρώτο καθώς η Νίκη αναμένεται να εμφανιστεί καλύτερη και οι παίκτες του θα πρέπει να διαχειριστούν την πίεση των προσδοκιών του κόσμου που θα κατακλύσει το γήπεδο.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του κ. Μουρούτη:

Για το αν περίμενε αυτήν την εξέλιξη στο ματς της περασμένης Κυριακής στο Πανθεσσαλικό: “Τον αντίπαλο τον ξέρουμε πάρα πολύ καλά, είναι μία δυνατή ομάδα, είναι μία ομάδα με ένα έμβλημα μεγάλο. Από κει και πέρα, εμείς σε όλα τα παιχνίδια κατεβαίνουμε να τα παίξουμε και να τα κερδίσουμε. Σίγουρα, δεν και τόσο πεπεισμένοι ότι θα παίρναμε το συγκεκριμένο ματς, γιατί η Νίκη είναι μία πολύ καλή ομάδα και ξέραμε τις δυσκολίες του παιχνιδιού. Μπήκαμε σοβαρά, τα ατού της Νίκης Βόλου τα κλείσαμε σωστά, τακτικά τα πήγαμε πάρα πολύ καλά και μπορέσαμε και πήραμε τη νίκη. Περιμένουμε κι εδώ ότι θα είναι πάρα πολύ δύσκολο το παιχνίδι. Ο αντίπαλος είναι πάρα πολύ καλός και ξέρουμε τις δυσκολίες. Από ‘κει και πέρα, θα δούμε”.

Για τα όσα έζησε και είδε η ομάδα του στο Πανθεσσαλικό και για το χειροκρότημα του κόσμου: “Ο Θεσπρωτός έχει κι αυτός μεγάλη ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο, έχει παίξει σε τέτοια γήπεδα, απλά τα τελευταία χρόνια δεν είχαμε ζήσει κάτι τέτοιο εμείς, όπως και η πόλη. Από κει και πέρα, το γήπεδο, όντως, για εμάς ήταν ένα δύσκολο κομμάτι, περιμέναμε τον κόσμο πιο δυναμικό. Αυτό που θέλω να πω είναι πως το χειροκρότημα του κόσμου της Νίκης στο τέλος, όντως, ήταν πολύ ενθαρρυντικό για εμάς. Επίσης, θα ήθελα να πω πως για τη Νίκη Βόλου και οι ποδοσφαιριστές της δε δικαιούταν αυτό που έγινε στο τέλος. Είναι βαριά η φανέλα της ομάδας και ο κόσμος δε φέρθηκε τόσο σωστά. Είναι ένα παιχνίδι, κάποιος θα βρεθεί σε καλή μέρα, κάποιος δε θα βρεθεί. Από κει και πέρα ποδοσφαιριστές είναι, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Είναι μεγάλη η ιστορία της Νίκης Βόλου, είναι βαριά η φανέλα της, είναι δύσκολο να επωμιστείς και το βάρος, κακά τα ψέματα. Έχουμε παίξει μπάλα και ξέρουμε, χρειάζεται διαχείριση. Η αλήθεια είναι ότι ευχαριστήθηκα με τον κόσμο που μας χειροκρότησε, νομίζω το αξίζαμε, αλλά από ‘κει και πέρα ως άνθρωπος κι όχι ως προπονητής, στεναχωρήθηκα για τα παιδιά της Νίκης. Δεν πρέπει να σταυρώνουμε κανέναν”.

Για το αν υπάρχει παραπάνω πίεση στους ποδοσφαιριστές του Θεσπρωτού, τώρα που οι πιθανότητες ανόδου είναι με το μέρος τους: “Έχετε απόλυτο δίκιο, είναι μεγαλύτερη η πίεση από αυτή που είχαμε στο παιχνίδι στον Βόλο. Στον Βόλο, λες ότι βγαίνεις έξω να παίξεις ένα παιχνίδι κι ότι θέλει η Παναγιά ας γίνει. Τώρα εδώ πρέπει να διαχειριστείς ορισμένα πράγματα και νομίζω πως όλοι είδαμε Champions League και τα παιχνίδια που έγιναν στους ημιτελικούς. Υπολογίζεις τους πάντες και τα πάντα. Mην ξεχνάμε ότι η Νίκη είναι μία πάρα πολύ καλή ομάδα. Είναι ένα λιοντάρι που πληγώθηκε και θα έρθει στην Ηγουμενίτσα να τα παίξει όλα για όλα. Νομίζω ότι θα είναι ακόμα πιο δύσκολο το παιχνίδι εδώ μέσα για εμάς κι αν δεν είμαστε προσηλωμένοι, μπορεί να έχουμε πρόβλημα. Θα είναι πάρα πολύ δύσκολο”.

Για τον φίλαθλο κόσμο της Ηγουμενίτσας και αν έχουν πλέον υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις: “Σίγουρα, ο κόσμος είναι πολύ ενθουσιασμένος. Θα το δείτε κιόλας, θα υπάρχει μεγάλη προσέλευση. Δεν έχει ξαναγίνει αυτό το πράγμα που γίνεται αυτήν τη στιγμή σε αγώνα του Θεσπρωτού. Αλλά νομίζω ότι και ο κόσμος έχει συνειδητοποιήσει ότι η Νίκη Βόλου δεν είναι καμία μικρή ομάδα, είναι καλή ομάδα και νομίζω ότι θα γίνει ένα δυνατό παιχνίδι. Εύχομαι να το ευχαριστηθεί όλος ο κόσμος, να μας χειροκροτήσει και τους δύο και να πάνε όλα κατ’ ευχή για τον καλύτερο, αυτό έχω να πω εγώ”.

Για τα σημεία που πιστεύει θα κριθεί το παιχνίδι: “Νομίζω τακτικά θα πάει πάλι το παιχνίδι στη δύναμη σίγουρα κι ο καλύτερος ας κερδίσει”.

Για το αν το γήπεδο της Ηγουμενίτσας είναι μικρότερο σε διαστάσεις, σε σχέση με το Πανθεσσαλικό: “Σε διαστάσεις αγωνιστικού χώρου, όχι, όμως ως γήπεδο όμως, καμία σχέση με το Πανθεσσαλικό”.

Για το αν υπάρχουν αγωνιστικά προβλήματα στην ομάδα του: “Όχι, δόξα τω Θεώ, δεν έχουμε”.

Πηγή: Goalpost.gr