Νίκη Λευκάδας-Ελευθερία Μοσχάτου 76-66

Το νικηφόρο σερί της Νίκης Λευκάδας συνεχίστηκε με την επικράτηση της ομάδας μας με σκορ 76-66 επί της Ελευθερίας Μοσχάτου, σταματώντας παράλληλα το αντίστοιχο σερί της αθηναϊκής ομάδας.

Οι «Λευκαδίτισσες» πέτυχαν την έκτη τους νίκη στο πρωτάθλημα, κάνοντας μια πολύ καλή εμφάνιση ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο με κύρια πρωταγωνίστρια στην επίθεση την Τσέσλεκ (28π-21ριμπ). Με αυτό το αποτέλεσμα, αν και είναι πολύ νωρίς ακόμη, η ομάδα μας πήρε μια βαθιά βαθμολογική ανάσα για την αποφυγή των πλει-άουτ, με το επόμενο ματς με την Δάφνη στην Αθήνα να είναι εξαιρετικά καθοριστικό.

Δεκάλεπτα: 12-13, 35-32, 58-49, 76-66

Νίκη Λευκάδας (Δουβίτσας-Ζαβιτσάνος): Ντάνιελ 12, Πανούση 8, Πολυμένη 8(2), Παπαμιχαήλ 2, Μπεσάρντ 18(1), Τσέσλεκ 28

Ελευθερία Μοσχάτου (Παπαναστασίου): Τζέιμς 10, Σπαθάρου 8(2), Μίχου 14, Ακρίβου, Σταμάτη 9(1), Γκίλντεϊ 14(2), Αλεξανδρή 11(1).

Ο προπονητής μας Νίκος Δουβίτσας δήλωσε μετά το τέλος του αγώνα: «Πολύ σημαντική νίκη απέναντι σε μια ομάδα που βέβαια είχε την απουσία της ξένης σέντερ, με αποτέλεσμα να έχουμε πλεονέκτημα στα ριμπάουντ και γενικά μέσα στη ρακέτα. Ασχοληθήκαμε όλη την εβδομάδα στο να περιορίσουμε την καλύτερη ξένη του πρωταθλήματος (σ.σ. Τζέιμς) και τα καταφέραμε, όμως μας στοίχισαν πολύ τα πικ-εν-ρολ του Μοσχάτου. Το παιχνίδι έπρεπε να το κερδίσουμε πιο γρήγορα και από δικά μας λάθη σε άμυνα και επίθεση, τελικά νικήσαμε στο τέλος.

Θέλουμε έντεκα νίκες για να είμαστε σίγουροι και ασφαλείς, κάτι που σημαίνει πως έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Η ομάδα μας δεν έχει μεγάλο βάθος και μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος δεν ξέρουμε πως θα εξελιχθούν τα πράγματα. Εύχομαι καλή συνέχεια στην ομάδα της Ελευθερίας»