Μπέιλ: “Παράδειγμά μας η Ελλάδα”

Ο Μπέιλ επικαλέστηκε το παράδειγμα της Ελλάδας και της Δανίας, για να δικαιολογήσει την αισιοδοξία του ότι η Ουαλία μπορεί να φτάσει ψηλά στη διοργάνωση.

«Όταν έλεγα ότι μετά την κατάκτηση του Champions League με την Ρεάλ, μπορώ τώρα να πάρω το Euro με την Ουαλία, πίστευα πραγματικά ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Ενας που βλέπει τι έκαναν η Ελλάδα και η Δανία, σκέφτεται γιατί να μην μπορεί να επαναληφθεί» είπε ο Ουαλός σε συνέντευξή του στην  ισπανική εφημερίδα «As».

«Στα προκριματικά μεγαλώσαμε σαν ομάδα. Έχουμε αποκτήσει μεγάλη εμπιστοσύνη, ιδιαίτερα μετά τον αγώνα κατά του Βελγίου. Νιώθουμε σαν να μπορούμε να νικήσουμε τις μεγάλες ομάδες. Στην πρώτη φάση είχαμε σκαμπανεβάσματα, αλλά έχουμε μάθει από τα λάθη μας και από τότε έχουμε πραγματικά προχωρήσει. Κερδίζοντας το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα θα είναι ένα όνειρο, αλλά τώρα το μόνο όνειρο είναι να κερδίσει την Πορτογαλία στα ημιτελικά. Πάντα θέτουμε στόχους: πρώτα θέλαμε να περάσει στην ομάδα από τον όμιλο, μετά από τα πρώτα νοκ άουτ και τώρα πιστεύουμε ότι μπορούμε να συνεχίσουμε στον ίδιο δρόμο.

Φυσικά θέλουμε να κερδίσουμε το Euro, αλλά γνωρίζουμε επίσης τη δυσκολία. Εμείς πάμε με την ίδια νοοτροπία όπως και πριν, δεν αισθανόμαστε την πίεση. Εμείς απλά θέλουμε να προσπαθήσουμε για να απολαύσετε την περίσταση. Η νοοτροπία δεν έχει αλλάξει. Η ατμόσφαιρα είναι ακριβώς η ίδια. Εξακολουθούμε να αστειευόμαστε μεταξύ μας και να γελάμε πολύ».

Πηγή: contra.gr