Μπαλτάκος: «Αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει αναστολή πρωταθλημάτων»

Στο Metropolis 95.5 και στην εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε για την υπόθεση του μητρώου και για τα δεδομένα για την συμμετοχή του Αγροτικού Αστέρα στην SL2.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στο Metropolis 95.5:

Αρχικά για την Εθνική Ομάδα, ανέφερε: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την υποδοχή στην Κύπρο. Έχω πει και πριν την εκλογή μου και μετά ότι η ΕΠΟ έχει τη δική της ομάδα, την Εθνική Ομάδα και συνολικά 19 εθνικές ομάδες. Κύριος σκοπός μας είναι η ανάδειξη των Εθνικών Ομάδων και η πρόοδος τους, θέλοντας να τερματίσουμε πρώτοι και αήττητοι στο Nations League, ενισχύοντας τους ποδοσφαιριστές και ηθικά και υλικά».

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Υπάρχει ομάδα, αλλά δεν μπορώ να κρίνω τους προηγούμενους προπονητές γιατί δεν ήμουν εγώ στη διοίκηση και με βάσει τα όσα ξέρω, είναι ότι βλέπω μία ομάδα, ακόμα και σε ασήμαντες λεπτομέρειες με το κλίμα που υπάρχει. Στο ποδόσφαιρο δεν κερδίζουν μεμονωμένα οι καλοί παίκτες αλλά η ομάδα. Βλέποντας το πως λειτουργούν οι παίκτες σε ένα τραπέζι, στα αποδυτήρια, όχι μόνο η συμπεριφορά του ενός στους άλλους αλλά και γενικότερα. Οι παίκτες ξέρουν ότι μέσα από την Εθνική θα πάρουν υπεραξία και πρέπει να το καταλάβουν και οι ομάδες. Στον τραυματισμό του Λημνιού στο επόμενο παιχνίδι, πήγε στον πάγκο να καθίσει, με τους παίκτες να πανηγυρίζουν μαζί του, όπως και ο Τζαβέλλας ο οποίος δεν μπορούσε να αγωνιστεί βρέθηκε στο τραπέζι προχθές».

Για το προπονητικό κέντρο το οποίο σχεδιάζει για την Εθνική: «Με απασχολεί απόλυτα και βαθιά και στα δύο χρόνια που υπολείπονται, θέλω να αρχίσει η κατασκευή του προπονητικού κέντρου και είναι ντροπή να μην υπάρχει κάτι, ενώ μέχρι τα Χριστούγεννα θα έχουμε επιλέξει το σημείο που θα γίνει η κατασκευή του αθλητικού κέντρου. Δεν θέλουμε τη συμβολή της πολιτείας».

Για την υπόθεση του Μητρώου: «Εδώ υπάρχει και ένα θετικό, ότι καταλαβαίνει ο κόσμος ότι δεν υπάρχει μόνο η Α και η Β Εθνική, αλλά και άλλα πρωταθλήματα που παίζουν ποδόσφαιρο χωρίς όφελος σε κάθε χωριό της Ελλάδος, με τα σωματεία αυτά πλέον να μην μπορούν να ανταπεξέλθουν. Δεν μπορούν να δίνουν χρήματα κάθε χρόνο σε δικηγόρους και λογιστές ενώ υπάρχει και μία παρεμπόδιση την οποία η ΕΠΟ δεν μπορεί να τη δεχθεί. Υπάρχει μία ”αντιδικία” μεταξύ ΕΠΟ και στη ΓΓΑ, γιατί δεν μπορούμε να δεχθούμε πως θα συμβεί αυτό στην Τήλο και σε άλλα νησιά. Υπάρχουν 3.200 σωματεία. Μιλάμε για χιλιάδες ανθρώπους που συμμετέχουν, ένα μικρό σωματείο ενός χωριού θέλουν άδεια από το πρωτοδικείο για να γίνει σωματείο, στη συνέχεια με τον ίδιο τρόπο να γίνει μέλος της ΕΠΣ, έπειτα να πάρει ειδική αθλητική αναγνώριση, να δίνει στην περιφέρεια όλα τα πιστοποιητικά του για την τέλεση αγώνα και μέσα σε αυτή τη γραφειοκρατία θέλει το κράτος να εντάξει και νέα γραφειοκρατία, όταν υπάρχουν οι περιφέρειες που έχουν τα στοιχεία αυτά».

Ενώ συμπλήρωσε: «Δεν υπάρχει κανένα ραντεβού, ωστόσο όπως είχαμε υποσχεθεί η κ. Ψαροπούλου, διευθύντρια ποδοσφαίρου της ΕΠΟ είχε επικοινωνία με τον διευθυντή του του κ. Αυγενάκη τον κύριο Κάκκο για να έχουν μία συνάντηση σχετικά με τα σωματεία τα οποία έχουν ή δεν έχουν ειδική αθλητική αναγνώριση και πόσα εξ αυτών είναι ενεργά. Εδώ υπάρχει μία πλάνη καθώς υπήρχαν παλαιότερα 4.200 σωματεία και πλέον δεν μπορούν να ανταποκριθούν και έγιναν 3.200. Εμείς λέμε πως πολλά σωματεία δεν είναι ενεργά και γίνονται προσπάθειες για την ενίσχυση τους, για να ξαναπαίξουν. Αν δεν παίζουν δεν ψηφίζουν. Δεν υπάρχουν σωματεία σφραγίδες. Η τελική απόφαση θα παρθεί στις 30/9, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τότε. Αν ένα σωματείο έχει ειδική αθλητική αναγνώριση δεν γίνεται να μην παίζει, είναι παραλογισμός και είπαμε σε όλους τους τόνους ότι αν δεν βρεθεί λύση θα υπάρξει αναστολή πρωταθλημάτων».

Αναφορικά με τον Αγροτικό Αστέρα, υπογράμμισε: «Είναι ένα θέμα που οφείλεται σε κρατική παρέμβαση και δεν θα ξαναγίνει μέσω διατάξεων στον ΚΑΠ, γιατί εμένα η αντίληψη μου είναι οι νίκες να κερδίζονται στο γήπεδο γιατί ότι όποιος κερδίζει μέσα στο γήπεδο χωρίς να έχει αγωνιστικό πλεονέκτημα απέναντι στον αντίπαλο του. Θα κριθεί στην Εκτελεστική Επιτροπή της Τρίτης».

Πηγή: Metrosport.gr